Η Καμίλα Καμπέγιο στο «Gala»: Η ζωή μετά τον Σον Μέντες, οι ψυχικές διαταραχές και η νέα αρχή

Η Καμίλα Καμπέγιο στο «Gala»: Η ζωή μετά τον Σον Μέντες, οι ψυχικές διαταραχές και η νέα αρχή

Ο πολύκροτος χωρισμός από τον Σον Μέντες, οι πολύτιμοι οικογενειακοί δεσμοί και η μάχη για την ψυχική ισορροπία: Η Λατίνα ποπ σταρ που λατρέψαμε με το «Havana» αλλάζει σελίδα στη ζωή της και το γιορτάζει με το νέο της άλμπουμ, «Familia»

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
camila_cabello_gala_xr
Η εξωτική καλλονή από την Αβάνα είναι μία από τις μεγαλύτερες ποπ σταρ στον κόσμο. Σε ηλικία 15 ετών δήλωσε συμμετοχή στο «X Factor» της Βόρειας Καρολίνας. Αν και αποκλείστηκε από τις οντισιόν, οι κριτές την επανέφεραν: o δαιμόνιος Σάιμον Κάουελ ένωσε πέντε διαφορετικά και ταλαντούχα κορίτσια σε ένα κουιντέτο και σχημάτισε το γκρουπ Fifth Harmony. Και αυτή ήταν η αρχή μιας μεγάλης καριέρας για την Καμίλα Καμπέγιο, με αναρίθμητα Νο1 για τα τραγούδια της και μια σταθερή θέση στο Billboard Hot 100. Ενδεικτικά, το 2018 το πασίγνωστο σινγκλ της «Havana» έφτασε στο No1 και έγινε το τραγούδι που μονοπώλησε το καλοκαίρι εκείνης της χρονιάς.

Ενώ το ντουέτο της με τον καρδιοκατακτητή Σον Μέντες «Senorita», το 2019, έγινε το δεύτερο σινγκλ της που έφτασε στην κορυφή του Billboard Hot 100, χρίστηκε το πιο ερωτικό ντουέτο της χρονιάς και επισφραγίστηκε με έναν θυελλώδη έρωτα. Σήμερα, και μετά τον πολύκροτο χωρισμό από τον Μέντες, το νέο της άλμπουμ «Familia», που κυκλοφορεί από την Panik Records-Sony Music, παραπέμπει στην επιστροφή της στο πατρικό, στην οικογένειά της, στις ρίζες της και τη μουσική που άκουγε στην κουζίνα του σπιτιού της όταν ήταν παιδί. Μετά από δέκα χρόνια στη μουσική σκηνή που την έκαναν διάσημη σε όλο τον κόσμο, η Καμίλα Καμπέγιο ομολογεί ότι πλέον η προτεραιότητα της δικής της ευτυχίας είναι το κλειδί της επιτυχίας της.
cabello_in__2_

Σχέσεις στοργής

Υστερα από ένα μεγάλο διάστημα απουσίας, η τρεις φορές υποψήφια για Grammy πολυπλατινένια τραγουδίστρια, συνθέτρια, στιχουργός και coach στον νέο κύκλο του αμερικανικού «The Voice», Καμίλα Καμπέγιο μιλάει αποκλειστικά στο «Gala» για τον χωρισμό της από τον Σον Μέντες, τη σημασία της οικογένειας αλλά και τις ψυχικές διαταραχές. Ταυτόχρονα, το τρίτο άλμπουμ της «Familia» θεωρείται η πιο προσωπική και δυναμική δουλειά της έως σήμερα. «Για μένα το “Familia” έχει να κάνει με τις πολύ στενές προσωπικές σχέσεις. Η κουλτούρα μας δίνει τόσο μεγάλη αξία στην ανεξαρτησία, όμως αυτό το άλμπουμ μιλάει για εκείνους τους ανθρώπους που σε διαμορφώνουν ως προσωπικότητα», επισημαίνει ενώ απολαμβάνει τις διακοπές της στο Κάπρι παρέα με τον πατέρα, τη μητέρα και την αδερφή της.

Η Καμίλα μεγάλωσε σε ισπανόφωνο περιβάλλον -η μητέρα της είναι Κουβανή και ο πατέρας της Μεξικανός-, ενώ η οικογένειά της ενθάρρυνε πάντα την αγάπη της για τη μουσική. «Η μουσική ήταν αναπόσπαστο στοιχείο των παιδικών μου χρόνων. Ο πατέρας μου και η γιαγιά μου τη λατρεύουν. Ο πατέρας μου χαλάρωνε από το στρες με καραόκε. Η γιαγιά μου έφτιαχνε CD με διάφορα τραγούδια. Στο σπίτι μας υπήρχε συνέχεια μουσική και πιστεύω ότι αυτό με επηρέασε από μικρή ηλικία». Ο πατέρας της, που, όπως εξομολογείται η ίδια, είναι η μεγάλη της αδυναμία, τραγουδά στο τέλος του κομματιού της «La Buena Vida» - μια εξαιρετικά ιδιαίτερη στιγμή για εκείνη. «Ηταν μια αξέχαστη μέρα, γελάσαμε πολύ. Είχαμε μαζί μας μια μπάντα μαριάτσι και ο πατέρας μου είχε πιει τρία σφηνάκια τεκίλα γιατί είχε αγχωθεί.

Κλείσιμο
Οι Μεξικανοί μουσικοί, ιδίως οι μαριάτσι, συνηθίζουν να πίνουν τεκίλα προτού τραγουδήσουν γιατί ζεσταίνει τις φωνητικές τους χορδές. Οπότε μπήκαμε στο στούντιο και ο πατέρας μου αυτοσχεδίασε όλο το δικό του μέρος που ακούτε στο τραγούδι. Είχε πολλή πλάκα, γιατί, ενώ στην αρχή μού έλεγε “κορίτσι μου, πώς μπορείς και γράφεις τραγούδια, είναι τόσο δύσκολο!”, αφού αυτοσχεδίασε μου δήλωσε: “Εγώ έτσι γράφω τραγούδια, με ό,τι μου κατέβει στο μυαλό!”. Λατρεύω να τραγουδάω με τον μπαμπά μου, το κάναμε στο Μεξικό, ήταν φανταστικά και τώρα ανυπομονώ να πούμε κι αυτό το τραγούδι μαζί. Μου αρέσει να συμμετέχει η οικογένειά μου σε όλα, η ξαδέλφη μου Κάρο τραγουδάει κι αυτή στο άλμπουμ και εμφανίζεται και στο εξώφυλλο του δίσκου».
cabello_in__3_

Η πανδημία την έφερε πιο κοντά με την οικογένειά της. Η Καμπέγιο είχε ξανά χρόνο να σκεφτεί, να επιστρέψει στις ρίζες της και επιτέλους να ξεκουραστεί.

Μετά από μια έντονη συναισθηματικά περίοδο η δημιουργός θέλησε να χαλαρώσει, να αισθανθεί ξανά παιδί. «Δουλεύω και ταξιδεύω από τα 15 μου και τώρα είμαι 25. Στην αρχή της πανδημίας ήμουν 23 ετών και ήταν η πρώτη φορά μετά από οκτώ χρόνια που μπόρεσα να παραμείνω στο σπίτι μου για πάνω από έναν μήνα. Υπήρξα πάντα δεμένη με την οικογένειά μου και τους έβλεπα συχνά, όμως οι περιορισμοί του COVID μάς έφεραν ακόμα πιο κοντά. Βρισκόμουν στο σπίτι, βλέπαμε ταινίες, περνούσα χρόνο με την αδελφή μου, γνώρισα τους φίλους της, ήμουν παρέα με τα κατοικίδιά μας... Hταν υπέροχα, μου λείπει αυτή η περίοδος», λέει σχεδόν λυπημένη.

Η Λατίνα σταρ ομολογεί ότι το άγχος της την μπλόκαρε καθώς ετοίμαζε το νέο της άλμπουμ. Η θλίψη την είχε καταβάλει, ενώ η ίδια δεν είχε διάθεση να επιστρέψει στο στούντιο. Μέχρι που αποφάσισε ότι θα τα καφέρει και ζήτησε βοήθεια από ειδικό. «Για μένα αυτοφροντίδα σημαίνει να έχεις χρόνο για ψυχοθεραπεία, ξεκούραση, επαφή με τη φύση, με φίλους. Να μπορείς να χαλαρώνεις και να περνάς καλά. Πρέπει να είμαστε συντονισμένοι με τις ανάγκες μας», αναφέρει σήμερα η Καμπέγιο, η οποία θέλησε να κοιτάξει κατάματα και να επικοινωνήσει την αλήθεια της. Μια αλήθεια αφιλτράριστη, όπως διευκρινίζει.

Ετσι, προέκυψε και το ντουέτο με τη Γουίλοου Σμιθ για το τραγούδι «Psychofreak», το οποίο διηγείται αυτήν ακριβώς την ιστορία. «Ηταν το ιδανικό κομμάτι για να συνεργαστώ με τη Γουίλοου. Εκείνο το διάστημα ετοίμαζε το άλμπουμ της “The Anxiety” και αυτό το τραγούδι μιλάει για το άγχος και την ψυχική υγεία και για το πώς μπορεί να αισθάνεσαι άβολα μέσα στο ίδιο σου το σώμα πιστεύοντας ότι κάτι πάει στραβά με σένα, ότι ο υπόλοιπος κόσμος δεν βιώνει τη ζωή όπως εσύ. Είμαστε και οι δύο πολύ ευαίσθητες σε αυτά τα θέματα. Δεν προσποιούμαστε ότι είμαστε καλά, ότι τα έχουμε όλα λυμένα, ότι έχουμε τις απαντήσεις ή ότι είμαστε τέλειες, οπότε αυτό ήταν το ιδανικό κομμάτι για εμάς τις δύο», λέει με αφοπλιστική ειλικρίνεια.
cabello_in__1_
Στο νέο κεφάλαιο που ξεκινά στη ζωή της η Καμίλα Καμπέγιο δηλώνει πιο συμφιλιωμένη από ποτέ με τον εαυτό της

Ο χωρισμός & ο Εντ Σίραν

Οσο μεγαλώνει η Καμίλα αναθεωρεί τις προτεραιότητές της. Κι ενώ με τον επίσης πολύ νέο, σέξι και επιτυχημένο Σον Μέντες υπήρξαν ένα από τα πιο δημοφιλή ζευγάρια της μουσικής σκηνής, η ίδια τώρα, και μετά τον χωρισμό τους, φαίνεται αποφασισμένη να περάσει στην ωριμότερη φάση της. «Οι προτεραιότητές μου αλλάζουν, όπως και τα πράγματα στα οποία εστιάζω πλέον στη ζωή μου. Τα χρόνια που βγαίναμε, όταν έγραψα το πρώτο μου άλμπουμ και ακόμα και τώρα, εστιάζω στο πώς μπορώ να είμαι ένας θετικός άνθρωπος που περιβάλλεται από τα σωστά πράγματα».

Για όλα αυτά μιλάει και το νέο της τραγούδι «Bam Bam», ένα ντουέτο με τον δημιουργό των επιτυχιών Εντ Σίραν και ένας ύμνος στον νεανικό έρωτα που εξηγεί και τον δικό της χωρισμό. «Ημασταν παιδιά στην αρχή, υποθέτω ότι είμαστε ενήλικες τώρα. Δεν μπορούσα να φανταστώ ποτέ ότι θα είχα καν αμφιβολίες, αλλά δεν πάνε όλα καλά», ακούγεται στην αρχή του τραγουδιού και η Καμίλα εξηγεί: «Το μόνο που νιώθω για τον Σον, ακόμα και μετά τον χωρισμό μας, είναι αγάπη και τίποτε άλλο. Αυτό το τραγούδι είναι ακριβώς αυτό που είχα στο μυαλό μου. Προσπαθούσα να γράψω ένα κομμάτι που να περιγράφει τους κύκλους που κάνει η αγάπη, αλλά και η ζωή μας. Νομίζω ότι τα κατάφερα».

Το «Bam Bam» έχει ήδη συγκεντρώσει πάνω από 100 εκατομμύρια streams και σχεδόν 4 εκατομμύρια προβολές στο YouTube. Είναι το hit που τραγουδήθηκε δυνατά και στη μεγάλη αναμέτρηση της Λίβερπουλ με τη Ρεάλ Μαδρίτης για τον τελικό του Champions League, όπου η Καμίλα έβαλε φωτιά με την εμφάνιση της στο Παρκ ντε Πρενς. «Είμαι μεγάλη θαυμάστρια του Εντ Σίραν και όταν μου ζήτησε να συνεργαστούμε στο κoμμάτι του “South of the Border” δεν χρειάστηκε καν να το σκεφτώ. Και μπορεί να είμαστε φίλοι, όμως είναι ένας τόσο πρωτοκλασάτος καλλιτέχνης που δεν ήξερα αν θα δεχόταν τελικά να συμμετάσχει σε μια δική μου δουλειά.

Μπήκα στον δικό του κόσμο πρώτη και τώρα, για το “Bam Bam”, ήρθε κι εκείνος στον δικό μου, στο στούντιο με τους δικούς μου συνεργάτες, και τραγούδησε στα ισπανικά το ρεφρέν. Είναι τιμή μου που θέλησε να συνεργαστούμε. Μάλιστα, ενώ εγώ είχα κολλήσει σε μια συγκεκριμένη εκδοχή του τραγουδιού, όταν μου είπε μια ιδέα του τον εμπιστεύτηκα, εμπιστεύτηκα το αυτί του - και τελικά είχε δίκιο, το τραγούδι έγινε εκατό φορές καλύτερο από πριν!» καταλήγει ενθουσιασμένη.

Ειδήσεις σήμερα:

Θετικός στον κορωνοϊό ο Βενιζέλος, με ήπια συμπτώματα - Εισήχθη στο «Σωτηρία»

Ανοίγει η πλατφόρμα για να πάρουν τα αποτελέσματα μέσω SMS οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών

«Θα τα ξαναχτίσουμε όλα», δεσμεύτηκαν Σολτς, Μακρόν και Ντράγκι στον Ζελένσκι από το Κίεβο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ