Φορολογικός κάτοικος Ελλάδας όποιος κάνει επένδυση 500.000 ευρώ

υπουργειο-Οικονομικων

Προϋπόθεση αποτελεί η πραγματοποίηση επένδυσης αξίας τουλάχιστον 500.000 ευρώ, από την 12η Δεκεμβρίου 2019 και εντός τριών ετών από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης

O Υφυπουργός Οικονομικών κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος και ο Διοικητής της ΑΑΔΕ, κ. Γιώργος Πιτσιλής υπέγραψαν κοινή απόφαση, η οποία αναμένεται να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, σχετικά με τη διαδικασία και τις προϋποθέσεις υπαγωγής σε εναλλακτική φορολόγηση εισοδήματος αλλοδαπής προέλευσης φυσικών προσώπων, που μεταφέρουν την φορολογική τους κατοικία στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με την απόφαση, οι φορολογούμενοι που ενδιαφέρονται να ενταχθούν στις διατάξεις του άρθρου 5Α του ΚΦΕ, από το φορολογικό έτος 2020, μπορούν να υποβάλουν αίτηση στη Δ.Ο.Υ. Κατοίκων Εξωτερικού και Εναλλακτικής Φορολόγησης Φορολογικών Κατοίκων Ημεδαπής.

Η διαδικασία ένταξης είναι απλή και διέπεται από διαφάνεια. Προϋπόθεση αποτελεί η πραγματοποίηση επένδυσης αξίας τουλάχιστον 500.000 €, από την 12η Δεκεμβρίου 2019 και εντός τριών ετών από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης.

Η μέγιστη διάρκεια υπαγωγής ορίζεται στα 15 έτη. Το φυσικό πρόσωπο που εντάσσεται στον εναλλακτικό τρόπο φορολόγησης είναι φορολογικός κάτοικος Ελλάδας και υπόκειται σε φόρο για τα εισοδήματα ημεδαπής προέλευσης ενώ για εκείνα της αλλοδαπής καταβάλλει φόρο κατ’ αποκοπή ποσού εκατό χιλιάδων ευρώ (100.000€) για κάθε φορολογικό έτος, δίχως να απαιτείται η δικαιολόγηση της απόκτησης τους.

Επίσης, μπορεί να ζητήσει να υπαχθούν στις νέες διατάξεις και συγγενικά του πρόσωπα (γονείς, ενήλικα μη εξαρτώμενα τέκνα κ.λ.π.) καταβάλλοντας 20.000 € ανά έτος για κάθε ένα από αυτά.

Πρόκειται για μια καινοτομία του Φορολογικού Συστήματος που θεσπίστηκε με τον πρόσφατο ν. 4646/2019 και αποσκοπεί στην προσέλκυση επενδύσεων φορολογικών κατοίκων υψηλής οικονομικής επιφάνειας και στην ενίσχυση των δημοσίων εσόδων μέσω εισαγωγής κεφαλαίων στην Ελλάδα, δημιουργίας επενδυτικών μονάδων, δημιουργίας θέσεων εργασίας καθώς και στην αγορά ακινήτων.

ΣΧΟΛΙΑ (4)

Συνεχιζεται η αναζητηση επενδυτων...

Ας πουμε οτι επενδυει καποιος σε ενα ακινητο 1.οοο.οοο.Και,οτι εισπρατει ενα 4%,δηλαδη 40.000 το χρονο.Φορολογια στα πρωτα 12.000, 15%,ισον 1800 ευρω.Απο 12 μεχρι 35.οοο φορος 35% ισον 8.000 ευρω και πανω απο 35 φορος 45% ισον 2.250.Συνολο γυρω στα 12 χιλιαρικα.Καθαρο εισοδημα 28.000;Οχι,γιατι ειναι και η εισφορα αλληλεγγυης και ο εμφια,αλλα, ας πουμε 8.000,οποτε βγαινει μισα μισα με την κυβερνηση,χωρια που πρεπει να ξοδεψει το 30% σε καρτα,δηλαδη 13.300!

Τζίμης

Γιατί να έρθουν στην Ελλάδα και να μην πάνε στην Ιταλία. Προφανώς και θέλουν να προσελκύσουν ζαμπλουτους αλλά σχεδόν το ίδιο πρόγραμμα έχει και η Ιταλία, με γείτονες όχι τους Τούρκους και όχι σκηνές όπως αυτές στην Ομόνοια με τους 30 Πακιστανούς. Εάν είχα αυτα τα οικονομικά δεδομένα θα αραζα στην λίμνη Κόμο και θα πεταγομουνα και τριημερακια στην Ελβετία να κάνω το σκι μου στις Ελβετικές Άλπεις. Κορόιδα με αυτά τα κυβικά δεν υπάρχουν. Φωστήρες κόψτε κάτι δεν γίνεται πρώτη φορά ένα τέτοιο πρόγραμμα και έχετε ανταγωνισμο.

BOUROU BOUROU

Συγνώμη, ξέρουν κανένα να θέλει να γίνει φορολογικός κάτοικος Ελλάδος? Ελπίζω αυτό να μην είναι υποχρεωτικό, γιατί θα χάσουμε και πέντε ανθρώπους που ενδεχομένως να ήθελαν να επενδύσουν εδώ....

Ν.ΚΟΝΤΟΡΟΣ

Η χαρά του ΞΕΠΛΥΜΑΤΙΑ!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης