Νέα επεισόδια στο χώρο του ΧΥΤΑ Κερατέας

Νέα επεισόδια στο χώρο του ΧΥΤΑ Κερατέας

Συμπλοκές και χρήση χημικών είχαμε και την Κυριακή στην Κερατέα, έξω από το χώρο, όπου πρόκειται να κατασκευαστεί ο νέος ΧΥΤΑ. Τραυματίστηκε δημοσιογράφος, που διακομίστηκε στον «Ευαγγελισμό». Η αστυνομία ανέφερε ότι κάτοικοι της περιοχής ανέβηκαν στους γύρω λόφους και άρχισαν να πυροβολούν στον αέρα!

Νέα επεισόδια στο χώρο του ΧΥΤΑ Κερατέας
Έκρυθμη και την Κυριακή η κατάσταση στη λεωφόρο Λαυρίου, στην Κερατέα, όπου μετά το μεσημέρι ξέσπασαν νέα επεισόδια μεταξύ κατοίκων της περιοχής και δυνάμεων των ΜΑΤ.

Οι κάτοικοι, με επικεφαλής το δήμαρχο και άλλους παράγοντες του δήμου, πραγματοποιούν εκδηλώσεις διαμαρτυρίας για την κατασκευή Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων στην περιοχή τους.

Κλείσιμο
Το απόγευμα της Κυριακής, οι κάτοικοι επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό φραγμό στη λεωφόρο Λαυρίου, προκειμένου να φτάσουν στο χώρο του ΧΥΤΑ και να εμποδίσουν τα μηχανήματα της εταιρείας να προχωρήσουν τις εργασίες.

Αποτέλεσμα ήταν να σημειωθούν συμπλοκές, κατά τις οποίες οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση δακρυγόνων, ενώ οι κάτοικοι άναψαν φωτιές στις καλαμιές, στις άκρες της λεωφόρου Λαυρίου, και έκαναν επιθέσεις κατά των ΜΑΤ με πέτρες, ξύλα και άλλα αντικείμενα.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκε από τα ΜΑΤ δημοσιογράφος, ο οποίος διακομίσθηκε και νοσηλεύεται στον Ευαγγελισμό.

Αργά το βράδυ, ομάδες νεαρών με κράνη και κουκούλες, που έφτασαν στο σημείο, έκαναν επίθεση εναντίον των ΜΑΤ με βόμβες μολότοφ.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, τα επεισόδια και ο «κλεφτοπόλεμος» μεταφέρθηκαν στα χωράφια γύρω από τη λεωφόρο Λαυρίου. Δεν αναφέρθηκαν συλλήψεις ή προσαγωγές.

Ανάλογο σκηνικό στην περιοχή είχε δημιουργηθεί και το Σάββατο, ενώ η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των κατοίκων έχει προειδοποιήσει ότι δεν θα δεχθεί να κατασκευαστεί ο ΧΥΤΑ δίπλα στα σπίτια τους.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τον περιφερειακό σχεδιασμό, στην Αττική αναμένεται να δημιουργηθούν Χώροι Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων σε Γραμματικό και Κερατέα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης