Elite Model Agency: Toπ μοντέλα, σούπερ σκάνδαλα

Elite Model Agency: Toπ μοντέλα, σούπερ σκάνδαλα

Ο κόσμος της λάμψης κρύβει πολλές σκιές και όπως τονίζουν αυτοί που τον ξέρουν καλά, πρέπει να ζήσει τη δική του φάση #metoo, κάτι που έχει καθυστερήσει ήδη πολύ...

modelsscandal_2
Λίντα Εβαντζελίστα, Ναόμι Κάμπελ, Σίντι Κρόφορντ, Κλόντια Σίφερ, Κρίστι Τέρλινγκτον, Ζιζέλ είναι αυτές για τις οποίες καθιερώθηκε ο όρος «supermodel». Καλλονές που με όπλο τους την ομορφιά, τις εξωπραγματικές σωματικές αναλογίες και το attitude ντίβας σκαρφάλωσαν στην κορυφή της powerlist του μόντελινγκ επαναπροσδιορίζοντας για δεκαετίες τη σύγχρονη θηλυκότητα. Κοινό τους γνώρισμα; Ξεκίνησαν τη διαδρομή τους από το πρακτορείο Elite, με τον Τζον Καζαμπλάνκας να τις ανακαλύπτει και να χτίζει τον μύθο τους.

Ο Καζαμπλάνκας μαζί με τον Αλεν Κίτλερ δημιούργησαν στις αρχές της δεκαετίας του ’70 το πρακτορείο μοντέλων Elite στο Παρίσι και τη Νέα Υόρκη, σπάζοντας έτσι το κατεστημένο του πρακτορείου Ford. Οσο το αντίπαλον δέος είχε το roaster των μοντέλων του σαν ταπεινούς στρατιώτες, ο Καζαμπλάνκας λειτούργησε αντίθετα. Εβγαλε τα μοντέλα από την τάξη των πληβείων δημιουργώντας τις σούπερ σταρ με τα χρυσά συμβόλαια ξεκινώντας παράλληλα τον διαγωνισμό Look of the Year και 150 σχολές μόντελινγκ με μότο «Ο Τζον Καζαμπλάνκας σε... θέλει!».

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα