Κορωνοϊός - Wall Street: Συνεχίζεται «χωρίς φρένο» η πτώση

Κορωνοϊός - Wall Street: Συνεχίζεται «χωρίς φρένο» η πτώση

Παρά την παρέμβαση της FED για απεριόριστες αγορές ομολόγων

wall197
Ακόμα και μετά τη σημερινή παρέμβαση της Fed και την ανακοίνωσή της για απεριόριστες αγορές ομολόγων, προκειμένου να διατηρήσει χαμηλό το κόστος δανεισμού, οι δείκτες της Wall Street ξεκίνησαν τη διαπραγμάτευση με σημαντική πτώση.

Ο δείκτης Dow Jones ξεκίνησε τη διαπραγμάτευση με πτώση 300 μονάδων, έφτασε να υποχωρεί και 500 μονάδες και αφού «επέστρεψε» στις -300 μονάδες πλέον διευρύνει την πτώση του. Λίγο μετά τις 17:30 υποχωρεί κατά 750 μονάδες ή 3,9%.

Ο S&P 500 σημειώνει απώλειες κατά 3,85%, ενώ ο Nasdaq Composite που «δοκίμασε» σύντομα το θετικό πρόσημο υποχωρεί κατά 2,69%.

Ένα από τα μέτρα που ανακοίνωσε η Fed -λίγο πριν την έναρξη της συνεδρίασης, γεγονός που είχε γυρίσει τα futures της Wall Street σε θετικό έδαφος- είναι το πρόγραμμα αγοράς assets χωρίς χρονικούς περιορισμούς λήξης, το οποίο η κεντρική τράπεζα θα τρέχει στα «ποσά που απαιτούνται για την υποστήριξη της ομαλής λειτουργίας της αγοράς και της αποτελεσματικής μετάδοσης της νομισματικής πολιτικής σε ευρύτερες οικονομικές συνθήκες και στην οικονομία».

Διαβάστε περισσότερα από το newmoney.gr ΕΔΩ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης