Κορωνοϊός - Eurogroup: Προληπτική γραμμή στήριξης αντί ευρωομολόγου για την κρίση

Κορωνοϊός - Eurogroup: Προληπτική γραμμή στήριξης αντί ευρωομολόγου για την κρίση

Προληπτική γραμμή στήριξης με «Μνημόνια» το «φάρμακο» στην κρίση - Τα μέτρα που έχουν ληφθεί υπολογίζονται σε περίπου 2% του ΑΕΠ της Ευρωζώνης

21981498
«Συμφώνησαν ότι διαφωνούν» στην τηλεδιάσκεψη του Eurogroup οι υπουργοί Οικονομικοί της Ευρώπης καθώς, όπως είπε ο πρόεδρος Σεντένο 48 ώρες πριν να συνεδριάσουν οι αρχηγοί των κρατών – μελών, «η συζήτηση μόλις άρχισε» και «χρειάζεται δουλειά ακόμη» το σχέδιο που καλούνται να αποφασίσουν, για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού και των επιπτώσεών του στην Οικονομία.

Από τις επίσημες ανακοινώσεις πάντως έλειψε η λέξη «ευρω-ομόλογο». Όπως τόνισε ο πρόεδρος του Eurogroup, σήμερα εξετάστηκαν τα μέτρα που έχουν ληφθεί με στόχο να εξεταστούν τα θέματα και να ληφθούν αποφάσεις στη Σύνοδο Κορυφής την Πέμπτη (26/3). Τα μέτρα που έχουν ληφθεί υπολογίζονται σε περίπου 2% του ΑΕΠ της Ευρωζώνης. Και, όπως είπε ο Μάριο Σεντένο, «εξετάζονται όλες οι δυνατότητες» στήριξης της οικονομίας.

Και ενώ τόνισε πως η συζήτη μόλις ξεκίνησε και χρειάζεται δουλειά ακόμη, καθώς η κρίση σήμερα δεν σχετίζεται με αυτές που προηγήθηκαν, από την άλλη ανακοίνωσε ότι ο ESM θα είναι σε θέση να προσφέρει βοήθεια σε κάθε κράτος μέλος που θα το ζητήσει με δύναμη πυρός που θα αντιστοιχεί στο 2% του ΑΕΠ της ευρωζώνης.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης