Κορωνοϊός: Τρία σενάρια για τις επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία

Κορωνοϊός: Τρία σενάρια για τις επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία

Αν εκπληρωθούν μια σειρά αρνητικών εκτιμήσεων, «απομακρυνόμαστε, πιθανώς σημαντικά, από τον στόχο για αύξηση του ΑΕΠ κατά 2,8% το 2020» λέει το δημοσιονομικό συμβούλιο

staikouras3
Αρνητική επίπτωση έως και δεκαπλάσια σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις του οικονομικού επιτελείου, αποτυπώνει έκθεση του Δημοσιονομικού Συμβουλίου για τις επιπτώσεις λόγω του κορωνοϊού στην ελληνική Οικονομία, μετά από πιθανή αρνητική διαταραχή στο ΑΕΠ της ευρωζώνης.

Βάσει του υποδείγματος μεσοπρόθεσμων μακροοικονομικών προβλέψεων που χρησιμοποιεί, το Ελληνικό Δημοσιονομικό Συμβούλιο, καταλήγει ότι αν εκπληρωθούν μια σειρά αρνητικών εκτιμήσεων, «φαίνεται ότι απομακρυνόμαστε, πιθανώς σημαντικά, από τον στόχο για αύξηση του ΑΕΠ κατά 2,8% το 2020, γεγονός που θα έχει δυσμενείς επιπτώσεις στα δημοσιονομικά αποτελέσματα».

Μάλιστα το ΕΔΣ καταγράφει τρία πιθανά σενάρια για το 2020, με ανάπτυξη 0,3%-0,9% χαμηλότερο απ΄τον στόχο για Ανάπτυξη 2,8% που θέτει το υπουργείο Οικονομικών. Σε κάθε περίπτωση, η επίπτωση είναι πολλαπλάσια από 0,1%-0,2% που αρχικά είχε εκτιμηθεί από το οικονομικό επιτελείο.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης