Ανα Μπεατρίς Μπάρος: «Η μητρότητα είναι η νέα μου καριέρα»

Ανα Μπεατρίς Μπάρος: «Η μητρότητα είναι η νέα μου καριέρα»

Το Αγγελάκι της Victoria’s Secret μιλάει για τις καλές και τις κακές στιγμές του μόντελινγκ, για τον έρωτα με την πρώτη ματιά με τον Ελληνοαιγύπτιο σύζυγό της και όλα όσα γεμίζουν τη νέα της ζωή εκτός πασαρέλας - Μια μέρα μαζί της ήταν αρκετή για να ενθουσιαστούμε με το διάσημο supermodel από τη Βραζιλία που δηλώνει ότι πλέον αισθάνεται Ελληνίδα

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
ana-beatriz-barros-xr
Ολα ήταν έτοιμα στο «Grand Resort Lagonissi». Τα φώτα είχαν στηθεί, τα προϊόντα μακιγιάζ είχαν απλωθεί στην τραπεζαρία και η λακ είχε δώσει μια ανεπαίσθητη μυρωδιά στον χώρο. Η ξύλινη γκαρνταρόμπα της κομψής βίλας είχε γεμίσει με αέρινες δημιουργίες, μαγιό και ψηλοτάκουνα από διάσημα brands και τα διαμάντια γυάλιζαν μέσα στις βελούδινες θήκες τους. Ενα δημιουργικό και πολύβουο μελίσσι είχε στηθεί από το πρωί ώσπου ξαφνικά μια ψηλόλιγνη επιβλητική φιγούρα σταμάτησε κάθε φασαρία. Σιωπή και απόλυτη ησυχία. Η Ανα Μπεατρίς Μπάρος είχε φτάσει στον χώρο και όλοι νιώσαμε την ανάγκη να πάρουμε μια μεγάλη ανάσα.

Τη στιγμή που χαμογέλασε και είπε με σπαστά ελληνικά «Καλημέρα», τα αντανακλαστικά μου έχασαν στροφές και η καρδιά μου λούστηκε με φως. Κατάφερα να της δώσω το χέρι μου, κι έτσι πέρασε μια ολόκληρη μέρα τελικά δίχως κανείς να το καταλάβει, μια μέρα που η θερμοκρασία είχε φτάσει στους 38 βαθμούς κι όμως σε κανενός το πρόσωπο δεν έσβησε στιγμή αυτό το αδιόρατο χαμόγελο. Αγγελος, λοιπόν, όχι μόνο στην απέραντη πασαρέλα της Victoria’s Secret, αλλά και στην πραγματική ζωή.
ana-beatriz-barros-1
Φόρεμα, Polo Ralph Lauren. Μαγιό, Eres
Γεννημένη στις 29 Μαΐου του 1982 στην Ιταμπίρα της Βραζιλίας, η Ανα Μπεατρίς Μπάρος ξεκίνησε την καριέρα της στο μόντελινγκ σε ηλικία μόλις 14 ετών, όταν την εντόπισε ένας διευθυντής του κορυφαίου πρακτορείου μοντέλων Elite. Το 1996 η εξωτική καλλονή κέρδισε τη βραζιλιάνικη έκδοση του διαγωνισμού του Elite «Look of the Year», καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση στον παγκόσμιο διαγωνισμό. Αφού υπέγραψε ένα χρυσό συμβόλαιο στο Elite της Νέας Υόρκης, η Ανα έκανε την πρώτη της μεγάλη καμπάνια για την Guess.
Κλείσιμο
Get to know Ana Beatriz Barros (Modelinia)


Από τότε η καριέρα της διέγραψε μια θεαματική πορεία που την έχρισε ένα από τα κορυφαία μοντέλα στον κόσμο με σημεία-σταθμούς στην πορεία της τα σόου της Victoria’s Secret αλλά και τα εξώφυλλά της στο «Sports Illustrated». Αλλά όλα αυτά είναι λίγο πολύ γνωστά. Στην κουβέντα που είχαμε μαζί της θελήσαμε να μάθουμε εκείνα που δεν γνωρίζουμε για την ίδια και όσα θα θέλαμε να μάθουμε. Οι ντίβες και οι «καλές νεράιδες» του μόντελινγκ, οι αξέχαστες και οι σκληρές στιγμές της καριέρας της, ο έγγαμος βίος και η μητρότητα, η Ελλάδα και τα νέα επαγγελματικά όνειρά της αποκλειστικά στο «Gala», το περιοδικό που διαβάζει κάθε Κυριακή και μαζί του προσπαθεί να μάθει ελληνικά, όπως μας αποκάλυψε η ίδια.
ana-beatriz-barros-2
Φόρεμα και mules, Celia Kritharioti. Κοσμήματα, Danelian Diamond Club
Αναμνήσεις από την πασαρέλα

Η Ανα Μπεατρίς Μπάρος δουλεύει ασταμάτητα εδώ και 26 χρόνια. Το μόντελινγκ ήταν μια φυσική επιλογή για εκείνη, όχι μόνο λόγω εμφάνισης και αναλογιών, αλλά και γιατί είναι μια δουλειά που πραγματικά λατρεύει.

Αμέτρητα κλικ, πάνω από 200 εξώφυλλα, χιλιόμετρα πασαρέλας, εκατοντάδες διαφημιστικά, συνεργασίες με κορυφαίους φωτογράφους και σχεδιαστές, συμμετοχή σε ταινίες και παγκόσμιες καμπάνιες. Πώς είναι τελικά η ζωή ενός αληθινού supermodel; «Το μόντελινγκ είναι μια φανταστική δουλειά: έχεις πρόσβαση στα μεγαλύτερα πάρτυ, μιλάς και συνεργάζεσαι με ενδιαφέροντες ανθρώπους, σε περιποιούνται οι καλύτεροι επαγγελματίες. Ταξιδεύεις στον κόσμο, γνωρίζεις διαφορετικές κουλτούρες και εκπαιδεύεσαι σε τόσες πολλές διαφορετικές συμπεριφορές και αντιλήψεις. Ταυτόχρονα όμως, είναι μια πολύ απαιτητική δουλειά. Δύσκολη και μοναχική. Χάνεις σημαντικές στιγμές από τις ζωές αγαπημένων σου ανθρώπων, ξεχνάς πού μένεις, δεν υπάρχουν αργίες, οικογενειακά τραπέζια, χρόνος για τον εαυτό σου και διακοπές. Για να γίνεις πραγματικό supermodel πρέπει να αφοσιωθείς σε αυτό. Ασφαλώς οι αναλογίες και η ομορφιά μετρούν, αλλά δεν είναι μόνο αυτά που θα σε ανεβάσουν στην κορυφή. Χρειάζονται σεβασμός, ταπεινότητα και δυνατό στομάχι».
ana-beatriz-barros-3
Φόρεμα και γυαλιά ηλίου, Louis Vuitton
Της επισημαίνω ότι η μόδα αλλάζει κάθε σεζόν, αλλά τα τελευταία χρόνια αλλάζει προς το καλύτερο, με νέες εικόνες να εμπλουτίζουν την παγκόσμια fashion βιομηχανία. «Η συμπεριληπτικότητα είναι ζητούμενο. Είναι ένα τεράστιο και μόνο θετικό βήμα για την ανθρωπότητα, τη νεολαία και τη βιομηχανία της μόδας. Είναι καταπληκτικό να υπάρχουν πολλές και διαφορετικές εικόνες με τις οποίες μπορεί κανείς να ταυτιστεί. Δεν χρειάζεται και ούτε είναι δυνατό να έχουν όλοι τις ίδιες αναλογίες. Χαίρομαι πολύ όταν βλέπω να αναδεικνύεται η μοναδικότητα, να υπάρχει ρεαλισμός. Αυτή είναι η αληθινή ζωή!».

Βέβαια, υπάρχουν και τα λιγότερο φωτεινά σημεία στην υπόθεση «supermodel». Ναι, μπορεί οι «ντιβίστικες» συμπεριφορές να είναι κουραστικές και κατάλοιπο παλιότερων εποχών, όμως τα μοντέλα-σταρ εξακολουθούν να προηγούνται της φήμης τους και τις περισσότερες φορές αυτή η φήμη δεν είναι ιδιαίτερα τιμητική.
ana-beatriz-barros-4
Μαγιό, Zeus+Δione. Κοσμήματα, Danelian Diamond Club
«Δεν καταλαβαίνω τον όρο “ντίβα”. Οταν οι άνθρωποι έχουν περίεργη συμπεριφορά στον χώρο εργασίας, αυτό είναι κάτι που με ξενίζει. Θέλουμε απλώς όλοι να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για ένα άρτιο αποτέλεσμα και πρέπει να δουλεύουμε ως μια ομάδα ενωμένη για να αναδείξουμε τα προσόντα μας στο έπακρο. Πρέπει να είμαστε επαγγελματίες, όλα τα υπόλοιπα είναι περιττά. Οταν είσαι ντίβα απλώς δυσκολεύεις τις ζωές πολλών ανθρώπων και τίποτα παραπάνω. Εχει να κάνει με το πώς έχεις μεγαλώσει, ποιες είναι οι αρχές που έχεις πάρει από την οικογένειά σου. Η μητέρα μου θεωρώ ότι ήταν αυστηρή μαζί μου, όμως με έκανε δίκαιη και ταπεινή. Προέρχομαι από μια μεσαίας τάξης οικογένεια στη Βραζιλία και αυτό δεν το ξεχνάω ποτέ. Εχω γνωρίσει και έχω συνεργαστεί με μοντέλα που είχαν υποτιμητική ή σνομπ συμπεριφορά. Κι αυτό είναι κάτι που μέχρι και τώρα δεν μπορώ να δεχτώ και είναι αδύνατον να μην πάρω θέση όταν διακρίνω μια αδικία».

Τα άλλα διάσημα μοντέλα είναι και αυτά άραγε τόσο ισορροπημένοι άνθρωποι; Εχει συνεργαστεί, άλλωστε, με όλες. «Η Κέιτ Μος είναι η πιο κουλ. Στην πρώτη μας συνεργασία για το περιοδικό “W”, με τον Μάριο Τεστίνο, ήταν τόσο φιλική μαζί μου, με έκανε να αισθανθώ τέλεια. Η Ναόμι Κάμπελ είναι δυναμική και συγκεντρωμένη, γεννημένη μοντέλο. Η ζεστασιά της Σίντι Κρόφορντ είναι μοναδική. Ηταν τα είδωλά μου και παραμένουν».
ana-beatriz-barros-5
Μαγιό, Eres. Κοσμήματα, Danelian Diamond Club
Οι δικοί της άνθρωποι

Οι δεσμοί με την οικογένειά της είναι ισχυροί. Η αδελφή της Πατρίσια είναι επίσης μοντέλο και οι δυο τους μιλούν καθημερινά στο τηλέφωνο, ενώ η αδελφή της Μαλού είναι δερματολόγος και η καλύτερή της φίλη. Η Ανα Μπεατρίς μέχρι πριν από λίγες μέρες φιλοξενούσε τη μητέρα της για δύο μήνες, ώσπου εκείνη επέστρεψε στη Βραζιλία. Της λείπει ήδη, είναι άλλωστε ο άνθρωπος που της έχει σταθεί όσο κανείς, που της έμαθε όλα όσα ξέρει, που τη διαμόρφωσε και την εμπνέει ακόμα όσο καμία άλλη γυναίκα. «Η μητέρα μου είναι το πρότυπό μου, ο βράχος μου. Οταν έφυγα για τη Νέα Υόρκη ήμουν μόλις 14 ετών, δίχως εκείνη θα τα είχα παρατήσει. Ολα όσα μου έδειξε είναι αυτά που κρατάω μέσα στην καρδιά μου, μαθήματα που θέλω κι εγώ να δώσω στα παιδιά μου. Είναι πρότυπο μητέρας και ευελπιστώ να της μοιάσω, ίσως να γίνω και καλύτερη για τη δική μου οικογένεια».

Το 2016 η Βραζιλιάνα καλλονή παντρεύτηκε τον αγαπημένο της, τον Ελληνοαιγύπτιο μεγιστάνα Καρίμ Ελ Σιάτι, στη Μύκονο, και το γιόρτασε με ένα τριήμερο πάρτυ που αναπολεί με νοσταλγία. Ανάμεσα στους λίγους και εκλεκτούς καλεσμένους -συγγενείς και καλοί φίλοι- ήταν τα διάσημα μοντέλα Κένζα Φουράτι, Αντριάνα Λίμα και οι συν-Αγγελοί της από τη Victoria’s Secret Αλεσάντρα Αμπρόσιο και Ιζαμπέλι Φοντάνα, που ήταν και παράνυμφοί της. «Η Μύκονος είναι το πιο όμορφο μέρος στον κόσμο! Δεν υπάρχει κανένα άλλο μέρος όπου θα ήθελα να παντρευτώ. Η οικογένεια του συζύγου μου έχουν σπίτι εκεί και αγάπησα το νησί από την πρώτη στιγμή που πάτησα το πόδι μου στο λιμάνι».
ana-beatriz-barros-6
Φόρεμα Elisabetta Franchi, Eponymo. Κοσμήματα, Danelian Diamond Club
Για τη μεγάλη μέρα η Ανα Μπεατρίς Μπάρος είχε επιλέξει μια custom τουαλέτα Valentino, που, όπως λέει, είναι ο αγαπημένος της οίκος, με οριζόντιες σειρές από διάφορες δαντέλες και ένα πολυτελές μακρύ πέπλο. «Εχω συνεργαστεί με αμέτρητους σχεδιαστές μόδας, πραγματικούς καλλιτέχνες, αλλά την πρώτη φορά που περπάτησα για τον οίκο Valentino μαγεύτηκα. Εκείνη τη στιγμή υποσχέθηκα στον εαυτό μου πως όταν παντρευτώ το νυφικό μου θα είναι διά χειρός Βαλεντίνο».

Με τον σύζυγό της ο έρωτας ήταν κεραυνοβόλος. Τον γνώρισε ένα βράδυ σε κάποιο κλαμπ στη Νέα Υόρκη και από την πρώτη στιγμή λέει πως ήξερε ότι θα γίνει ο άντρας με τον οποίο θα έφτιαχνε οικογένεια. Η καταγωγή του Καρίμ Ελ Σιάτι από τη μεριά της μητέρας του την έκανε να γνωρίσει την Ελλάδα μέσα από τα δικά του μάτια - και να την ερωτευτεί. «Ερχομαι στην Αθήνα εδώ και 11 χρόνια, από τότε που γνώρισα τον σύζυγό μου, οπότε γνωρίζω πολλές γωνιές της Αθήνας. Εχω κάνει όλα όσα κάνει συνήθως μια τουρίστρια: βόλτες στην Πλάκα, φωτογραφίες στην Ακρόπολη, φαγητό σε κρυφές ταβέρνες, κολύμπι στη Βουλιαγμένη, clubbing στην παραλιακή, ψώνια στην αγορά της Γλυφάδας». Ναι, η Ελλάδα είναι το σπίτι της, ένα λιμάνι όπου, όπως χαρακτηριστικά λέει η ίδια, «έχει δέσει για τα καλά».
ana-beatriz-barros-7
Φόρεμα, Christos Costarellos. Πέδιλα Gianvito Rossi, Kalogirou. Κοσμήματα, Danelian Diamond Club
Η νέα σελίδα

Η σημερινή ζωή της είναι σίγουρα πιο ήρεμη από την εποχή του εντατικού μόντελινγκ. Αυτή την εποχή μένει στη Βούλα πλημμυρισμένη από παιδικά γέλια, συντροφική αγάπη, πολλά ταξίδια και δείπνα με καλούς φίλους. «Γεννήθηκα Βραζιλιάνα αλλά είμαι Ελληνίδα στην καρδιά. Οι Ελληνες, όπως και οι Βραζιλιάνοι, είναι καταπληκτικοί άνθρωποι και αγαπούν την οικογένειά τους. Είμαστε πολύ κοινωνικοί εγώ και ο σύζυγός μου. Απολαμβάνω να οργανώνω μικρές συγκεντρώσεις στο σπίτι μας. Λατρεύω την ελληνική κουζίνα, την οποία θεωρώ την πιο νόστιμη και υγιεινή στον κόσμο. Τα θαλασσινά, τα λαχανικά… το αγαπημένο μου πιάτο είναι οι λαχανοντολμάδες! Εχω αποκτήσει πλέον τον δικό μου κύκλο στην Ελλάδα, φίλους καρδιάς, μια νέα οικογένεια. Είμαι ευτυχισμένη εδώ».
ana-beatriz-barros-8
Φόρεμα Saint Laurent, Luisa. Porsche Carrera 911, Μοτοδυναμική
Η Ανα Μπεατρίς έχει δύο υπέροχους γιους, που με καμάρι δείχνει σε φωτογραφίες. Ο Καρίμ Τζούνιορ είναι 4,5 ετών και ο Αλεξάντερ είναι 2,5 ετών. «Η νέα μου καριέρα είναι να είμαι μητέρα. Και οι δύο γιοι μου μιλούν άπταιστα ελληνικά, εγώ το προσπαθώ ακόμα. Βρίσκομαι πάντα εκεί για τα παιδιά μου. Είμαι αρκετά αυστηρή μητέρα όμως. Θέλω οι γιοι μου να μάθουν να σέβονται, να εργαστούν σκληρά, να είναι ευτυχισμένοι με τις αποφάσεις της ζωής τους, να ταξιδέψουν και να είναι σωστοί και καλοί άνθρωποι. Να είναι ειλικρινείς και να μην αρκεστούν στις πλάτες των γονιών τους, να ακολουθήσουν το δικό τους μονοπάτι», λέει δείχνοντάς μου μία ακόμα φωτογραφία τους από τη θάλασσα.

«Βλέπω τις ρυτίδες μου και είμαι χαρούμενη, αυτές οι γραμμές είναι όλες μου οι αναμνήσεις. Προσέχω τον εαυτό μου, αλλά στην καθημερινότητα απέχω μακράν από την εικόνα μου που βλέπετε στα περιοδικά. Θέλω να μεγαλώσω με χάρη, φυσικά. Μου αρέσει ο εαυτός μου», λέει για τη σχέση της με τον χρόνο και σχολιάζει πως οι φωτογραφίες των νέων κοριτσιών στα social media πολλές φορές την τρομάζουν. Η ίδια πλέον είναι πολύ επιλεκτική στα επαγγελματικά της και κάνει ελάχιστες εμφανίσεις στα media.
ana-beatriz-barros-9
Τι σκέφτεται για το μέλλον; «Το όνειρό μου είναι να δημιουργήσω μαζί με την αδελφή μου μια σειρά με είδη σπιτιού: τραπεζομάντιλα, ωραία και άνετα ρούχα για το σπίτι, κεριά, διακοσμητικά και χρηστικά αντικείμενα. Λατρεύω τη διακόσμηση, να στρώνω όμορφα τραπέζια, να ομορφαίνω μαζί με τον σύζυγό μου τους χώρους στο σπίτι μας στην Αθήνα ή στη Μύκονο. Οπότε σκέφτομαι μια δική μου εταιρεία ή ίσως μια ενδιαφέρουσα συνεργασία. Η Ελλάδα με έχει εμπνεύσει», καταλήγει.

Η Ανα Μπεατρίς Μπάρος είναι ίσως η πιο χαλαρή και χορτασμένη γυναίκα που έχω συναντήσει εδώ και πολύ καιρό. Κανείς δεν έφυγε στο τέλος της φωτογράφησης χωρίς μια αγκαλιά της. «Είμαι Βραζιλιάνα και σε αυτό μοιάζουμε με τους Ελληνες, αγκαλιαζόμαστε και φιλιόμαστε με όλους. Πλέον με την πανδημία είναι δύσκολο, αλλά δεν μπορώ να το ελέγξω», απολογείται σαν μόλις να έκανε την πιο γλυκιά σκανδαλιά.

Styling: Λίζη Παπάζογλου. Make up: Κωνσταντίνος Μαυρίδης. Hair: Μηνάς Τσιράγγελος/Aveda Greece. Βοηθοί styling: Ελένη Εξάρχου, Αθηνά Τίκα. Βοηθoί φωτογράφου: Πάρης Ρίζος, Μάριος Κόλλιας.
Ευχαριστούμε το «Grand Resort Lagonissi» (40ό χλμ. Αθηνών - Σουνίου, Λαγονήσι, τηλ.: 22910 76000, lagonissiresort.gr) για την ευγενική φιλοξενία της φωτογράφησης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK