Villa Treville, Ποζιτάνο: Στον μαγικό κόσμο του Φράνκο Τζεφιρέλι

Villa Treville, Ποζιτάνο: Στον μαγικό κόσμο του Φράνκο Τζεφιρέλι

Η παραμυθένια βίλα του μεγάλου δημιουργού στην Ακτή Αμάλφι, που φιλοξένησε από την Κοκό Σανέλ μέχρι τη Μαρία Κάλλας, κρύβει μια γοητευτική ιστορία σε κάθε της γωνιά

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
Villa-Treville-1
Ο μετρ της σκηνοθεσίας Φράνκο Τζεφιρέλι είχε δημιουργήσει το ησυχαστήριό του σε μια από τις ωραιότερες γωνιές της Ιταλίας. Η Treville, όπως ονόμασε τη βίλα του, μοιάζει σαν να κρέμεται από τα βράχια του Ποζιτάνο: παραμυθένιο σκηνικό και μαγεία στην Ακτή Αμάλφι.
Villa-Treville-4
Villa-Treville-5
Villa Treville
Villa-Treville-6
Νόρμα
Το μοναδικής αισθητικής πολλών τετραγωνικών οίκημα χτίστηκε το 1920 για τον Ρώσο συγγραφέα Μιχαήλ Σεμένοφ, λάτρη του πολυφωτογραφημένου Ποζιτάνο. Μεγάλες δόξες όμως γνώρισε χάρη στον επόμενο σημαντικό ιδιοκτήτη του, τον Ιταλό σκηνοθέτη Φράνκο Τζεφιρέλι. Η προσωπικότητα και η επαγγελματική του ταυτότητα προεξοφλούσαν ότι η βίλα αυτή θα αποκτούσε τη δική της λαμπερή ιστορία, καθώς στο πέρασμα των χρόνων στους χώρους της φιλοξενήθηκαν και προετοίμασαν τις παραστάσεις τους μεγάλες προσωπικότητες της όπερας και του κινηματογράφου.

Στη Villa Treville έχουν γραφτεί σενάρια, έχουν σκηνοθετηθεί έργα και έχουν πραγματοποιηθεί δεξιώσεις με αληθινές ντίβες και σταρ από τον κόσμο της τέχνης. Για τον Τζεφιρέλι η εξοχική του οικία στο Ποζιτάνο ήταν ο άσος που έκρυβε στο μανίκι προκειμένου να έρχεται πιο κοντά και να αποκτά φιλικές σχέσεις με τους συνεργάτες του.
Κλείσιμο
Villa-Treville-7
Τόσκα
Η Μαρία Κάλλας, η Ελίζαμπεθ Τέιλορ, ο Ρίτσαρντ Μπάρτον, ο Ρούντολφ Νουρέγιεφ, η Κοκό Σανέλ είναι μερικά μόνο από τα πρόσωπα που έχουν διαβεί τις πόρτες της ατμοσφαιρικής έπαυλης. Η Κάλλας συνήθιζε μάλιστα να σχολιάζει ότι κάθε πρόβα με τον Τζεφιρέλι αποκτά διαφορετική διάσταση όταν πραγματοποιείται σε ένα τόσο όμορφο περιβάλλον.

«Αξέχαστες έχουν μείνει τόσο οι συνεργασίες όσο και οι διαφωνίες τους», λένε στο Ποζιτάνο. «Κάθε φορά που οι δύο αυτές ισχυρές προσωπικότητες διαφωνούσαν, τους άκουγε όλη η περιοχή».
Villa-Treville-8
Villa-Treville-9
Κάλλας
Το πρώην ησυχαστήριο του μεγάλου Ιταλού δημιουργού έχει μετατραπεί σε φινετσάτο boutique hotel με σουίτες που δανείζονται τα ονόματά τους από τους τίτλους σπουδαίων έργων όπερας αλλά και μεγάλων προσωπικοτήτων. Περίοπτη θέση έχει και το πολυτελές spa που προσφέρει αναζωογόνηση σε σώμα και πνεύμα.

Ο Ιταλός σκηνογράφος Ρέντσο Μοντζιαρντίνο υπογράφει τη διακόσμηση των εσωτερικών χώρων, όπου κυριαρχούν τα ναπολιτάνικα έπιπλα, οι γνήσιες πορσελάνες και οι πολυέλαιοι Murano. Στο Bianca Bar οι επισκέπτες απολαμβάνουν εκλεκτά Prosecco, ενώ στη Βεράντα Τζεφιρέλι η θέα συναγωνίζεται τη γεύση των εξαιρετικών ιταλικών πιάτων.

Η εκλεπτυσμένη διακόσμηση της Villa Treville έρχεται σε απόλυτη αρμονία με το μαγευτικό τοπίο και τους περιποιημένους κήπους. Οπου και αν κοιτάξει κανείς, θα δει την ομορφιά που ενέπνεε και τον Φράνκο Τζεφιρέλι να δημιουργήσει τα δικά του αριστουργήματα.
Villa-Treville-10
Bianca Bar
Villa-Treville-11
Αΐντα
Villa-Treville-12
Νιζίνσκι
Απόδραση στο όνειρο

Το μοναδικό τοπίο το οποίο απολαμβάνει ο επισκέπτης σχεδόν απ’ όλα τα παράθυρα τον μυεί στην ομορφιά του ιταλικού Νότου. Ενώ η αισθητική στους εσωτερικούς χώρους με τη διακόσμηση του σκηνογράφου Ρέντσο Μοντζιαρντίνο, όπου τα ναπολιτάνικα έπιπλα δένουν αρμονικά με γνήσιες πορσελάνες και πολυελαίους Murano, είναι ύμνος στην πληθωρική κομψότητα.

Εργα Ιταλών ζωγράφων κοσμούν τους τοίχους τη στιγμή που φωτογραφίες μαρτυρούν τις μεγάλες προσωπικότητες της εποχής που επισκέφθηκαν τη βίλα.
Villa-Treville-13
Νουρέγιεφ
Villa-Treville-14
Βεράντα Τζεφιρέλι
Villa-Treville-15
Μιραμάρε
Ονειρικοί είναι και οι κήποι της εμβληματικής κατοικίας. Το πράσινο της φύσης συναντιέται με το μπλε της θάλασσας σε μια νοητή ευθεία γραμμή. Βουκαμβίλιες, νυχτολούλουδα και γιασεμιά χαρίζουν ζωντανά χρώματα και μαγευτικά αρώματα. Κατάφορτες με καρπούς ροδιές ξεπροβάλλουν μέσα από πέργκολες, ενώ γλαστράκια με πιπεριές δίνουν μια άλλη νότα σε γωνιές των εξωτερικών χώρων.
Villa-Treville-16
Σουίτα Τζεφιρέλι
Villa-Treville-17
Σουίτα Τζεφιρέλι
Villa-Treville-18
Ρωμαίος και Ιουλιέτα
Villa-Treville-19
Ρωμαίος και Ιουλιέτα
Το οίκημα Τζεφιρέλι, που σήμερα λειτουργεί ως boutique hotel, διαθέτει 4 ευρύχωρες βίλες και 15 σουίτες για φιλοξενούμενους με υψηλές απαιτήσεις. Οι ονομασίες τους παραπέμπουν στις περίφημες γνωριμίες του σκηνοθέτη αλλά και στην αγάπη του για την τέχνη, όπως «Μαρία Κάλλας», «Νόρμα», «Μπατερφλάι», «Αΐντα», και «Τόσκα». Κάθε χώρος διαμονής έχει το δικό του ύφος, ενώ η ιταλική φινέτσα διακρίνεται και στην τελευταία λεπτομέρεια, όπως εξάλλου και στους κοινόχρηστους χώρους και τα σαλόνια.

Η κοσμοπολίτικη αύρα του Φράνκο Τζεφιρέλι, ο οποίος έφυγε από τη ζωή το 2019 έχοντας συνδέσει το όνομά του με την πολυτελή βίλα του Ποζιτάνο για περισσότερο από 35 χρόνια, είναι διάχυτη παντού. Οι νέοι ιδιοκτήτες σεβάστηκαν την αισθητική του ανθρώπου που άφησε το αποτύπωμά του στον κόσμο του θεάματος. Ακόμα και η σιδηρά κυρία της μόδας, η Αννα Γουίντουρ, έχει δηλώσει γοητευμένη: «Αν υπάρχουν χώροι που αποπνέουν το ιδιαίτερο ύφος των ενοίκων τους, σε αυτούς συγκαταλέγεται και η Villa Treville. Κάθε γωνιά κρύβει και μια ενδιαφέρουσα ιστορία».
Villa-Treville-20
Villa-Treville-21
Ντάουνς
Villa-Treville-22
Μπατερφλάι
Villa-Treville-23
Κάρμεν
Η αλήθεια είναι ότι όποιος θέλει μια γερή δόση από ιταλικό glamour, η άλλοτε εξοχική κατοικία του μεγάλου Ιταλού σκηνοθέτη και παραγωγού του κινηματογράφου, του θεάτρου και της όπερας είναι το ιδανικό μέρος. Αλλωστε εκεί μας περιμένουν και άλλες εκπλήξεις. Oπως χειροποίητα ζυμαρικά και απίθανες καρμπονάρες, αλλά και custom made πιάτα υψηλής γαστρονομίας για τους πιο απαιτητικούς. Το μπαρ κερνά επιλεγμένα Prosecco, ενώ στο spa οι θεραπείες βοηθούν τον επισκέπτη να κατακτήσει το ζεν που αποθεώνει η περιοχή.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα