Σταϊκούρας σε Τσακαλώτο: «Η Κυβέρνηση αποδεικνύει έμπρακτα την στήριξη των εργαζόμενων»

Σταϊκούρας σε Τσακαλώτο: «Η Κυβέρνηση αποδεικνύει έμπρακτα την στήριξη των εργαζόμενων»

«Κρεσέντο λαϊκισμού από τον Τσακαλώτο αντί να συνταχθεί στη μάχη της χώρας κατά του κορωνοϊού», σημειώνει ο υπουργός Οικονομικών

σταικουρας
Για κρεσέντο με αφορμή τις επικρίσεις Τσακαλώτου για την ένταξη της χώρας στο νέο πρόγραμμα ρευστότητας της ΕΚΤ, κάνει λόγο ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας ο οποίος, σε ανακοίνωσή του, τονίζει ότι «η  Κυβέρνηση έχει ήδη αποδείξει και θα συνεχίσει να αποδεικνύει έμπρακτα, το επόμενο διάστημα, ότι αποτελεί κύριο μέλημά της η στήριξη των εργαζόμενων και των επιχειρήσεων». Και επισημαίνει ότι «η  Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, ως το μεγάλο κόμμα της κεντροδεξιάς παράταξης με ιδεολογικό πυρήνα τον κοινωνικό φιλελευθερισμό, που κατά κύριο λόγο, διαχρονικά, οικοδόμησε το κοινωνικό κράτος, το τιμά και το στηρίζει».

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση-απάντηση που εξέδωσε ο υπουργός Οικονομικών: «Την τρέχουσα περίοδο, οι κύριες μάχες δίνονται για τη δημόσια υγεία, τη διαφύλαξη των συνόρων της χώρας και την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της υγειονομικής κρίσης στην ελληνική οικονομία.
Λυπάμαι που ο κ. Τσακαλώτος, αντί να συνταχθεί με όλους τους Έλληνες στην πρώτη γραμμή αυτών των μαχών, διολισθαίνει ταχύτατα σε μία από τις χειρότερες πρακτικές του, επιδιδόμενος σε ένα κρεσέντο λαϊκισμού και μαξιμαλισμού.

Το υπεύθυνο πρόσωπο που προσπάθησε να φιλοτεχνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ απέναντι σε αυτά τα μεγάλα προβλήματα κατέρρευσε εντός ελαχίστου χρόνου.

Όμως, παρόλα αυτά, δεν μπορεί παρά να του απαντήσω.

1ον. Ο ΣΥΡΙΖΑ, που επί 5 χρόνια δεν κατάφερε να πιάσει το στόχο της ανάπτυξης και που επί διακυβέρνησής του η οικονομία έτρεξε με μέσο εξαμηνιαίο ρυθμό 0,84%, πολύ χαμηλότερο από το μέσο όρο της Ευρωζώνης (2,02%), δεν μπορεί με αξιοπιστία να εγκαλεί τη Νέα Δημοκρατία, η οποία έπιασε φέτος το στόχο της ανάπτυξης και που επί διακυβέρνησής της η οικονομία έτρεξε με 1,62%, αισθητά υψηλότερα από τον μέσο όρο της Ευρωζώνης (1,10%).

2ον. Όλες οι συνιστώσες του ΑΕΠ κατέγραψαν μεγαλύτερους ρυθμούς αύξησης στο δεύτερο παρά στο πρώτο εξάμηνο του 2019. Συγκεκριμένα, οι επενδύσεις σημείωσαν αύξηση 8,4% το δεύτερο εξάμηνο του 2019 έναντι 0,9% στο πρώτο εξάμηνο, η ιδιωτική κατανάλωση αυξήθηκε κατά 1,2% στο δεύτερο εξάμηνο έναντι 0,4% στο πρώτο εξάμηνο, και οι πραγματικές εξαγωγές αγαθών αυξήθηκαν κατά 5,0% το δεύτερο εξάμηνο έναντι 4,8% στο πρώτο εξάμηνο.

3ον. Διαπιστώνουμε και σε επίπεδο τριμήνου μία θετική και ευοίωνη πορεία των συνιστωσών του ΑΕΠ στο τέταρτο τρίμηνο του 2019. Η ιδιωτική κατανάλωση αυξήθηκε κατά 1,8%, που αποτελεί τη μεγαλύτερη αύξηση μετά το 2007. Και οι επενδύσεις αυξήθηκαν κατά 14,4%, που είναι η μεγαλύτερη αύξηση από το 2006.

4ον. Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, ως το μεγάλο κόμμα της κεντροδεξιάς παράταξης με ιδεολογικό πυρήνα τον κοινωνικό φιλελευθερισμό, που κατά κύριο λόγο, διαχρονικά, οικοδόμησε το κοινωνικό κράτος, το τιμά και το στηρίζει.

5ον. Η Κυβέρνηση έχει ήδη αποδείξει και θα συνεχίσει να αποδεικνύει έμπρακτα, το επόμενο διάστημα, ότι αποτελεί κύριο μέλημά της η στήριξη των εργαζόμενων και των επιχειρήσεων.

Προφανώς, δεν θα μπω αυτή την ώρα σε «ιδεολογικές σκιαμαχίες» και δεν θα αναλώσω περισσότερο χρόνο για να απαντήσω σε αυτονόητες ρήσεις του κ. Τσακαλώτου. Είναι σαφές ότι ο καθένας και η καθεμία που συμμετέχουμε στην πολιτική αξιολογούμαστε διαρκώς από τους πολίτες.

Εγώ σε ό,τι με αφορά έχω πλήρη συνείδηση αυτής της αλήθειας».

Διαβάστε επίσης:

Φάρμακα για τον κορωνοϊό: Τα ενθαρρυντικά νέα από τις έρευνες και το ελληνικό «οπλοστάσιο» κατά του ιού

Κορωνοϊός: Νέο μήνυμα Μητσοτάκη το απόγευμα - Θα αναφερθεί και στην ευνοϊκή απόφαση της ΕΚΤ για την Ελλάδα

Κορωνοϊός - Θεοδωρικάκος: Έκτακτα μέτρα για τους δημοσίους υπαλλήλους
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης