Πονοκέφαλος ο Αμυράς για τον ΣΥΡΙΖΑ

"Μας πίεζαν να δώσουμε τα ονόματα των υποψηφίων για αυτό ήταν μέσα" δικαιολογείται ο Σκουρλέτης - Ξεκάθαρες θέσεις και καταδίκη των ακραίων θέσεων ζητούν στελέχη από την Κουμουνδούρου - Παρέμβαση εισαγγελέα για τις δηλώσεις

Έντονος προβληματισμός επικρατεί στην Κουμουνδούρου από την διάσταση που έχουν λάβει οι σοκαριστικές δηλώσεις του κ. Ιφικράτη Αμυρά περι αντάρτικου πόλεων. Ήδη αρκετά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που έχουν αντιληφθεί την σοβαρή ζημιά που έχει προκληθεί λίγες ημέρες πριν τις εκλογές, ζητούν από την ηγεσία του κόμματος να υπάρξουν ακόμα πιο ξεκάθαρες τοποθετήσεις και κυρίως σαφή καταδίκη των ακραίων θέσεων του κ. Αμυρά. Υπο αυτά τα δεδομένα, αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον η τοποθέτηση του κ. Αλέξη Τσίπρα στην αυριανή διακαναλική συνέντευξη.

Πάντως εως αυτή την ώρα, ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει μόνο στο να επισημαίνει ότι το κόμμα δεν έχει καμία σχέση με το συγκεκριμένο άτομο και να αποδίδει τον θόρυβο που έχει προκληθεί στην «αρχιτεκτονική λάσπης» της ΝΔ.

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης σε μια προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις εξήγησε ότι, λόγω πίεσης που ασκούσαν δημοσιογράφοι κατά την προηγούμενη προεκλογική περίοδο, η Κουμουνδούρου αναγκάστηκε να δημοσιεύσει λίστες υποψηφίων δίχως όμως να έχει προηγηθεί η αξιολόγηση των προσώπων . Αυτές οι λίστες περιλάμβαναν και το όνομα του κ. Ιφικράτη Αμυρά, ως υποψήφιου της Α’ Αθήνας, κάτω από αυτό του κ. Αλέξη Τσίπρα. Όταν έγινε η αξιολόγηση, σύμφωνα πάντα με τον κ. Σκουρλέτη, ο κ. Αμυράς κόπηκε.

Απάντηση όμως για το ζήτημα Αμυρά υπήρξε και από το ΔΗΚΚΙ, την συνιστώσα μέσω της οποίας επιχείρησε να εισχωρήσει στην Κουμουνδούρου ο αρνητικός πρωταγωνιστής. Αναλυτικά, στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «είναι γνωστό και το ότι ο Ιφικράτης Αμυράς δεν είχε ούτε έχει οργανωτική σχέση με το ΔΗΚΚΙ. Αυτοπροτάσεις και συζητήσεις για την υποβολή υποψηφιοτήτων υπήρξαν πολλές. Είναι άλλο όμως η πρόταση και άλλο η απόφαση για να είναι κάποιος υποψήφιος και ο Ιφικράτης Αμυράς δεν ήταν υποψήφιος».

Σημειώνεται πάντως ότι, μετά τις δηλώσεις του Ιφικράτη Αμυρά, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, Ελένη Ράικου, διέταξε τη διενέργεια εισαγγελικής έρευνας, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχει διαπραχθεί το αδίκημα της πρόκλησης σε τέλεση κακουργημάτων
(διαβάστε περισσότερα εδώ)

Δείτε εδώ το επίμαχο βίντεο με τις σοκαριστικές δηλώσεις περί ανάληψης ενοπλης δράσης στις πόλεις



Διαβάστε επίσης εδώ για το blog που ανάρτησε χτες ο Ιφικράτης Αμυράς, με το οποίο ζήτησε την θανατική καταδίοκη όσων ψήφισαν το Μνημόνιο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr