Ράλι άνω του 2% στην Ευρώπη λόγω των ελπίδων για φάρμακο κατά του κορωνοϊού

Ράλι άνω του 2% στην Ευρώπη λόγω των ελπίδων για φάρμακο κατά του κορωνοϊού

Δημοσιεύματα κάνουν λόγο για φάρμακο αποτελεσματικό στη θεραπεία του κορωνοϊού - Δεν επηρεάστηκαν οι επενδυτές από τη συρρίκνωση κατά σχεδόν 7% του κινεζικού ΑΕΠ - Εκτοξεύονται τα αμερικανικά futures

xrimatistirio4
Με άλμα άνω του 2% άνοιξαν οι περισσότεροι ευρωπαϊκοί δείκτες, καθώς τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν για συρρίκνωση της κινεζικής οικονομίας κατά 6,8% το α’ τρίμηνο λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, δεν φαίνεται να επηρεάζουν τους επενδυτές. Νωρίτερα και οι ασιατικοί δείκτες εμφάνισαν ισχυρή άνοδο.

Ο πανευρωπαΪκός Stoxx 600 σημείωνε άνοδο 2,60% λίγο μετά το άνοιγμα ενώ αυτή την ώρα ενισχύεται κατά 2,62% στις 333,43 μονάδες.Άλμα 5,1% καταγράφουν οι μετοχές του κλάδου ταξιδίων και αναψυχής, ενώ οι μεγαλύτεροι δείκτες εμφανίζουν σημαντική άνοδο, λόγω της αισιοδοξίας που γεννούν οι πληροφορίες για την αποτελεσματικότητα του φαρμάκου της Gilead Sciences, remdesivir.

Ο βρετανικός FTSE 100 με άνοδο 2,80%, ο γερμανικός DAX σημειώνει κέρδη 2,80% και ο γαλλικός CAC 40 σνειχύεται κατά 2,78%. Στην περιφέρεια της Ευρώπης, ο ιταλικός FTSE MIB κάνει άλμα 2,30% και ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35 με κέρδη 2,67%.

Διαβάστε περισσότερα στο www.newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης