Η Στεφανία Λυμπερακάκη πρωταγωνίστρια στο Netflix: «Ζω το όνειρό μου»

Η Στεφανία Λυμπερακάκη πρωταγωνίστρια στο Netflix: «Ζω το όνειρό μου»

Μιλάει στο Gala για τα νέα της σχέδια

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
stefania_slider_xr
Τη γνωρίσαμε πέρυσι όταν εκπροσώπησε την Ελλάδα στον διαγωνισμό της Eurovision. Για την ομογενή από την Ολλανδία αυτό ήταν το λάκτισμα για μια διεθνή καριέρα. Εκείνη όμως είχε αρχίσει από πολύ μικρή να θέτει τις βάσεις γι’ αυτό που θα ακολουθούσε. Ως παιδί- θαύμα είχε συμμετάσχει στην παιδική Eurovision και είχε εντυπωσιάσει μουσικούς παραγωγούς και σκηνοθέτες οι οποίοι είχαν από τότε αντιληφθεί ότι αυτό το κορίτσι είχε μεγάλο ταλέντο. Τα χρόνια πέρασαν και η Στεφανία δικαίωσε τις προβλέψεις τους. Και αφού πλέον η καριέρα της στο τραγούδι πάει από το καλό στο καλύτερο και έχει ήδη αποδείξει ότι και η παρουσίαση εκπομπής έχει μια θέση στο βιογραφικό της, ήρθε η ώρα να προσθέσει στις ιδιότητές της και αυτή της ηθοποιού.

Η ευκαιρία τής δίνεται με τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην καινούρια ταινία του Netflix «Misfit». Η Στεφανία είναι χαρούμενη για το καινούριο της εγχείρημα και πρόθυμη να μου μιλήσει τόσο γι’ αυτό όσο και για τη ζωή της μετά τη Eurovision. Συναντιόμαστε στον Πύργο Βασιλίσσης στο Ιλιον, μια επιβλητική βασιλική έπαυλη γοτθικού ρυθμού που κατασκευάστηκε στη θέση ενός παλιού πύργου κατ’ απομίμηση του πύργου Ηochenschwangau στη Βαυαρία όπου είχε γεννηθεί ο Οθωνας. Εκεί κάποτε περνούσε τις μέρες της η βασίλισσα Αμαλία. Η Στεφανία φαίνεται μαγεμένη από τον χώρο.

GALA: Πώς βρέθηκες να πρωταγωνιστείς σε κινηματογραφική ταινία;
ΣΤΕΦΑΝΙΑ ΛΥΜΠΕΡΑΚΑΚΗ: Στην εφηβεία μου έπαιζα σε μια πολύ δημοφιλή νεανική σειρά της ολλανδικής τηλεόρασης. Είχα τον ρόλο της κακιάς. (γελάει) Επίσης έχω κάνει πολλούς ρόλους σε μεταγλωττίσεις κινουμένων σχεδίων της Universal. Από εκεί λοιπόν με ξέρουν στους κινηματογραφικούς κύκλους της Ολλανδίας και με σκέφτηκαν για τον βασικό ρόλο του φιλμ «Misfit». Είναι η τρίτη ταινία που γυρίζεται, με νέους πρωταγωνιστές.
Μάλιστα, οι δύο προηγούμενες είχαν πάει εξαιρετικά καλά. Αν μπεις στο Netflix θα τις βρεις. Θα βγει στους κινηματογράφους τον Σεπτέμβριο και τον Ιανουάριο του 2023 θα την προβάλει το Netflix. Μέχρι τον Ιούλιο, όταν θα γίνει η επίσημη παρουσίαση, δεν μπορώ να σου πω περισσότερα, αλλά σίγουρα είμαι ενθουσιασμένη για αυτό το βήμα. Κάποιοι σχολιάζουν ότι το Netflix ίσως και να λειτουργήσει ως «Σειρήνα» στη ζωή μου. Το σίγουρο είναι ότι μέσω της ταινίας αλλά και της πλατφόρμας θα με γνωρίσει περισσότερος κόσμος. Οχι απαραίτητα της γενιάς μου.

Ga220427_209ar4
Ga220427_699br3


G.: Τραγουδίστρια, ηθοποιός και παρουσιάστρια, λοιπόν. Ποια ιδιότητα θα έλεγες ότι αγαπάς περισσότερο;
Κλείσιμο
Σ.Λ.: Σαφώς της τραγουδίστριας. Η μουσική είναι οξυγόνο για εμένα. Από πολύ μικρή ήξερα ότι είναι αυτό που θέλω να κάνω, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν μου αρέσουν και όλα τα υπόλοιπα. Οταν ασχολείσαι άλλωστε με πολλά πράγματα, αποφεύγεις τη δίνη της επανάληψης που σε κάνει να βαριέσαι. Από την άλλη, υπάρχει η εγρήγορση που φέρνει πάντα η νέα πρόκληση.

G.: Πριν από μόλις έναν χρόνο έφερες την Ελλάδα στο top 10 του πιο δύσκολου, όπως χαρακτηρίστηκε, διαγωνισμού στην ιστορία της Eurovision. Ποιες είναι οι αναμνήσεις σου από εκείνη την βραδιά;
Σ.Λ.: Ηταν η πιο μαγική βραδιά της ζωής μου. Θυμάμαι τα πάντα από εκείνη την ημέρα. Την έναρξη του διαγωνισμού που βγήκα στη σκηνή με την ελληνική σημαία στους ώμους μου. Τη στιγμή που ανέβηκα στη σκηνή και άκουσα όλο το στάδιο να φωνάζει το όνομά μου. Τα τρία λεπτά της εμφάνισής μας, που τα χάρηκα όσο καμία άλλη στιγμή. Και φυσικά τη βαθμολογία. Οταν στο τέλος είδα ότι είμαστε στο top 10 και οι άνθρωποι της ΕΡΤ μου είπαν ότι είχαμε 8 χρόνια να βρεθούμε σε τέτοια θέση, δεν σου κρύβω ότι χάρηκα.
Stefania - Last Dance - LIVE - Greece 🇬🇷 - Grand Final - Eurovision 2021

G.: Θα σε ενδιέφερε να ξαναπάς στη Eurovision στο μέλλον;
Σ.Λ.: Αν μπορούσα, θα πήγαινα κάθε χρόνο. Αγαπάω τη Eurovision και το συναίσθημα του να εκπροσωπείς τη χώρα σου είναι μοναδικό, είναι κάτι που δεν μπορώ να σου περιγράψω. Ειδικά όταν έχεις ζήσει χρόνια στο εξωτερικό και έχεις έντονη την αγάπη για την πατρίδα. Για εμάς τους ομογενείς η Ελλάδα είναι το «όνειρο». Ενα φαγητό, μια εκδρομή, μια εικόνα, πάντα μας τη θυμίζουν. Πόσο μάλλον ένας μεγάλος διαγωνισμός. Ελπίζω λοιπόν να μου δοθεί η ευκαιρία σε μερικά χρόνια να ξαναπάω.

G.: Ποια είναι η άποψή σου για την Αμάντα Γεωργιάδη;
Σ.Λ.: Φυσικά και μου αρέσει πολύ. Την Αμάντα τη γνώρισα στο πλαίσιο της εκπομπής που κάνει στην ΕΡΤ. Εχουμε σίγουρα πολλά κοινά, καθώς και οι δύο είμαστε Ελληνίδες που μεγαλώσαμε στο εξωτερικό, αλλά είμαστε και πολύ διαφορετικές ως χαρακτήρες και αυτό ήταν ενδιαφέρον. Είναι πολύ συμπαθής και ευγενική. 
Ga220427_126ar
Ga220427_779ar3



G.: Εχεις εμπειρία ως παρουσιάστρια, καθώς έχεις τη δική σου εκπομπή στην ολλανδική τηλεόραση.
Σ.Λ.: Παρουσιάζω τη συγκεκριμένη μουσική εκπομπή από τον Σεπτέμβριο. Περιλαμβάνει ένα top 20 charts, συνεντεύξεις με γνωστούς καλλιτέχνες και φυσικά τραγουδάμε όλοι μαζί στο στούντιο. Παρόλο που τα γυρίσματα διαρκούν πολλές ώρες και επομένως είναι κουραστικά, είναι κάτι που απολαμβάνω.

G.: Παρουσίασες όμως και στην Κύπρο τα μουσικά βραβεία του Super FM.
Σ.Λ.: Επειδή ήταν ένα σόου με κόσμο που το γυρίσαμε μονομιάς, αυτό το έκανε πολύ πιο δύσκολο. Ομως ο Θέμης Γεωργαντάς, που ήταν ο βασικός παρουσιαστής της βραδιάς, έχει τεράστια εμπειρία και με βοήθησε πολύ. Ενθουσιάστηκα πάντως με αυτή την πρόταση και με την ευκαιρία θέλω να ευχαριστήσω τον διευθυντή του Super FM, Ζήνωνα Ζηντίδη, για την τιμή που μου έκανε. Το μόνο που με στενοχώρησε ήταν ότι είχα πολύ λίγο χρόνο να δω την Κύπρο, καθώς πήγαινα από το ξενοδοχείο στην εκδήλωση και ξανά πίσω. Εχω αφήσει εκκρεμότητα να ξαναγυρίσω στο νησί.

G.: Είσαι μόλις 19 χρόνων και έχεις ήδη κάνει καριέρα. Αλλα παιδιά στην ηλικία σου βγαίνουν, διασκεδάζουν. Δεν σου λείπει μια ζωή πιο ταιριαστή με την ηλικία σου;
Σ.Λ.: Είμαι ευτυχισμένη και πλήρης μ’ αυτά που κάνω. Θεωρώ τον εαυτό μου ευλογημένο που από μικρή βρήκα τον δρόμο μου και δεν έχασα ευκαιρίες. Κυνήγησα το όνειρο κι έτσι δεν έγινε απωθημένο. Aπό την άλλη, καταφέρνω να έχω και διαστήματα με χαλαρούς ρυθμούς. Στα διαλείμματα των επαγγελματικών υποχρεώσεων βγαίνω με τους φίλους μου και διασκεδάζω όπως οι υπόλοιποι νέοι της ηλικίας μου. Σκέψου ότι πέρα από όσα ανέφερες σπουδάζω παράλληλα και μουσική.

G.: Ξεκίνησες ως παιδί-θαύμα. Υπάρχει κάτι που θυμάσαι από εκείνη την εποχή;
Σ.Λ.: Η συμμετοχή μου στην παιδική Eurovision στη Μάλτα ήταν μια εκπληκτική εμπειρία. Ηταν ο τρόπος για να με γνωρίσει το κοινό.
Αμέσως μετά άρχισαν να έρχονται σοβαρές καλλιτεχνικές προτάσεις. Τηλεοπτικά κανάλια όπως τα Μeiden και Υοurs Today με σύστησαν στον κόσμο ως παρουσιάστρια και ξαφνικά βρέθηκα να δανείζω τη φωνή μου σε σειρές για παιδιά ή ακόμη και να πρωταγωνιστώ.

Ga220427_483ar2


G.: Στη φωτογράφηση που κάνουμε για το «Gala» φοράς ρούχα της επιτυχημένης Κύπριας designer Εφης Παπαϊωάννου. Η μόδα είναι κάτι που σε ενδιαφέρει;
Σ.Λ.: Μου αρέσει πολύ η μόδα και την παρακολουθώ με όποιον τρόπο μπορώ. Είτε μέσα από γυναικεία περιοδικά, είτε από επιδείξεις. Η γυναικεία φιλαρέσκεια και η αγάπη στο ωραίο πάντα υπήρχαν μέσα μου. Παιδί με θυμάμαι να προβάρω τα παπούτσια της μαμάς. Οσο για την Εφη Παπαϊωάννου, ειλικρινά λατρεύω τα ρούχα της. Τα είχα φορέσει στα βραβεία του Super FM στην Κύπρο, ενώ πρόκειται να εμφανιστώ με δημιουργία της το επόμενο Σάββατο που θα δώσω τη βαθμολογία της Ελλάδας στη Eurovision. Είναι τόσο θηλυκά και elegant. Το μόνο πρόβλημα που είχα και τις δύο φορές ήταν ότι δεν ήξερα ποιο σχέδιο να πρωτοδιαλέξω.

G.: Μίλησέ μας για τα μελλοντικά σου σχέδια. Υπάρχει κάτι άλλο στα σκαριά;
Σ.Λ.: Κυκλοφόρησε το νέο μου τραγούδι «You lost me», στο οποίο μάλιστα συμμετέχω και στη σύνθεση και τους στίχους μαζί με τον Δημήτρη Κοντόπουλο και μια ομάδα Ολλανδών δημιουργών. Το αγαπώ πολύ αυτό το τραγούδι και έτσι ετοιμάσαμε και μια ελληνική εκδοχή σε στίχους της Ελένης Γιαννατσούλια. Επίσης μόλις βγήκε και η διαφήμιση της Pantene που κάναμε μαζί με τη Βίκυ Καγιά και τον Γιώργο Καράβα, στην οποία λέω και το τραγούδι. Το καλοκαίρι θα κάνω συναυλίες στην Ολλανδία. Εχω ήδη 8 προγραμματισμένες και μπαίνουν συνέχεια καινούριες στο πρόγραμμα. Τέλος Ιουνίου θα έρθω πάλι στην Αθήνα για να εμφανιστώ στα Mad Video Music Awards. Μετά από όλα αυτά ελπίζω να βρω χρόνο για διακοπές. Το σίγουρο είναι ότι θα βρεθούμε με τη γιαγιά και τα ξαδέλφια μου στον Εβρο, όπου διατηρούμε το οικογενειακό μας σπίτι, αφού είναι ο τόπος καταγωγής μας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ