Κορωνοϊός - Γεωργιάδης: Από αρχές Μαΐου δάνεια κεφαλαίου κίνησης επιχειρήσεων μέσω του Ταμείου Εγγυοδοσίας

Κορωνοϊός - Γεωργιάδης: Από αρχές Μαΐου δάνεια κεφαλαίου κίνησης επιχειρήσεων μέσω του Ταμείου Εγγυοδοσίας

Κορωνοϊός: «Κινούμαστε αρκετά γρηγορότερα σε σχέση με τους αρχικούς στόχους», είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης«Προσπάθειες να βλάψουν τη χώρα οι φήμες περί capital controls»

adonis_georgiadis
Την πεποίθηση του ότι από τις αρχές Μαϊου θα αρχίσουν οι χορηγήσεις για την κάλυψη κεφαλαίου κίνησης στις επιχειρήσεις που έχουν πληγεί εξέφρασε ο υπ. Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, τονίζοντας πως το υπουργείο κάνει εντατικές προσπάθειες προκειμένου να είναι έτοιμο το Ταμείο Εγγυοδοσίας.

«Ενώ στην αρχή είχαμε ανακοινώσει ότι στόχος ήταν να το έχουμε έτοιμο στα τέλη Μαΐου, υπολογίζουμε ότι μετά την πάρα πολύ εντατική προσπάθεια που κάναμε με τον αρμόδιο Υφυπουργό, κ. Τσακίρη, θα πάμε αρκετά γρηγορότερα και θα είμαστε έτοιμοι για να προχωρήσουμε σε δανειοδότηση κεφαλαίου κίνησης των επιχειρήσεων, ενδεχομένως και από τις αρχές Μαΐου, κάτι που θα εξαρτηθεί και από τις μετέπειτα διαπραγματεύσεις με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών», υπογράμμισε ο κ. Γεωργιάδης κατά την παρουσίαση των νέων μέτρων στήριξης.

«Στόχος μας είναι όταν με το καλό η Ελλάδα ξεπεράσει την κρίση της επιδημίας του κορωνοϊού, με ένα μεγάλο σοκ ρευστότητας στην πραγματική οικονομία, να βάλουμε γρήγορα μπρος όλες τις ελληνικές επιχειρήσεις χωρίς να αφήσουμε καμία απολύτως πίσω ως «θύμα» αυτής της πολύ μεγάλης και πρωτοφανούς κρίσης», συμπλήρωσε ο υπουργός.

Ο υπουργός διαβεβαίωσε πως «όσο η Κυβέρνηση αναγκαστικά αποφασίζει δραστικότερα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας, και άρα δημιουργείται μεγαλύτερη ζημία στην πραγματική οικονομία, τόσο εμείς εδώ σχεδιάζουμε και υλοποιούμε περισσότερα και πλέον διευρυμένα μέτρα στήριξης του κόσμου της εργασίας και των επιχειρήσεων».

«Προσπάθειες να βλάψουν τη χώρα οι φήμες περί capital controls»

Στις φήμες που διακινούνται περί ελέγχων στη διακίνηση των Κεφαλαίων ο υπουργός, έκανε λόγο για «ανεύθυνες πληροφορίες» που «αποτελούν πρωτοφανείς προσπάθειες να βλάψουν και να πλήξουν πραγματικά την χώρα».

Σύμφωνα με τον υπουργό «κανένα τέτοιο ενδεχόμενο προφανώς δεν υφίσταται καθώς το τραπεζικό μας σύστημα – κι ευτυχώς γι’ αυτό – είναι απολύτως σταθερό, ίσως και από τα πλέον σταθερά σήμερα στην Ευρώπη».

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός - Πολιτική Προστασία: Εννέα διευκρινίσεις για την απαγόρευση κυκλοφορίας

Κορωνοϊός - Κικίλιας: Θα γίνουν όσες προσλήψεις χρειαστούν - 2.145 νοσηλευτές και γιατροί τις επόμενες δέκα μέρες

Κορωνοϊός - Προειδοποίηση από τον ΠΟΥ στους νέους: «Αυτός ο ιός μπορεί να σας σκοτώσει»

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης