Αυστραλία: Υποχρεωμένη να μειώσει κατά 30% τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα

Η σύνοδος για το κλίμα στο Παρίσι ανάδειξε το εξαιρετικά σημαντικό για το περιβάλλον της Ωκεανίας θέμα της υπερβολικής εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα, το οποίο καλείται να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση της Αυστραλίας, λαμβάνοντας άμεσα μέτρα

Η Αυστραλία είναι υποχρεωμένη να μειώσει κατά 30% τους ρύπους διοξειδίου του άνθρακα μέχρι το 2025. Η απόφαση ελήφθη στο πλαίσιο της παγκόσμιας συνόδου για το κλίμα που διεξάγεται στο Παρίσι, με τη συμμετοχή όλων των αναπτυγμένων χωρών.

Το πρόβλημα είχε επισημανθεί και οι συζητήσεις για την αντιμετώπισή του είχαν ξεκινήσει αρκετούς μήνες νωρίτερα. Η πρόταση της Αυστραλίας ήταν να μειώσει σε ποσοστό 40-60% τους ρύπους διοξειδίου του άνθρακα μέχρι το 2030.

Μετά από εκτενή συζήτηση των αρμοδίων, αποφασίστηκε να μειωθούν κατά 30% οι ρύποι διοξειδίου του άνθρακα μέχρι το 2025 και περαιτέρω 40-60% μέχρι το 2030, ώστε να αντιμετωπιστεί το πολύ σοβαρό θέμα. Η Κυβέρνηση του Τόνι Άμποτ δεσμεύτηκε να αποφασίσει σύντομα και να ανακοινώσει το τελικό της πλάνο.

Σημειώνουμε πως η Αυστραλία βρίσκεται αντιμέτωπη με τη μεγαλύτερη έκθεση υπεριώδους ακτινοβολίας λόγω της τρύπας του όζοντος στην ατμόσφαιρα, η οποία εντοπίζεται ακριβώς πάνω από την αχανή χώρα της Ωκεανίας.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr