Έπεσε η στάθμη του Αμαζονίου στο Περού

Έπεσε η στάθμη του Αμαζονίου στο Περού

Η στάθμη του έχει πέσει στο χαμηλότερο επίπεδο από το 1970 προκαλώντας θέτοντας σε κίνδυνο την οικονομία της περιοχής.

Στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 40 χρόνων έπεσε ο μεγαλύτερος ποταμός του κόσμου. Οι κάτοικοι στο Βορειανατολικό Περού ζουν από τον ποταμό εδώ και πολλούς αιώνες.

Η στάθμη του έχει πέσει στο χαμηλότερο επίπεδο από το 1970 προκαλώντας θέτοντας σε κίνδυνο την οικονομία της περιοχής.
 
Τουλάχιστον έξι πλοιάρια εγκλωβίστηκαν στο λιμάνι της πόλης Iquitos, η οποία οδικός είναι αποκομμένη από την υπόλοιπη χώρα.
 
Τρόφιμα και φάρμακα μεταφέρονται με μικρές βαρκούλες που μπορούν να επιπλεύσουν στα κανάλια. Πρόκειται για μια χρονοβόρα διαδικασία με διπλάσιο κόστος.
 
«Το χαμηλό επίπεδο του ποταμού είναι το αποτέλεσμα μιας παρατεταμένης περιόδου ξηρασίας», ανακοίνωσε η Ε.Μ.Υ. του Περού.
 
Η στάθμη του Αμαζονίου αναμένεται να μειωθεί κι άλλο πριν ξεκινήσει η περίοδος των βροχοπτώσεων τον επόμενο μήνα, όπου ήδη έχει φτάσει τα 106 μέτρα κάτω από τη στάθμη της θάλασσας.
 
Ο Αμαζόνιος είναι ο μεγαλύτερος σε όγκο νερού ποταμός του πλανήτη με μεγάλη διαφορά από το Νείλο. Η μέση παροχή του ανέρχεται σε 219.000 κυβικά μέτρα ανά δευτερόλεπτο, ενώ υπολογίζεται πως το 1/5 τού συνόλου του γλυκού νερού που κυκλοφορεί πάνω στην επιφάνεια της γης μεταφέρεται απ' τον Αμαζόνιο.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

cycl

Η κλιματική αλλαγή δεν έρχεται από το μέλλον, είναι ήδη παρούσα εδώ και πολλά χρόνια και δείχνει συχνά και με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο τις προθέσεις της, τόσο κατά τη θερινή, όσο και κατά τη χειμερινή περίοδο