Eurogroup: Η Ελλάδα ξεπέρασε στόχους - Θα απολαύσει πλήρους ευελιξίας για την αντιμετώπιση της κρίσης του κορωνοϊού

Eurogroup: Η Ελλάδα ξεπέρασε στόχους - Θα απολαύσει πλήρους ευελιξίας για την αντιμετώπιση της κρίσης του κορωνοϊού

Δηλώσεις Σεντένο μετά τη συνεδρίαση των ΥΠΟΙΚ της ευρωζώνης -  «Εντυπωσιάστηκα από την αποφασιστικότητα της ελληνικής κυβέρνησης να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις» ανέφερε ο Ρέγκλινγκ

centeno-mario-1
Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεσμεύεται να κινητοποιήσει δημοσιονομικούς πόρους, ύψους 1% του ΑΕΠ της ευρωζώνης, για δημοσιονομικά μέτρα και 10% του ΑΕΠ για μέτρα ρευστότητας, ώστε να αντιμετωπίσει την κρίση του κορωνοϊού, είπε ο Μάριο Σεντένο, μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup.

Ο επικεφαλής του Eurogroup έκανε ειδική μνεία στην Ελλάδα.

Χαιρετίζουμε την καλή πρόοδο της Ελλάδας, η Ελλάδα ξεπέρασε τους στόχους της για πέμπτη συνεχή χρονιά, και φυσικά θα αξιοποιήσουμε όλη την ευελιξία, προκειμένου να αντιμετωπίσει την κρίση του κορωνοϊού, είπε ο Μάριο Σεντένο.

Ρέγκλινγκ: Εντυπωσιάστηκα από την αποφασιστικότητα της ελληνικής κυβέρνησης να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις

Εντυπωσιασμένος από την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να συνεχίσει το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμά της, δήλωσε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ, μετά την ολοκλήρωση της σημερινής συνεδρίασης του Eurogroup.

Αναφερόμενος στην πέμπτη έκθεση ενισχυμένης μεταμνημονιακής εποπτείας της Ελλάδας, ο κ. Ρέγκλινγκ είπε ότι υπήρχαν κάποιες αδυναμίες, αλλά συνολικά ήταν πολύ θετική.

Η Ελλάδα πλήττεται δυστυχώς από δύο κρίσεις, αυτή του κορονοϊού και αυτή που αφορά στο μεταναστευτικό, δήλωσε ο επικεφαλής του Eurogroup, ενώ τόνισε ότι κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα την περασμένη εβδομάδα εντυπωσιάστηκε από την αποφασιστικότητα της ελληνικής κυβέρνησης να συνεχίσει το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμά της. Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, είπε ότι, υπό το φως των νέων αυτών προβλημάτων, η χώρα πρέπει να επιταχύνει τις μεταρρυθμίσεις, πρόσθεσε ο κ. Ρέγκλινγκ.

Διαβάστε περισσότερα από το newmoney.gr εδώ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης