Μάχη γιά 16.500 στρέμματα στην Αττική

Μάχη γιά 16.500 στρέμματα στην Αττική

Περισσότερα από 16.500 στρέμματα διεκδικούνται ως χώροι αστικού πρασίνου και πάρκα στο λεκανοπέδιο Αττικής, θέτοντας σε θέσεις μάχης 30 δήμους και κινήματα πολιτών με την Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου, την Εκκλησία και ιδιώτες που τα προορίζουν για …μπετόν. 

Η παραχώρηση των συγκεκριμένων χώρων θεωρείται μεγάλης σπουδαιότητας για τους πολίτες της Αθήνας, όπου η αναλογία πρασίνου ανά κάτοικο είναι 2,5 τ.μ για

Περισσότερα από 16.500 στρέμματα διεκδικούνται ως χώροι αστικού πρασίνου και πάρκα στο λεκανοπέδιο Αττικής, θέτοντας σε θέσεις μάχης 30 δήμους και κινήματα πολιτών με την Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου, την Εκκλησία και ιδιώτες που τα προορίζουν για …μπετόν. 

Η παραχώρηση των συγκεκριμένων χώρων θεωρείται μεγάλης σπουδαιότητας για τους πολίτες της Αθήνας, όπου η αναλογία πρασίνου ανά κάτοικο είναι 2,5 τ.μ για το λεκανοπέδιο και 1 τ.μ για τον Πειραιά!

Τα στοιχεία συγκέντρωσε η Υπερνομαρχία Αθηνών- Πειραιώς, δημιουργώντας για πρώτη φορά μια εμπεριστατωμένη ιστοσελίδα (http://www.attiko-prasino.gr/) στην οποία προβάλλονται οι χώροι πρασίνου στο λεκανοπέδιο και χαρτογραφούνται όσοι βρίσκονται υπό διεκδίκηση από κατοίκους και δήμους.

Στην προσπάθεια της Υπερνομαρχίας ανταποκρίθηκαν από τους 66 Δήμους και Κοινότητες της Υπερνομαρχίας οι 52 δίνοντας στοιχεία και φωτογραφικό υλικό.

Από τους χώρους πρασίνου, τρεις είναι υπερτοπικής σημασίας (Αττικό Άλσος, Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης», Κτήμα Συγγρού) και τέσσερις είναι οι διεκδικούμενοι χώροι υπερτοπικού ενδιαφέροντος (Γουδή, Ελληνικό, Όρος Αιγάλεω, Υμηττός). 

Περίπου 6.500 στρέμματα είναι το σύνολο των διεκδικούμενων χώρων των 30 δήμων, χωρίς σε αυτά να υπολογίζονται οι τέσσερις  μεγάλοι διαδημοτικοί χώροι στο Γουδή (4.500 στρέμματα), στο Ελληνικό (5.500 στρέμματα)_στο Όρος Αιγάλεω και στον Υμηττό.

Στην ιστοσελίδα επιχειρείται μια πρώτη καταγραφή των χώρων που υπάρχουν σε κάθε δήμο της Υπερνομαρχίας, τους οποίους μπορούν να επισκεφτούν οι κάτοικοι για περίπατο, αθλητισμό, πολιτισμό και αναψυχή.

Εκτός από χρήσιμες πληροφορίες για τον κάθε χώρο περιλαμβάνει κατατοπιστικές φωτογραφίες ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις πάρκων υπερτοπικής σημασίας (Πεδίον του Άρεως, Εθνικός Κήπος, Αττικό Άλσος κ.α.) υπάρχει η δυνατότητα εικονικής περιήγησης.

Από τις σημαντικές λειτουργίες της ιστοσελίδας είναι η καταγραφή ελεύθερων χώρων σε κάθε δήμο που μπορούν να μετατραπούν σε πυρήνες αστικού πρασίνου. Χώροι, δηλαδή, που είναι υπό διεκδίκηση είτε από φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης είτε από κινήσεις πολιτών αλλά το κράτος για διάφορους λόγους δεν αποδίδει.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

klimatiki

Οι μετακινήσεις, η θέρμανση, η παραγωγή ενέργειας έχουν οικολογικό αποτύπωμα και κόστος για το περιβάλλον - Μόνο όταν η ζημιά κοστολογηθεί, συνειδητοποιούμε ευκολότερα τις επιπτώσεις της οικολογικής καταστροφής

2
16476433

«Η μοίρα του κόσμου είναι στα χέρια σας» διεμήνυσε στους παγκόσμιους ηγέτες στη Σύνοδο για την Κλιματική Αλλαγή ο Ατένμπορο – Ο παγκοσμίως αναγνωρισμένος αφηγητής ντοκιμαντέρ προειδοποιεί τους κινδύνους που προκαλεί η κλιματική αλλαγή