ΗΠΑ: Πάνω από 26 εκατομμύρια Αμερικανοί ζήτησαν επίδομα ανεργίας τις τελευταίες 5 εβδομάδες

ΗΠΑ: Πάνω από 26 εκατομμύρια Αμερικανοί ζήτησαν επίδομα ανεργίας τις τελευταίες 5 εβδομάδες

Σε ένα μήνα αφανίστηκαν όλες οι θέσεις εργασίας που δημιουργήθηκαν στις ΗΠΑ κατά την μεγαλύτερη περίοδο ευημερίας της αγοράς εργασίας - «Συγκρίνεται με μια φυσική καταστροφή σε εθνική κλίμακα»

usa_empty
Κάθε αρνητικό ρεκόρ σπάει ο αριθμός των ανέργων στις ΗΠΑ, καθώς τις τελευταίες πέντε εβδομάδες, πάνω από 26 εκατομμύρια Αμερικανοί ζήτησαν το επίδομα.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι όλες οι θέσεις εργασίας που δημιουργήθηκαν κατά τη μεγαλύτερη στην αμερικανική Ιστορία περίοδο ευημερίας της αγοράς εργασίας αφανίστηκαν σε ένα περίπου μήνα καθώς ο νέος κορωνοϊός κατασπαράσσει την οικονομία.

Άλλοι 4,427 εκατομμύρια άνεργοι σε μία εβδομάδα

Το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε σήμερα ότι ακόμα 4,427 εκατ. άνθρωποι έκαναν αίτηση για πρώτη φορά για επίδομα ανεργίας την περασμένη εβδομάδα, συγκριτικά με τον αναθεωρημένο αριθμό των 5,237 εκατ. αιτούντων μια εβδομάδα νωρίτερα.

Οικονομολόγοι σε έρευνα του Reuters ανέμεναν κατά μέσο όρο ο αριθμός των αιτήσεων να διαμορφωθεί στα 4,2 εκατ. την περασμένη εβδομάδα.

«Η αμερικανική οικονομία αιμορραγεί»

Τα νεότερα στοιχεία ανεβάζουν τον συνολικό αριθμό των αιτήσεων για επίδομα ανεργίας σε πάνω από 26 εκατ. από την εβδομάδα που έληξε στις 21 Μαρτίου, αριθμός που αντιπροσωπεύει το 16% περίπου του εργατικού δυναμικού. Η οικονομία δημιούργησε 22 εκατ. θέσεις εργασίας κατά την περίοδο ισχυρής αύξησης της απασχόλησης που ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2010 και έληξε απότομα φέτος τον Φεβρουάριο.

«Η αμερικανική οικονομία αιμορραγεί σε ό,τι αφορά τις θέσεις εργασίας, με ρυθμό και σε έκταση που δεν έχουν καταγραφεί ποτέ πριν», σχολίασε ο Σκοτ Άντερσον, επικεφαλής οικονομολόγος στην Bank of the West στο Σαν Φρανσίσκο. «Συγκρίνεται με μια φυσική καταστροφή σε εθνική κλίμακα».

Ειδήσεις σήμερα:

Άντονι Φάουτσι: Ο επιστήμονας που δεν υπάκουσε στην ομερτά Τραμπ για την πανδημία

Κορωνοϊός: 9 στους 10 διασωληνωμένους ασθενείς πεθαίνουν, σύμφωνα με έρευνα στα νοσοκομεία της Νέας Υόρκης

Βίντεο με νέο ρεσιτάλ Τραμπ: Ανέβασε στο βήμα επιστήμονα για να ανασκευάσει δηλώσεις του στην Washighton Post
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης