Βιομηχανία τροφίμων: Τρεις στις τέσσερις αυξάνουν κέρδη, αλλά οι ζημιογόνες καταρρέουν

Βιομηχανία τροφίμων: Τρεις στις τέσσερις αυξάνουν κέρδη, αλλά οι ζημιογόνες καταρρέουν

Κέρδη από 1 έως 43 εκατ. ευρώ παρουσίασαν οι 100 πιο κερδοφόρες εταιρείες του κλάδου, σύμφωνα με έρευνα της New Times

trofima
Αυξημένη κερδοφορία παρουσιάζει το 75,8% των σημαντικότερων βιομηχανιών τροφίμων, ενώ, στον αντίποδα, οι ζημιογόνες εταιρείες του κλάδου επιδείνωσαν τη θέση τους παρουσιάζοντας εικόνα κατάρρευσης.

Επιβεβαιώνεται, έτσι, η εικόνα που παρουσιάζεται ευρύτερα στο ελληνικό επιχειρείν ότι τα τελευταία χρόνια οι υγιείς επιχειρήσεις βελτίωσαν τη θέση τους στην αγορά και τα οικονομικά τους μεγέθη, ενώ, αντιθέτως, οι ζημιογόνες εταιρείες δεν καταφέρνουν να βγουν από το καθοδικό σπιράλ.

Τα στοιχεία προκύπτουν από έρευνα της εταιρείας New Times, σε δείγμα 597 επιχειρήσεων, των σημαντικότερων του κλάδου, με βάση τους τελευταίους ισολογισμούς τους (χρήση 2018).

Τα στοιχεία δείχνουν ότι οι 453 εταιρείες από το δείγμα ήταν κερδοφόρες και ενίσχυσαν τη θέση τους, με αύξηση πωλήσεων (+4,4%), κερδών (+8%) καθώς και ιδίων κεφαλαίων (+4,4%), ενώ αντιθέτως οι 144 ήταν ζημιογόνες και είδαν τις πωλήσεις τους να μειώνονται (-6,5%), τις ζημίες τους πενταπλασιάζονται (από 55 εκατ. ευρώ εκτοξεύθηκαν στα 524 εκατ. ευρώ), ενώ οι υποχρεώσεις τους αυξήθηκαν κατά 5,7%).

Κλείσιμο
Από το σύνολο του δείγματος, οι εκατό επιχειρήσεις με τα μεγαλύτερα κέρδη, εμφάνισαν καθαρά (προ φόρων) κέρδη από 1 ως 43 εκατ. ευρώ η κάθε μία.

Αυτό προκύπτει  από τα συμπεράσματα πανελλαδικής (εν εξελίξει) έρευνας των New Times, τα τελικά συμπεράσματα της οποίας θα ανακοινωθούν στις 9  Απριλίου 2020 στην ετήσια συνάντηση επιχειρηματικής αριστείας στον τομέα της εξωστρέφειας Export Leaders στο King George Hotel Athens. Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της εν λόγω έρευνας τις πρώτες θέσεις στη λίστα των πλέον κερδοφόρων βιομηχανικών επιχειρήσεων τροφίμων κατέλαβαν οι: Nestle Hellas, Chipita, Ελληνικά Γαλακτοκομεία, Κρι-Κρι Βιομηχανία Γάλακτος, Παπαδόπουλος μπισκότα, Agroinvest, ION βιομηχανία κακάο σοκολάτας, Αραμπατζής Μιχάλης, Newrest, BIOMAR Hellenic, Κωνσταντόπουλος Olymp, ΦΑΓΕ, Kafea Terra, Σόγια Ελλάς και Intercom Foods.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης