Κορωνοϊός: Έκτακτα μέτρα για την οικονομία - Αναστολή φόρων και εισφορών για επιχειρήσεις που θα υποφέρουν από την κρίση

Κορωνοϊός: Έκτακτα μέτρα για την οικονομία - Αναστολή φόρων και εισφορών για επιχειρήσεις που θα υποφέρουν από την κρίση

Σε σύσκεψη στο Μαξίμου συζητήθηκαν μέτρα για στήριξη της οικονομίας: Αναστολή  καταβολής ΦΠΑ και εισφορών σε κλάδους και επιχειρήσεις που πλήττονται από τον κορωνοϊό - Χρηματοδοτικά εργαλεία για τη στήριξη επιχειρήσεων - Κατάλογος δαπανών που θα μειώσουν τον στόχο για το πρωτογενές πλεόνασμα 

maksimoy-oikonomia-ektakta-metra-stiriksi-arthro
Μέτρα για τη δημόσια υγεία και τις επιπτώσεις στην οικονομία από τον κορωνοϊό συζήτησε σε διευρυμένη σύσκεψη, η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες συζητήθηκαν μέτρα  ελάφρυνσης εταιρειών και κλάδων που πλήττονται από τους αναγκαστικούς περιορισμούς που επιβάλλει η πολιτεία (π.χ κλείσιμο καταστημάτων) με αναστολή καταβολής ΦΠΑ, φόρων και εισφορών.

Επίσης, συζητήθηκαν ενέσεις ρευστότητας, επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών, καθώς και χρηματοδοτικά εργαλεία για τη στήριξη επιχειρήσεων που αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγω κορωνοϊού. 
Πέρα από αυτό, η κυβέρνηση ετοιμάζει καταλόγο με τις δαπάνες που θα χρειαστούν για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, ο οποίος θα υποβληθεί σε επόμενο συμβούλιο υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, προκειμένου αυτές να αφαιρεθούν από τον στόχο για το πρωτογενές πλεόνασμα του προϋπολογισμού 2020. 

Στη σύσκεψη μετείχαν, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, ο γενικός γραμματέας πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης, ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας και ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας.

Προηγήθηκε, παρουσία του Υπουργού Υγείας συνεδριάση της Επιτροπής Αντιμετώπισης Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες.

Διαβάστε περισσότερα:

Μητσοτάκης και Ρέγκλινγκ συζήτησαν για την επιτυχημένη εξέλιξη της πέμπτης αξιολόγησης

Κορωνοϊός, κρούσματα: Ο ΙΣΑ ζητά ενίσχυση των δημόσιων δομών Υγείας

Κορωνοϊός: Κρούσμα και στη Βόρεια Εύβοια - Είχε ταξιδέψει στους Αγίους Τόπους
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης