Κορωνοϊός - ΔΝΤ: Όχι μικρά μέτρα ενάντια σε μία γιγάντια κρίση

Κορωνοϊός - ΔΝΤ: Όχι μικρά μέτρα ενάντια σε μία γιγάντια κρίση

Η παγκόσμια οικονομία βρίσκεται πλέον σε ύφεση εκτιμά το ΔΝΤ -  «Ένας εξαιρετικά μεγάλος αριθμός χωρών» θα χρειαστεί έκτακτη χρηματοδότηση από το Ταμείο

Georgieva
Η παγκόσμια οικονομία βρίσκεται πλέον σε ύφεση λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, τόνισε η επικεφαλής του ΔΝΤ Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα και προειδοποίησε τους ηγέτες ότι μόνο η συντονισμένη δράση μπορεί οδηγήσει σε έξοδο από την κρίση που έχει ενσκήψει.

«Ο κόσμος βρίσκεται πλέον σε ύφεση, η διάρκεια και το βάθος της οποίας εξαρτάται από δύο παράγοντες: Το περιορισμό της πανδημίας και την αποτελεσματική και συντονισμένη απάντηση στην κρίση» δήλωσε η Γκεοργκίεβα.

«Είμαι πολύ ενθαρρυμένη από το γεγονός ότι βλέπω μία πολύ καλύτερη κατανόηση του γεγονότος ότι αν η πανδημία δεν νικηθεί παντού, δεν θα είμαστε σε θέση να εξέλθουμε από την κρίση», πρόσθεσε.

«Δεν πρέπει να προχωρήσουμε με μικρά μέτρα τώρα ου γνωρίζουμε ότι έχουμε να κάνουμε με μία γιγάντια κρίση» τόνισε η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ. «Δεν είχαμε δει ποτέ την οικονομία σε ακινησία. Τώρα τη βλέπουμε. Το πώς θα την αναζωογονήσουμε είναι ένα άλλο σημαντικό θέμα» συμπλήρωσε

Πολλές χώρες θα χρειαστούν βοήθεια από το ΔΝΤ

Το ΔΝΤ προβλέπει για το 2020 μείωση της παγκόσμιας παραγωγής, καθώς και ότι ότι «ένας εξαιρετικά μεγάλος αριθμός χωρών» θα χρειαστεί έκτακτη χρηματοδότηση από το Ταμείο.

Η Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα και ο πρόεδρος της Διεθνούς Νομισματικής και Χρηματοπιστωτικής Επιτροπής, Λεσέτια Γκανγιάγκο, ανέφεραν σε κοινή δήλωσή τους ότι το ΔΝΤ διερευνά περαιτέρω επιλογές, πέραν των παραδοσιακών δανείων που χορηγεί, για να περιορίσει τις ελλείψεις συναλλάγματος που αντιμετωπίζουν πολλές αναπτυσσόμενες χώρες.

«Βρισκόμαστε σε μία πρωτοφανή κατάσταση, όπου μία παγκόσμια πανδημία υγείας έχει μετατραπεί σε οικονομική και χρηματοπιστωτική κρίση. Με την αιφνίδια διακοπή της οικονομικής δραστηριότητας, η παγκόσμια παραγωγή θα συρρικνωθεί το 2020», ανέφεραν οι δύο αξιωματούχοι στη δήλωσή τους μετά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Καθοδήγησης του Ταμείου (IMFC).

Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊος - ΔΝΤ: Η παγκόσμια ύφεση μπορεί να είναι χειρότερη από εκείνη του 2008

Κορωνοϊός: Επέστρεψαν 50 Έλληνες φοιτητές από Τουρκία μέσω του τελωνείου των Κήπων

Κορωνοϊός - Χαρδαλιάς: Είμαστε έτοιμοι ακόμα και για το πιο ακραίο σενάριο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης