Ανέπαφες συναλλαγές: Το όριο αυξάνεται στα 50 ευρώ

Ανέπαφες συναλλαγές: Το όριο αυξάνεται στα 50 ευρώ

Οπως ανέφεραν έγκυρες τραπεζικές πηγές, το μέτρο θα ισχύσει προσωρινά και για όσο διάστημα χρειαστεί στα πλαίσια της αντιμετώπισης του κορωνοϊού

anepafes_kartes_139642272
Στα 50 ευρώ θα ανεβεί το όριο των ανέπαφων συναλλαγών από τα 25 ευρώ που είναι σήμερα. Οι τράπεζες έχουν λάβει τη σχετική απόφαση μετά και από διαβουλεύσεις που είχε η Ελληνική Ενωση Τραπεζών με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Νίκου Χαρδαλιά.

Αυτήν την περίοδο πραγματοποιούνται οι κατάλληλες μηχανογραφικές εφαρμογές στα πληροφορικά συστηματα των τραπεζών και ως τις 30 Μαρτίου αναμένεται το όριο να ανέβει στα 50 ευρώ για όλες τις τράπεζες.

Όπως ανέφεραν έγκυρες τραπεζικές πηγές, το μέτρο θα ισχύσει προσωρινά και για όσο διάστημα χρειαστεί στα πλαίσια της αντιμετωπισης του κορωνοϊού.

Οταν ο κίνδυνος της επιδημίας εκλείψει, το όριο θα επιστρέψει και πάλι στα 25 ευρώ. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι η άνοδος του ορίου στα 50 ευρώ δεν απόφαση που θα λάμβαναν υπό φυσιολογικές συνθήκες για λόγους ασφαλείας των συναλλαγών. Ωστόσο, λόγω των εξαιρετικών συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί, είναι επιβεβλημένο.

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός: Μέσα στην ημέρα η πλατφόρμα για τα 800 ευρώ - Αυξάνονται οι δικαιούχοι

Κορωνοϊός - ΦΠΑ: Διαβάστε τα προϊόντα ατομικής υγιεινής που θα έχουν μείωση 6%


Κορωνοϊος - ΔΝΤ: Η παγκόσμια ύφεση μπορεί να είναι χειρότερη από εκείνη του 2008
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης