Ακόμα και τα κατοικίδια έχουν δικαίωμα στην τέχνη

Ακόμα και τα κατοικίδια έχουν δικαίωμα στην τέχνη

Όλοι έχουν δικαίωμα στην τέχνη! Aκόμα και ο πιο πιστός σας φίλος...

Με αυτό το σκεπτικό, την επόμενη εβδομάδα στη Σιγκαπούρη παρουσιάζεται η πρώτη διαδραστική έκθεση τέχνης για γάτες και σκύλους. Στην εν λόγω έκθεση ονόματι Paw:sitive (λογοπαίγνιο από τα paw:πατούσα ζώου και positive: θετικός) τα τετράποδα θα έχουν τη δυνατότητα να διασκεδάσουν με την ψυχή τους. 

Πιο συγκεκριμένα, θα υπάρχει ένα ολόκληρο πεδίο δράσης για παιχνίδι, με διάφορες κατασκευές (τέσσερις για γάτες και έξι για σκύλους) που παροτρύνουν τα χαριτωμένα ζωάκια να δραστηριοποιηθούν: φράχτες που έχουν τρύπες για να βάζουν το κεφάλι τους και να κερδίζουν σνακς, ειδικές εγκαταστάσεις που μέσω ηχείων προσελκύουν τους σκύλους, μεταδίδοντας ήχους βγαλμένους μέσα από τη ζωή (π.χ άνοιγμα σακούλας με τροφή), παιχνίδια, καθρέφτες για να χαζέψουν τους εαυτούς τους κα.

Η ιδέα της έκθεσης ήρθε στους δημιουργούς Τζες και Τζαλόν όταν είδαν ένα βίντεο που έδειχνε σκύλους να χώνουν τις μύτες τους σε φράχτες γειτόνων. Η όλη δημιουργία τους πήρε περίπου 3 μήνες για να ολοκληρωθεί, καθώς προσπαθούσαν να ξεπεράσουν μικρές δυσκολίες που προέκυπταν.

«Έπρεπε να κάνουμε διάφορα πράγματα, όπως να λειαίνουμε τις τρύπες για να μπορούν να βάζουν τα ζωάκια με άνεση μέσα τα πρόσωπά τους και να κάνουμε τις τρύπες αρκετά μεγάλες ώστε να μη σφηνώνουν τα κεφάλια τους», δήλωσαν οι δημιουργοί. 

Η Κέλι Λίμερικ, μία από τις καλλιτέχνιδες που συμμετέχουν, πέρασε περίπου τέσσερις εβδομάδες φτιάχνοντας μία κατασκευή που δίνει την αίσθηση στις γάτες ότι έρχονται σε επαφή με την κοιλιά μιας άλλης γιγαντιαίας γάτας. Ή ό,τι μπαίνουν μέσα σε αυτή. Ακριβώς επειδή τους αρέσει να «ζυμώνουν» με τις πατούσες τους, η δημιουργός χρησιμοποίησε διαφορετικά είδη νήματος, καθώς οι γάτες μπορούν να διακρίνουν τη διαφορά. 


Πηγή: reader.gr

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

helomana-mesogeios-ab

Πανταχού παρόντα, ακόμα και σε βάθη χιλιάδων μέτρων κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, τα πλαστικά – Έρευνα της WWF φέρνει στο φως νέα, ανησυχητικά στοιχεία για την έκταση της «πλαστικής ρύπανσης»

neutrino

Ενδεχομένως να αποτελούν τον τρίτο πόλο μεταφοράς ενέργειας, μετά το φως και τα βαρυτικά κύματα - Αλλάζει ο τρόπος αντίληψης του Σύμπαντος, υποστηρίζουν με ενθουσιασμό οι αστροφυσικοί

18