Στο στόχαστρο του QCM η Akazoo, ελληνικών συμφερόντων εταιρεία του Nasdaq

Στο στόχαστρο του QCM η Akazoo, ελληνικών συμφερόντων εταιρεία του Nasdaq

Εταιρεία streaming μουσικής, με φορολογική έδρα το Λουξεμβούργο και εισηγμένη στον Nasdaq - Το fund του Γκάμπριελ Γκρέγκο ισχυρίζεται ότι η εταιρεία είναι ένας «χάρτινος πύργος»

qcm
Mε μια φερόμενη εταιρική παραποίηση στοιχείων από εταιρεία ελληνικών συμφερόντων συμπληρώνεται το παζλ των πρόσφατων αρνητικών εκθέσεων για την Ελλάδα. Συγκεκριμένα, το fund Quintessential Capital Μanagement φέρεται ότι, θα αποκαλύψει στοιχεία για την Akazoo, εισηγμένη στο Nasdaq.

Η τελευταία ελληνικών συμφερόντων, (Aπόστολος Ζερβός, Π. Δημητρόπουλος) πλατφόρμα μετάδοσης μουσικής,σύμφωνα με το QCM, τα στοιχεία που συνέλεξε «δείχνουν πως η Akazoo είναι απλώς μια μικρή, ζημιογόνος εταιρεία με βάση την Ελλάδα με ελάχιστους χρήστες και έσοδα». Με άλλα λόγια, το QCM υποστηρίζει ότι τα έσοδα και οι χρήστες που εμφάνιζε η Akazoo, ήταν ψεύτικα.

Επισημαίνεται, επίσης, πως «οι λογιστικές καταστάσεις της Akazoo, που ελέγχονται από ελεγκτική εταιρεία δεύτερης γραμμής (σ.σ. δηλαδή όχι από μια εκ των μεγάλων διεθνών ελεγκτικών ομίλων) μπορεί να κρύβουν σοβαρές παραλείψεις ή κάτι χειρότερο». Η Akazoo απασχολεί «μόλις 26 εργαζόμενους, σημαντικό ποσοστό των οποίων εργάστηκαν πρόσφατα σε άλλες αποδεδειγμένες απάτες (π.χ. Globo) ή πιθανές απάτες (Velti)».

O κ. Ζερβός σε παλαιότερες συνεντεύξεις (Καθημερινή) υποστήριζε ότι, η επίγεια μετάδοση της μουσικής έχει τελειώσει.

Πρόλαβε να πουλήσει το Diorama του Δασκαλόπουλου

Στην προηγούμενη εταιρική μορφή της Akazoo είχε επενδύσει το private equity fund Diorama Investments (βασικός μέτοχος Δ. Δασκαλόπουλος) απέκτησε, στο τέλος του 2015, στρατηγική μειοψηφική συμμετοχή στην InternetQ αγοράζοντας ποσοστό μετοχών από υφιστάμενο μέτοχο, έναντι τιμήματος 12 εκατ. ευρώ.

Ακολούθησε αύξηση κεφαλαίου στην οποία άσκησε τα δικαιώματά που του αναλογουσαν. Η αξία της επένδυσής του έχει πολλαπλασιαστεί με βάση το enterprise value της Akazoo, θυγατρική κατά 67,73% της InternetQ.


Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:


Στους 115 οι νεκροί από κορωνοϊό - Κατέληξε 74χρονος στο ΑΧΕΠΑ

Διασώστης ΕΚΑΒ: Ο συγκλονιστικός διάλογος με ηλικιωμένη ασθενή με κορωνοϊό


Εγκυμοσύνες στην Ελλάδα εν μέσω πανδημίας: Τι έδειξαν οι έξι περιπτώσεις νεογνών στο «Αττικόν»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης