Έπεσε η στάθμη του Αμαζονίου στο Περού

Έπεσε η στάθμη του Αμαζονίου στο Περού

Η στάθμη του έχει πέσει στο χαμηλότερο επίπεδο από το 1970 προκαλώντας θέτοντας σε κίνδυνο την οικονομία της περιοχής.

Στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 40 χρόνων έπεσε ο μεγαλύτερος ποταμός του κόσμου. Οι κάτοικοι στο Βορειανατολικό Περού ζουν από τον ποταμό εδώ και πολλούς αιώνες.

Η στάθμη του έχει πέσει στο χαμηλότερο επίπεδο από το 1970 προκαλώντας θέτοντας σε κίνδυνο την οικονομία της περιοχής.
 
Τουλάχιστον έξι πλοιάρια εγκλωβίστηκαν στο λιμάνι της πόλης Iquitos, η οποία οδικός είναι αποκομμένη από την υπόλοιπη χώρα.
 
Τρόφιμα και φάρμακα μεταφέρονται με μικρές βαρκούλες που μπορούν να επιπλεύσουν στα κανάλια. Πρόκειται για μια χρονοβόρα διαδικασία με διπλάσιο κόστος.
 
«Το χαμηλό επίπεδο του ποταμού είναι το αποτέλεσμα μιας παρατεταμένης περιόδου ξηρασίας», ανακοίνωσε η Ε.Μ.Υ. του Περού.
 
Η στάθμη του Αμαζονίου αναμένεται να μειωθεί κι άλλο πριν ξεκινήσει η περίοδος των βροχοπτώσεων τον επόμενο μήνα, όπου ήδη έχει φτάσει τα 106 μέτρα κάτω από τη στάθμη της θάλασσας.
 
Ο Αμαζόνιος είναι ο μεγαλύτερος σε όγκο νερού ποταμός του πλανήτη με μεγάλη διαφορά από το Νείλο. Η μέση παροχή του ανέρχεται σε 219.000 κυβικά μέτρα ανά δευτερόλεπτο, ενώ υπολογίζεται πως το 1/5 τού συνόλου του γλυκού νερού που κυκλοφορεί πάνω στην επιφάνεια της γης μεταφέρεται απ' τον Αμαζόνιο.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

20375591

Μόλις πλησιάζει ένας ελέφαντας στις ράγες των τρένων, από τα μεγάφωνα ακούγεται βόμβος μελισσών – Οι ελέφαντες απομακρύνθηκαν επειδή φοβούνται ότι θα τους τσιμπήσουν γύρω από τα μάτια ή στην προβοσκίδα

seahulls

Άκρως ανησυχητική μελέτη από πανεπιστήμιο του Περθ για την εξέλιξη των βακτηρίων και τη μεταφορά τους μέσω των πουλιών και των ζώων στον άνθρωπο - Μικρόβια ανθετικά στα αντιβιοτικά προκαλούν λοιμώξεις του ουροποιητικού και σήψη

britain_0

Αυτό υποστηρίζει μια νέα επιστημονική μελέτη, αν και άλλοι επιστήμονες εμφανίσθηκαν σκεπτικιστές κατά πόσο μια τέτοια πρόταση είναι ρεαλιστική και όντως αποτελεσματική, κάνοντας λόγο για κάτι «πολύ καλό, για να είναι αληθινό»

7