Μόνικα Μπελούτσι, Ναόμι Κάμπελ, Τζούλια Ρόμπερτς, Κέτι Μπλάνσετ: Οι διάσημες 50αρες που έκαναν restart

Μόνικα Μπελούτσι, Ναόμι Κάμπελ, Τζούλια Ρόμπερτς, Κέτι Μπλάνσετ: Οι διάσημες 50αρες που έκαναν restart

Στη βιομηχανία της μόδας και της ομορφιάς ξεκίνησε το... άνοιγμα των συνόρων στις άνω των 45 ετών γυναίκες όπως η Μόνικα Μπελούτσι, η Ναόμι Κάμπελ, η Τζούλια Ρόμπερτς, η Κέιτ Μπλάνσετ και η Τζούλιαν Μουρ

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
bellucci-campbell-blanchet-arthro
Οι λέξεις παύουν να γίνονται ταμπέλες ή σφαίρες που πληγώνουν και το ρήμα «γερνάω» αντικαθίσταται στις μέρες της politically correct ευγένειας με το «ωριμάζω» ή «μεγαλώνω». Το «age diversity» είναι ο νέος όρος που μπαίνει στο σύγχρονο λεξικό προκειμένου να ορίσει τη ροή της ζωής που δεν σκοντάφτει πάνω σε αριθμούς, αλλά αποτυπώνεται σε εμπειρίες και δημιουργία.

Μέχρι και τον 20ό αιώνα η γυναίκα έμοιαζε να μπαίνει σε διαδικασία απόσυρσης έτσι και περνούσε τα 50 και όχι μόνο στη βιομηχανία του θεάματος. Η ηλικία επικαθόταν σαν στίγμα και λέξεις όπως «εμμηνόπαυση» και «γήρανση» έμοιαζαν να αντιμάχονται την όποια επιθυμία για καριέρα.

Σιγά-σιγά όμως τα πράγματα μοιάζει να αλλάζουν δραστικά όχι απαραίτητα επειδή οι άνθρωποι έγιναν πιο ανοιχτόμυαλοι, αλλά γιατί το επιβάλλουν οι καταστάσεις. Οταν ο παγκόσμιος πληθυσμός γερνά χρόνο με τον χρόνο τότε και οι επιχειρηματικοί κολοσσοί αντιλαμβάνονται ότι καλοί οι z-geners, αλλά αυτή τη στιγμή τα έσοδα έρχονται από τους millennials και την Generation X που επενδύουν στο wellness και στη νέα τάση, αυτή του να μεγαλώνεις όμορφα.

000_1GN39F
GettyImages-1191495915
000_1GG3GX
1. Μόνικα Μπελούτσι 2. Τζούλιαν Μουρ 3. Τζούλια Ρόμπερτς (άρθρου: Κέιτ Μπλάνσετ)


Τα μεγαλύτερα brands στον χώρο της μόδας και της ομορφιάς αγκαλιάζουν τη διαφορετικότητα και βάζουν φρένο στο μέχρι πρότινος ηλικιακό face control στις μούσες που θα αντιπροσωπεύουν τα προϊόντα τους. Διάσημα μοντέλα αλλά και ηθοποιοί που έχουν περάσει τα 50 αλλά και τα 70 χρόνια γίνονται ambassadors μεγάλων εταιρειών, οι οποίες πλέον λανσάρουν προϊόντα εστιάζοντας στην υγεία του δέρματος και όχι στη μαγική ηλικιακή αντιστροφή.

Κλείσιμο
Ο όρος «αντιγήρανση» αντικαθίσταται από τη φράση «μεγαλώνουμε όμορφα». Σύμφωνα με το Reuters, το 2018 η παγκόσμια αγορά προϊόντων για γυναίκες μετά τα 45 άγγιζε τα 42,5 δισ. δολάρια και στις ημέρες μας ξεπερνά τα 55 δισ., ενώ το νέο ζητούμενο είναι τα προϊόντα για γυναίκες στην εμμηνόπαυση.

H «New England Journal of Medicine» επισημαίνει ότι έως το 2020 περισσότερες από 50 εκατομμύρια γυναίκες θα είναι 51 ετών και άνω και για τον λόγο αυτό τα αντίστοιχα προϊόντα αποτελούν ύψιστη πηγή κέρδους. Για τον ίδιο λόγο οι εταιρείες παύουν να έχουν ως πρόσωπα αντιρυτιδικών καλλυντικών 24χρονα μοντέλα που τη ρυτίδα δεν την έχουν δει ούτε σε εφιάλτη και πλέον, εστιάζοντας σε μεγαλύτερες ηλικίες, επιστρατεύουν και τα αντίστοιχα role models, όπως είναι η Ελεν Μίρεν για τη L’Oréal ή η Ιζαμπέλα Ροσελίνι για τη Lancôme, με τις οποίες θα ταυτιστούν οι καταναλώτριες.

Πολυτελή labels, όπως Celine και Saint Laurent, επέλεξαν μεγαλύτερες γυναίκες για τις καμπάνιες τους, ενώ η Λορίν Χάτον επελέγη να περπατήσει στην πασαρέλα της Bottega Veneta. Το Fashion Spot διαπίστωσε ότι υπήρχαν 39 μοντέλα των 50 ετών και άνω στα Spring/Summer 2020 shows το περασμένο φθινόπωρο.

Διάσημες μούσες

Η Τζούλιαν Μουρ στα 59 της μας έχει χαρίσει ανεπανάληπτες ερμηνείες στον κινηματογράφο. Παράλληλα αποτελεί πρότυπο στυλ και γοητείας αλλά και σύμβολο μαχητικότητας, καθώς έχει επιτελέσει μεγάλο έργο για την πρόληψη της βίας στα σχολεία και ενάντια στη χρήση όπλων, ενώ υποστηρίζει ενεργά τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων. Παράλληλα δίνει τον δικό της αγώνα για την αειφορία και κάπως έτσι έγινε το πρόσωπο του οίκου κοσμημάτων Chopard, ο οποίος χρησιμοποιεί χρυσό 100% παραγόμενο με ηθικό, δίκαιο τρόπο.

Μετά τα 56 της έγινε το πρόσωπο της σειράς εσωρούχων Florale by Triumph και global ambassador της L’Oréal Paris. Η ίδια τονίζει ότι ακόμα και σήμερα δεν της αρέσουν οι φακίδες της, ωστόσο πιστεύει πως «είναι εντάξει να έχεις κάτι που δεν σου αρέσει. Αλήθεια είναι εντάξει», ενώ αναφερόμενη στη ζωή της λέει:

«Δεν είμαι εξαιρετικά εξωτική. Δεν είμαι πολύ εκκεντρική. Είμαι κάπως κανονική, για να μην πω βαρετή. Ζω στο Δυτικό Βίλατζ στη Νέα Υόρκη. Εχω δύο πραγματικά υπέροχα παιδιά. Εχω έναν σπουδαίο σύζυγο. Ξέρω να δίνω αξία στη συνηθισμένη μου ζωή και σε εκείνη της οικογένειάς μου. Αλλά επίσης εκτιμώ αφάνταστα και τη ζωή της φαντασίας, τη ζωή των ιστοριών. Γιατί νιώθω ότι μέσα από τις ιστορίες και τις αφηγήσεις μιλάμε πραγματικά γι’ αυτό που είμαστε».

000_DV2026447
000_19Y8QI
GettyImages-973249728
GettyImages-531017138
000_1GM4GV
1. Η Τζούλιαν Μουρ έγινε η global ambassador της L’Oréal Paris μετά τα 56 της 2. Στα 50 της χρόνια η Ναόμι Κάμπελ εξακολουθεί να μαγεύει στα catwalks των μεγαλύτερων οίκων μόδας 3. Εναν χρόνο πριν κλείσει τα 50 η Κέιτ Μπλάνσετ υπέγραψε συμβόλαιο με την Giorgio Armani Beauty αντί αστρονομικού ποσού 4. Πέρα από της δουλειές της ως ηθοποιός, ηη 52χρονη Τζούλια Ρόµπερτς είναι brand ambassador της Calzedonia και της Lancôme 5. Στα 55 της η Μόνικα Μπελούτσι είναι brand ambassador του οίκου κοσμημάτων Cartier και της Nivea


Η Ναόμι Κάμπελ, αντιθέτως, είναι και εξωτική και η ζωή της αγγίζει σε αφήγηση το συναρπαστικό. Η γαζέλα της πασαρέλας, ακόμα και σήμερα που έκλεισε τα 50, πρωταγωνιστεί στα catwalks των μεγαλύτερων οίκων μόδας με το αγέρωχο και δυναμικό της βάδισμα.

Εξακολουθεί να παραμένει μούσα διάσημων σχεδιαστών όπως o Πιερπάολο Πιτσιόλι του οίκου Valentino, της εταιρείας καλλυντικών ΝΑRS, αλλά και της νέας σειράς καλλυντικών Pat McGrath Labs Masterchat της διάσημης makeup artist.

H Ναόμι κέρδισε επάξια τη θέση στο πάνθεον των super models της δεκαετίας του ’90, καθώς ήταν μέλος της διάσημης παρέας των Big Six (Σίντι Κρόφορντ, Κλόντια Σίφερ, Κρίστι Τέρλινγκτον, Λίντα Εβαντζελίστα και Kέιτ Μος).

Υπήρξε το πρώτο μαύρο μοντέλο στο εξώφυλλο της γαλλικής «Vogue» το 1988 (όταν ο Yves Saint Laurent απείλησε το περιοδικό ότι θα αποσύρει τις διαφημίσεις του αν συνεχίσει να μη βάζει μαύρα μοντέλα στο εξώφυλλό του) και του περιοδικού «Time» τον Σεπτέμβριο του 1991 και πλέον έχει αναπτύξει μεγάλη φιλανθρωπική δράση, ενώ έχει αγωνιστεί ώστε να ανοίξει τον δρόμο και σε άλλα μαύρα μοντέλα.

«Υπάρχει προκατάληψη. Αυτή η βιομηχανία έχει να κάνει με τις πωλήσεις και οι ξανθές γαλανομάτες είναι αυτές που πουλούν», σχολίασε στον «Guardian». Οταν έκλεισε τα 40 δήλωσε ότι δεν περίμενε ποτέ ότι θα ζούσε μέχρι αυτή την ηλικία.

«Υπήρχαν στιγμές που δεν ήθελα ούτε να δω τον εαυτό μου στον καθρέφτη γιατί δεν μου άρεσε καθόλου αυτό που έβλεπα. Η περίοδος από το 1998 μέχρι το 2005 ήταν η χειρότερη. Επρεπε να δουλέψω πολύ, να ξεχωρίσω τα σημαντικά πράγματα και να αλλάξω ό,τι δεν μου άρεσε. Υπάρχουν γύρω μου άνθρωποι που μου λένε ότι είμαι όμορφη, αλλά τα σχόλια αυτού του είδους μπαίνουν από το ένα αυτί και βγαίνουν από το άλλο. Δεν μου αρέσουν οι άνθρωποι που λένε πάντα “ναι”. Δεν τους θέλω κοντά μου. Τους θεωρώ υπερβολικά επικίνδυνους.

Μου αρέσουν οι άνθρωποι που είναι ειλικρινείς μαζί μου και μου λένε την αλήθεια. Την αντέχω. Εχω μεγαλύτερο σεβασμό για όσους μου λένε την αλήθεια. Τέτοιους ανθρώπους έχω ανάγκη. Ολοι γνωρίζουν τι έχω περάσει. Είμαι άνθρωπος, κάνω λάθη, αλλά τα έχω αφήσει όλα πίσω μου. Δεν τα αρνούμαι. Τα κατάλαβα στο πετσί μου και ένιωσα μεγάλη ντροπή για πολλά. Δεν είμαι περήφανη για μερικά από τα πράγματα που έχω κάνει. Ομως έκανα κάτι γι’ αυτό. Δεν είμαι υπεράνω μαθημάτων... σε καμία περίπτωση
».

Στα 51 της χρόνια, η Κέιτ Μπλάνσετ έχει καταφέρει να κάνει το όνομά της συνώνυμο των μεγάλων ερμηνειών και της ανεπιτήδευτης κομψότητας.

Ακτιβίστρια και μητέρα τεσσάρων παιδιών, έχει συλληφθεί στο παρελθόν επειδή πέταξε αυγά σε αστυνομικούς συμμετέχοντας σε πορείες διαμαρτυρίας, ενώ μαζί με τη Σάλμα Χάγεκ, την Κρίστεν Στιούαρτ και άλλες γυναίκες οργάνωσαν το 2018 στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών μια performance απαιτώντας να σταματήσει η σεξουαλική παρενόχληση στο Χόλιγουντ.

Η Μπλάνσετ αρνήθηκε αρχικά τη συμμετοχή της στην ταινία «Ocean’s 8», επειδή οι υπόλοιποι γυναικείοι ρόλοι αμείβονταν πολύ λιγότερο από τον δικό της, έχει κερδίσει Οσκαρ Α’ και Β’ Γυναικείου Ρόλου, ενώ ψηφίστηκε δύο φορές από το περιοδικό «People» ως η ομορφότερη γυναίκα της χρονιάς.

Δεν δίστασε να μιλήσει ανοιχτά για την επιλόχειο κατάθλιψη που την οδήγησε στην ψυχοθεραπεία, ενώ το 2007 αναγνωρίστηκε από το «Time» ως ένας από τους 100 Επιδραστικότερους Ανθρώπους στον Κόσμο. Το 2018 υπέγραψε συμβόλαιο με την Giorgio Armani Beauty αντί αστρονομικού ποσού και είναι global ambassador της σειράς και του αρώματος«Si».

«Μου αρέσει το βλέμμα της που είναι ταυτόχρονα ψυχρό αλλά και τρυφερό και το μοντέρνο πρόσωπό της με τις μοναδικές γραμμές. Μου αρέσει ακόμα ο τρόπος που κινείται και περπατά τόσο κομψά και φυσικά. Πιστεύω πως είναι η ιδανική γυναίκα για να ενσαρκώσει την πολυπλοκότητα και τη μοναδικότητα ενός διαφορετικού αρώματος», είχε δηλώσει ο Αρμάνι για τη μούσα του.

Τη φετινή χρονιά η Κέιτ Μπλάνσετ ξεχωρίζει με την ερμηνεία της στη μίνι σειρά «Mrs. America» στον ρόλο της πολέμιας των φεμινιστριών, τη δεκαετία του ’60, Φίλις Σλάφλι.

Το πιο λαμπερό χαμόγελο του Χόλιγουντ, η Τζούλια Ρόμπερτς, στα 52 της χρόνια εξακολουθεί να παραμένει μια χρυσοφόρα σταρ, καθώς πέρα από τις ταινίες ή τις σειρές στις οποίες εμφανίζεται, είναι και brand ambassador της Calzedonia, αλλά και της εταιρείας καλλυντικών Lancôme.

Το άλλοτε άτακτο κορίτσι του Χόλιγουντ, που άφηνε πίσω τoυ ραγισμένες καρδιές και έχτισε τον μύθο της απαιτητικής, δύστροπης ego star, κατάφερε να δημιουργήσει μια ευτυχισμένη οικογένεια, ενώ είναι συμφιλιωμένη με τον αριθμό «5» που προστέθηκε στη ζωή της λέγοντας ότι καλωσορίζει την έκτη δεκαετία του βίου της με ανοιχτές αγκάλες.

«Οποιαδήποτε φράση στο μυαλό μου τελειώνει με θαυμαστικό», λέει δηλώνοντας αθεράπευτα αισιόδοξη. Με θαυμαστικό συνοδεύεται και το κασέ της για κάθε ταινία, που ξεπερνά τα 25 εκατ. δολάρια, το παρατσούκλι «Μις Κανελόνι», που της έχει προσδώσει η οικογένειά της για την αδυναμία της στα ζυμαρικά, αλλά και το γεγονός ότι έχει συλληφθεί δύο φορές για επεισόδια σε αγώνες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, της οποίας είναι φανατική οπαδός.

Η οσκαρική Τζούλια Ρόμπερτς ασφάλισε το χαμόγελό της για 30 εκατ. δολάρια και αρέσκεται να μεγαλώνει φυσικά χωρίς να έχει πειράξει το παραμικρό πάνω της. «Σύμφωνα με τα πρότυπα του Χόλιγουντ, έχω ήδη ρισκάρει πολύ αφήνοντας τη φύση να ακολουθήσει την πορεία της. Αλλά όπως είπα και στη Lancôme, προτιμώ να είμαι και να φαίνομαι ώριμη», δηλώνει.

Οταν πριν από λίγα χρόνια ένας δημοσιογράφος τη ρώτησε πώς νιώθει για την ηλικία της, του απάντησε ειρωνικά: «Αλήθεια τώρα; Είμαστε ακόμα σε αυτό το επίπεδο; Ρώτησε κανείς τον Τζορτζ Κλούνεϊ ή τον Μπραντ Πιτ πώς ένιωθαν πριν κλείσουν τα 50 τους;».

000_14U1E6
GettyImages-1191500823
1. Η Κέιτ Μπλάνσετ είναι μητέρα τεσσάρων παιδιών 2. Διανύοντας την έκτη δεκαετία της ζωή της, η Ναόμι νιώθει πιο συμφιλιωμένη από ποτέ με τον εαυτό της


Η Μόνικα Μπελούτσι στα 55 της αφήνει τον εαυτό της στη ροή του χρόνου χωρίς να ζει με τον φόβο της ρυτίδας και της χαλάρωσης. Αξια διάδοχος της ιταλικής φατρίας θεοτήτων όπως η Σοφία Λόρεν, η Σιλβάνα Μαγκάνο και η Τζίνα Λολομπριτζίτα, αγκαλιάζει με κατανόηση τις μεσογειακές της καμπύλες και χαμογελά στον καθρέφτη της με αγάπη χωρίς να μετρά θερμίδες.

Αναζητά τον έρωτα χωρίς να φοβάται τη διαφορά ηλικίας, δηλώνει ότι το σεξ μετά τα 45 είναι σαφώς καλύτερο και γίνεται στα 51 της το μεγαλύτερο σε ηλικία κορίτσι του Τζέιμς Μποντ.

Η Μπελούτσι σήμερα είναι brand ambassador του οίκου κοσμημάτων Cartier, της Nivea και κλείνει το ένα συμβόλαιο μετά το άλλο με μεγάλες εταιρείες. «Το σώμα μπορεί να μεγαλώνει αλλά η ψυχή να γίνεται όλο και νεότερη. Μπορείς, αν θες, να νιώθεις 20 χρόνων. Οταν είσαι όμορφη και κάνεις κάτι δυνατό, οι άλλοι θα πουν ότι είσαι θαρραλέα, όχι ότι είσαι πραγματικά καλή. Tώρα που είμαι μεγαλύτερη, αναγνωρίζουν ότι υπήρξα ικανή», έχει δηλώσει σε συνέντευξή της στην «Telegraph», ενώ γελώντας τονίζει ότι κάθε φορά που βλέπει φωτογραφία της σε περιοδικό «ευχαριστώ τον Θεό για το ρετούς. Αυτό μας σώζει».

«Δεν με ενοχλεί να με βλέπουν ως ώριμη γυναίκα. Ισως σε λίγα χρόνια να έχω αλλάξει γνώμη γιατί θα έχω υπερβολικές ρυτίδες. Αλλά προς το παρόν είναι εντάξει με αυτό. Δεν μπήκα ποτέ σε ένα πλαίσιο και δεν ανταποκρίθηκα πραγματικά στις επιταγές της κοινωνίας. Εκανα την πρώτη μου κόρη στα 40 μου. Τη δεύτερη στα 45. Εχω δουλέψει σε όλο τον κόσμο. Δεν νιώθω μέρος καμίας φυλής. Είμαι μια Ιταλίδα που ζει στη Γαλλία περισσότερο ως Ιταλίδα παρά ως Γαλλίδα», δηλώνει ενώ όταν τη ρώτησαν από το ισπανικό «Vanity Fair» για τα διαζύγιά της απάντησε: «Εχω χωρίσει δύο φορές. Η Λιζ Τέιλορ, οκτώ... Μου μένουν άλλες έξι».

Ειδήσεις σήμερα:

Σάλος για το τσουβάλιασμα δημοσιογράφων από τον ΣΥΡΙΖΑ: Η επιστολή της ΕΣΗΕΑ και τα «αριστερά καρφιά» στο Twitter

Αυτό είναι το σχέδιο για τις ρυθμίσεις οφειλών στην εφορία

«Κάντε ποδήλατο και κρατήστε μακριά τον καρκίνο» λέει νέα αμερικανική μελέτη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ