Κορωνοϊός: Η Γαλλία θα έχει φέτος την ισχυρότερη ύφεση από το 1945

Κορωνοϊός: Η Γαλλία θα έχει φέτος την ισχυρότερη ύφεση από το 1945

«Ο χειρότερος ρυθμός ανάπτυξης που καταγράφηκε από τη Γαλλία από το 1945 ήταν το 2009 μετά τη μεγάλη χρηματοπιστωτική κρίση του 2008: -2,2%. Θα είμαστε πιθανόν πολύ πέραν του -2,2%» 

fra12
Λόγω του κορωνοϊού, η Γαλλία θα βιώσει φέτος τον χειρότερη χρονιά οικονομικής ύφεσης από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομίας Μπρουνό Λεμέρ στην επιτροπή οικονομικών υποθέσεων της Γερουσίας.

«Ο χειρότερος ρυθμός ανάπτυξης που καταγράφηκε από τη Γαλλία από το 1945 ήταν το 2009 μετά τη μεγάλη χρηματοπιστωτική κρίση του 2008: -2,2%. Θα είμαστε πιθανόν πολύ πέραν του -2,2%» φέτος, δήλωσε ο υπουργός.

«Αυτό καταδεικνύει το μέγεθος του οικονομικού σοκ που αντιμετωπίζουμε», είπε ο υπουργός μέσω τηλεδιάσκεψης, με πολλούς τομείς να έχουν παραλύσει εντελώς λόγω των μέτρων περιορισμού που επιβλήθηκαν προκειμένου να ανακοπεί η εξάπλωση της επιδημίας.

Η κυβέρνηση εκτίμησε τον περασμένο μήνα, σε μια έκτακτη επικαιροποίηση του προϋπολογισμού, ότι η οικονομία θα συρρικνωθεί κατά 1% φέτος, ωστόσο έκτοτε έχει αφήσει να εννοηθεί ότι θα χρειαστεί να αναθεωρήσει το ποσοστό αυτό.

Ειδήσεις σήμερα:

Η Γαλλία κατέγραψε 357 θανάτους το τελευταίο 24ωρο – Οι λιγότεροι σε μια εβδομάδα

Ο έρημος Πύργος του Άιφελ αντιστέκεται στον κορωνοϊό

Αρνητικό «ρεκόρ» για τη Γαλλία - Πάνω από 1.000 νεκροί σε μία μόλις ημέρα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης