Euro 2020 - Πικέ: «Το στρίψιμο νομίσματος στα πέναλτι δεν είναι δίκαιο»

Euro 2020 - Πικέ: «Το στρίψιμο νομίσματος στα πέναλτι δεν είναι δίκαιο»

Το στρίψιμο νομίσματος για το ποια ομάδα θα εκτελέσει πρώτη πέναλτι δεν είναι δίκαιη απόφαση για τον Ζεράρ Πικέ, καθώς όπως τόνισε, όποιος ξεκινήσει πρώτος έχει περισσότερες πιθανότητες να πάρει την πρόκριση

piqueee
Η Ιταλία προκρίθηκε επί της Iσπανίας στα πέναλτι και με αυτόν τον τρόπο πήρε το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό στο «Γουέμπλεϊ» (11/07, 22:00, ANT1), όπου θα περιμένει την Αγγλία ή τη Δανία.

Οι Ιταλοί ξεκίνησαν πρώτοι την διαδικασία των πέναλτι, με τον Λοκατέλι να μην ευστοχεί, αλλά στο τέλος η ομάδα του να παίρνει την πολυπόθητη πρόκριση.

Ωστόσο, ο Ζεράρ Πικέ, πιστεύει η Ιταλία είχε από την αρχή το προβάδισμα έναντι της Ισπανίας στην «ρώσικη ρουλέτα» καθώς ξεκίνησε πρώτη την διαδικασία. Οπως μάλιστα τόνισε ο 34χρονος αμυντικός της Μπαρτσελόνα, θεωρεί πως είναι άδικο να καθορίζεται ποια ομάδα θα εκτελέσει πρώτη πέναλτι, από το στρίψιμο του νομίσματος.

«Δεν είναι τυχαίο ότι σε τέσσερα παιχνίδια στο Euro 2020 και στο Copa America οι ομάδες που ξεκίνησαν πρώτες την διαδικασία των πέναλτι, στο τέλος κέρδισαν. Τα στατιστικά στοιχεία λένε ότι όποιος ξεκινάει έχει πλεονέκτημα και σε ένα τουρνουά σαν αυτό, δεν μου φαίνεται δίκαιο ότι το στρίψιμο νομίσματος μπορεί να σε κάνει να ξεκινήσεις με μειονέκτημα», έγραψε χαρακτηριστικά στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, o Πικέ.

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:


Δουλεύουμε 179 ημέρες το χρόνο για... φόρους και εισφορές!

Σοκ από την αύξηση των κρουσμάτων: Επιστρέφει η μάσκα παντού

Ε
πιστροφή σε μέτρα και πρόστιμα: Nύχτα και νεολαία τρομάζουν για 4ο σκληρό κύμα της πανδημίας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ