Μαρία-Ολυμπία: Ο έρωτας με τον κροίσο υποκόμη

Μαρία-Ολυμπία: Ο έρωτας με τον κροίσο υποκόμη

θα γίνουν οι νέοι «Sussex»; - Από πού κρατάει η σκούφια του νέου, βαθύπλουτου και φωτογενούς συντρόφου της Μαρίας-Ολυμπίας, Πέρεγκριν Πίρσον;

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
MARIA-OLYMPIA-0
Υπήρχε ανέκαθεν μια σπουδή στον βρετανικό Τύπο - εννοείται ότι ασθμαίνοντας ακολουθούσε και ο ελληνικός. Οι δημοσιογράφοι βιάζονταν να αποκαταστήσουν τη Μαρία-Ολυμπία, κόρη του Παύλου και της Μαρί-Σαντάλ, βαφτισιμιά του πρίγκιπα Καρόλου, αλλά και δεινή influencer της τέως βασιλικής οικογένειας της Ελλάδας. Eτσι, πολλοί πολύφερνοι γαμπροί παρουσιάστηκαν κατά καιρούς ως ιδανικοί σύντροφοί της. Ειδικά γαλαζοαίματοι, αλλά και ευγενείς. Κανείς δεν μπορούσε να συμβιβαστεί με τίποτα λιγότερο για την 24χρονη σήμερα socialite.

MARIA-OLYMPIA-1
To πατρικό του Πέρεγκριν Πίρσον στο Κάουντρεϊ του Σάσεξ βρίσκεται σε ένα κτήμα έκτασης 66 τ.χλμ.


Οι υποθέσεις, οι εικασίες αλλά και οι ευσεβείς πόθοι των δημοσιογράφων που αναζητούσαν με εμμονή λαβράκι ήταν τέτοιοι ώστε μόλις πριν από λίγα χρόνια την παρουσίαζαν ως ιδανικό ταίρι για τον πρίγκιπα Χάρι. Τότε ο μικρότερος γιος του πρίγκιπα Καρόλου και της αείμνηστης πριγκίπισσας Νταϊάνας ενσάρκωνε στον απόλυτο βαθμό το αρχέτυπο του περιζήτητου εργένη και η Μέγκαν Μαρκλ δεν υπήρχε ούτε ως υποψία στον ορίζοντα. Το φημολογούμενο ειδύλλιο -για την ύπαρξη του οποίου κανείς δεν μπορεί να διατηρεί ψήγμα βεβαιότητας- δεν ευοδώθηκε ποτέ. Ο Χάρι ερωτεύτηκε, παντρεύτηκε, πήρε των ομματιών του και την απόφαση να μάθει να στύβει την πέτρα για τον επιούσιο ως κοινός θνητός στις ΗΠΑ και η Μαρία-Ολυμπία αποκρυσταλλώθηκε, για τον Τύπο, ως μια ιδανική περιζήτητη νύφη που περίμενε με στωικότητα το πριγκιπόπουλο του παραμυθιού.

Κλείσιμο
MARIA-OLYMPIA-2
Οι γονείς του Μάικλ και Μαρίνα
MARIA-OLYMPIA-3
Τα αδέρφια του Εμιλι και Μόνταγκ με κοινή τους φίλη


Oμως η αλήθεια είναι ότι οι εκτός γάμου ή σχέσης γαλαζοαίματοι ολοένα λιγοστεύουν, μοιάζουν πια με είδος υπό εξαφάνιση. Στην αναβροχιά, λοιπόν, καλοί είναι και οι αριστοκράτες. Βεβαίως, ο έρωτας δεν καταλαβαίνει από τάξεις ή κοινωνική διαστρωμάτωση. Και η Μαρία-Ολυμπία είναι ερωτευμένη. Μάλιστα, πια δεν έχει τον παραμικρό ενδοιασμό να διατυμπανίζει τον έρωτά της ή τέλος πάντων να κυκλοφορεί στο πλευρό του. Οι φωτογραφίες της μαζί με τον Βρετανό Πέρεγκριν Πίρσον από το ταξίδι τους στη Βενετία επιβεβαιώνουν πως ανάμεσα στους δύο νέους έχει αναπτυχθεί κάτι περισσότερο και βαθύτερο από απλώς μια τρυφερή φιλία. Aλλωστε ο 26χρονος εν αναμονή υποκόμης του Κάουντρεϊ πέρασε μέρος των καλοκαιρινών διακοπών του στην Ελλάδα -αδιάψευστος μάρτυρας είναι η κοινή φωτογραφία τους πάνω σε ένα βεσπάκι- μαζί με την αγαπημένη του αλλά και την οικογένειά της, η οποία έστω και εμμέσως φαίνεται ότι συναινεί στον δεσμό της 24χρονης εγγονής του τέως βασιλιά.
Ποιος είναι όμως ο νεαρός βαθύπλουτος Βρετανός αλλά και η οικογένειά του που δεν αποκλείεται -αν το love story έχει αίσιο τέλος- να συγγενέψει με την τέως βασιλική οικογένεια της Ελλάδας; Πατριάρχης της φαμίλιας είναι ο Μάικλ Πίρσον ή κατά κόσμον 4ος υποκόμης Κάουντρεϊ. Το 1995 ήταν μια καλή χρονιά για εκείνον αφού κληρονόμησε πατρογονικό κτήμα, έκτασης 66 τ.χλμ., στην περιοχή του δυτικού Σάσεξ, το οποίο μέχρι και σήμερα αποτελεί φυσική έδρα (βλ. σπίτι) αλλά και επίκεντρο της επαγγελματικής δράσης της οικογένειας. Ο υποκόμης έχει ένα μάλλον άστατο παρελθόν, κι αυτό δεν οφείλεται μόνο στους τρεις γάμους που έκανε μέχρι να βρει την οικογενειακή ευτυχία στο πλευρό της σημερινής συζύγου του Μαρίνας, κόρης αείμνηστου βουλευτή των Τόρις, αλλά στην απόφαση που πήρε τη δεκαετία του ’70 να μετοικήσει στην Ιμπιζα και να ζήσει μια μποέμικη καθημερινότητα πλάι σε όλων των λογιών τις διασημότητες και τα party animals της εποχής- οι κακεντρεχείς λένε ότι εκτός από τη ροπή του στη χίπικη ζωή την απόφαση για τη μετανάστευση στον ευρωπαϊκό Νότο καθοδήγησε και η προσπάθειά του να αποφύγει τη φορολογία στη Μεγάλη Βρετανία. Σε κάθε περίπτωση, ο Πίρσον ο πρεσβύτερος είχε ανοιχτές παρτίδες με τους celebrities της γενιάς του, αφού υπήρξε παραγωγός της ταινίας «Sympathy for the Devil» σε σκηνοθεσία Ζαν-Λικ Γκοντάρ, αλλά και του φιλμ «Vanishing Point» με πρωταγωνιστές τον Μπάρι Νιούμαν και τη Σαρλότ Ράμπλινγκ.

MARIA-OLYMPIA-4
Η εντυπωσιακή άφιξη του Παύλου με τη Μαρί-Σαντάλ και τη Μαρία-Ολυμπία στον γάμο της πριγκίπισσας Ευγενίας
MARIA-OLYMPIA-5
Οι αδερφές του Πέρεγκριν, Εμιλι (αριστερά) και Κατρίνα (δεξιά)


Συνέχισε τη ζωή του ως περιπλανώμενος, πολιτογραφήθηκε τη δεκαετία του ’80 μόνιμος κάτοικος Μονακό, ενώ στα τέλη της επέστρεψε στα πάτρια εδάφη της Μεγάλης Βρετανίας. Το 1987 παντρεύτηκε τη Μαρίνα Ρόουζ Κορντλ και μαζί απέκτησαν πέντε παιδιά - ο Πέρεγκριν είναι ο προτελευταίος στη σειρά.
Από το 1995 ο υποκόμης Κάουντρεϊ έχει αφοσιωθεί στο φαραωνικών διαστάσεων κτήμα της οικογένειας, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων 330 κατοικίες, την οικογενειακή έπαυλη, βιολογικές αγροκτηνοτροφικές μονάδες, ένα γήπεδο γκολφ αλλά και το διασημότερο ίσως κλαμπ πόλο της Αγγλίας, όπου μεταξύ άλλων έχουν πολλάκις αγωνιστεί οι πρίγκιπες Γουίλιαμ και Χάρι. Επειτα από αποτυχημένες προσπάθειες να πουλήσει μέρος του κτήματος, από το 2017 το εκμεταλλεύεται ως αγροτουριστική μονάδα, στην οποία απασχολείται και ο γιος του Πέρεγκριν - η βασική δουλειά του είναι το real estate και η έδρα του βρίσκεται στο Λονδίνο. Εννοείται ότι ο υποκόμης ασχολείται με φιλανθρωπίες και αγαθοεργίες, αλλά και εναλλακτικές θεραπευτικές μεθόδους, όπως ο διαλογισμός, που τον κρατούν σε φόρμα.

MARIA-OLYMPIA-6
Σε επίδειξη μόδας με τις Τατιάνα Βερστράετεν, Λόρεν Σάντο Ντομίνγκο, Σαρλότ Ντελάλ και Τζακέτα Ουίλερ
MARIA-OLYMPIA-7
Με τον πατέρα της Παύλο και τον αγαπημένο της Πέρεγκριν Πίρσον φέτος στις Σπέτσες


Κι αυτή είναι μια συνήθεια που πιθανότατα απέκτησε από τη συμβίωση με τη σύζυγό του. Ο καθαρισμός της ενέργειας και των ενεργειακών πυλών του σώματος (βλ. τσάκρα) βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη της κυρίας Πίρσον, η οποία επαγγελματικά ασχολείται με τη γλυπτική. Η ισορροπία σώματος και πνεύματος είναι οικογενειακή υπόθεση για το καινούριο -με την ευρύτερη έννοια- σόι της Μαρίας-Ολυμπίας. Οι μεγαλύτερες κόρες της οικογένειας -Ελίζα και Εμιλι- είναι πιστοποιημένες δασκάλες γιόγκα, ενώ η τρίτη φαίνεται πως κληρονόμησε το καλλιτεχνικό γονιδίωμα του πατέρα της. Η Κατρίνα Πίρσον κάνει τα πρώτα βήματά της στη μουσική -έχει κυκλοφορήσει και ένα τραγούδι- ενώ έχει σπουδάσει και σκηνοθεσία. Οπως και ο μικρότερος αδελφός της, ο 23χρονος Μόνταγκ, που όμως ονειρεύεται να γίνει πιλότος ελικοπτέρου και περνά τον καιρό του εντρυφώντας στην τέχνη του να πετά κανείς drone.

MARIA-OLYMPIA-8
Στην πασαρέλα για τους Dolce & Gabbana, στην Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνου (2017)
MARIA-OLYMPIA-9
Με τις πριγκίπισσες Ευγενία και Βεατρίκη


Οι Πίρσον έχουν και έναν ακόμα μεγαλύτερο αδελφό, τον Γουίλιαμ, τον οποίο ο πατέρας τους απέκτησε το 1970 από τον δεσμό του με την τότε ερωμένη του Μπάρμπαρα Ρέι. Ευτυχώς για εκείνους, δυστυχώς για εκείνον, δεν μπορεί να έχει καμία αξίωση στην περιουσία του υποκόμη μια και γεννήθηκε εκτός γάμου. Η περιουσία των Πίρσον, οι οποίοι διαθέτουν και μερίδιο μετοχών στον ομώνυμο εκδοτικό κολοσσό, υπολογίζεται στα 224 εκατ. λίρες και -κυρίως- τους εξασφαλίζει μια θέση στη λίστα με τις πλουσιότερες οικογένειες της πατρίδας τους ◆
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ