Bank of America: Ο κορωνοϊός βύθισε ήδη τις ΗΠΑ σε ύφεση

Bank of America: Ο κορωνοϊός βύθισε ήδη τις ΗΠΑ σε ύφεση

Η πανδημία του κορωνοϊού έχει ρίξει ήδη την αμερικανική οικονομία σε ύφεση, προειδοποιεί οικονομολόγος της Bank of America - «Θα χαθούν δουλειές και πλούτος» προειδοποίησε.

nyse-maskets
Προειδοποίηση προς τους Αμερικανούς επενδυτές ότι η ύφεση λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας του κορωνοϊού δεν είναι πλέον αναπόφευκτη, αλλά έχει ήδη ξεκινήσει, απηύθυνε οικονομολόγος της Bank of America.

«Κηρύσσουμε επισήμως την οικονομία σε ύφεση (…) όπως και στον υπόλοιπο κόσμο» έγραψε σε ενημερωτικό του σημείωμα ο Μισέλ Μάγιερ της Bank of America.

«Θα χαθούν δουλειές και πλούτος, ενώ η εμπιστοσύνη θα βυθιστεί» προειδοποίησε.

Η Bank of America αναμένει κατάρρευση της αμερικανικής οικονομίας το δεύτερο τρίμηνο, με το ΑΕΠ να συρρικνώνεται κατά 12%, όπως μεταδίδει το CNBC. Στο σύνολο του έτους, η ανάπτυξη θα βρεθεί, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, στο -0,8%.

Σε ό,τι αφορά στις επιπτώσεις στην αγορά εργασίας, ο BoA αναμένει διπλασιασμό της ανεργίας και σχεδόν ένα εκατομμύριο περισσότερους ανέργους κάθε μήνα του β' τριμήνου. Ο συνολικός αριθμός εκτιμά ότι θα φτάσει τα 3,5 εκατομμύρια.

Ο Μισέλ Μάγιερ εκτίμησε ότι η αμερικανική οικονομία θα «πιάσει πάτο» τον Απρίλιο και θα ακολουθήσει μία «πολύ αργή επιστροφή στην ανάπτυξη» έως την επαναφορά της σε κανονικούς ρυθμούς τον Ιούλιο.

«Αν και η συρρίκνωση είναι πολύ ισχυρή, πιστεύουμε ότι θα είναι αρκετά σύντομη» συμπλήρωσε.

Ο ίδιος εξέφρασε την πεποίθηση ότι δεν πρέπει να υπάρξουν περιορισμοί ως προς τα πακέτα ενίσχυσης της οικονομικής δραστηριότητας και πρέπει να γίνει το περισσότερο δυνατό, καθώς η οικονομία έχει εισέλθει σε αχαρτογράφητα νερά.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης