Κορωνοϊός - Άδωνις Γεωργιάδης: Μην έχουμε αμφιβολία ότι το 2020 θα είναι χρονιά ύφεσης

Κορωνοϊός - Άδωνις Γεωργιάδης: Μην έχουμε αμφιβολία ότι το 2020 θα είναι χρονιά ύφεσης

Συνεκτιμώντας την πορεία της πανδημίας στην χώρα μας και τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης και της ΕΕ ο Άδωνις Γεωργιάδης υποστήριξε ότι «ίσως η φετινή χρονιά στον τομέα του τουρισμού να μην είναι τόσο χαμένη»

adonis-georgiadis-bouli
Στην ύφεση λόγω πανδημίας θα επιστρέψει η ελληνική οικονομία το 2020 σύμφωνα με τον κ. Άδωνη Γεωργιάδη.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση στην Ολομέλεια της Βουλής επισήμανε: «Μην έχουμε αμφιβολία. Το 2020 θα είναι χρονιά με ύφεση. Δεν ξέρουμε αν θα είναι μεγάλη, μεσαία ή μικρή γιατί δεν ξέρουμε την πορεία των πραγμάτων. Αν αποδυναμωθεί ο ιός τον Απρίλιο και υπάρξει αποκλιμάκωση των μέτρων καραντίνας τον Μάιο η ύφεση θα είναι μικρότερη. Αν συνεχιστεί θα είναι μεγαλύτερη. Περιμένουμε να δούμε το φαινόμενο».

Ωστόσο, ο κ. Γεωργιάδης συνεκτιμώντας την πορεία της πανδημίας στην χώρα μας και τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης και της ΕΕ υποστήριξε ότι «ίσως η φετινή χρονιά στον τομέα του τουρισμού να μην είναι τόσο χαμένη».

«Σίγουρα θα είναι μια κακή τουριστική χρονιά. Όμως, αν το Μάιο υπάρξει φάρμακο ενδεχομένως να αλλάξει η εικόνα. Ίσως η φετινή χρονιά στον τουρισμό να μην είναι τόσο χαμένη», είπε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στην απόφαση ένταξης της Ελλάδας στο συνολικό πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης εξηγώντας: «έχουμε πλέον πρόσβαση στις αγορές σαν να ήμασταν σε επενδυτική βαθμίδα. Διανύσαμε σε λίγα λεπτά απόσταση 2,5 ετών. Οι επιχειρήσεις έχουν πρόσβαση σε φθηνότερο δανεισμό».

Πέραν αυτών, ο κ. Γεωργιάδης απαντώντας στον κ. Βασίλη Βιλιάρδο (Ελ. Λύση) περί σχεδίου αποκρατικοποίησης κρατικών επιχειρήσεων όπως η ΕΒΖ είπε: «Πρέπει να γίνουν αποκρατικοποιήσεις. Δεν ξέρετε ότι η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης που αναφέρετε είναι παντελώς πτωχευμένη; Το πρόβλημά μας είναι ότι δεν βρίσκουμε αγοραστή. Κορόιδο δεν βρίσκουμε».

Πάντως, ο υπουργός επισήμανε την ανάγκη αλλαγής οικονομικού μοντέλου προκειμένου η χώρα να μην είναι πλήρως εξαρτώμενη από τον τουρισμό.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης