Γερμανική «Tagesschau»: Σε άνθηση η ελληνική οικονομία μετά τα χρόνια της κρίσης

Γερμανική «Tagesschau»: Σε άνθηση η ελληνική οικονομία μετά τα χρόνια της κρίσης

«Η ελληνική κυβέρνηση αναμένει αύξηση 2,8% για το τρέχον έτος - τη μεγαλύτερη στην Ευρωπαϊκή Ένωση»

akropoli
«Η Ελλάδα εξελίσσεται σταδιακά βγαίνοντας από το τέλμα της οικονομικής κρίσης. Η ελληνική κυβέρνηση αναμένει αύξηση 2,8% για το τρέχον έτος - τη μεγαλύτερη στην Ευρωπαϊκή Ένωση», γράφει η ιστοσελίδα του γερμανικού ειδησεογραφικού μαγκαζίνο «Tagesschau».

«Η Ελλάδα έχει ένα καθοριστικό πλεονέκτημα: αυτό της γεωγραφικής θέσης που η Γερμανία δεν έχει», αναφέρει το άρθρο κι εξηγεί τον συλλογισμό του επικαλούμενο άρθρο Έλληνα ακαδημαικού.

Όπως υποστηρίζει ο καθηγητής Οικονομικών Παναγιώτης Πετράκης από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, «έχουμε ανεργία. Εάν ένας επενδυτής αναζητά εργαζόμενους στη Γερμανία, δεν θα τους βρει. Δεν μπορεί να υλοποιήσει το σχέδιό του και δεν υπάρχει ανάπτυξη. Στην Ελλάδα είναι διαφορετικά . Αν ένας επενδυτής στον κατασκευαστικό κλάδο ή τον τουρισμό αναζητά εργαζόμενους, τότε θα τους βρει γρήγορα. Αμείβοντας ανθρώπους που ήταν άνεργοι, δημιουργεί ανάπτυξη», επισημαίνει.

Το ποσοστό ανεργίας στην Ελλάδα είναι 17%. Χάρη στην ανάπτυξη, αναμένεται να μειωθεί στο 15,5% για φέτος.

«Ο τουρισμός είναι ο αξιόπιστος μηχανισμός ανάπτυξης», αναφέρει στην ιστοσελίδα της η γερμανική τηλεοπτική εκπομπή.

«Πολλοί θα βρουν εργασία σε ξενοδοχεία ή εστιατόρια. Ο τουρισμός εξακολουθεί να είναι ο κινητήρας της ελληνικής οικονομίας. Αυτό συνέβη και στα χειρότερα χρόνια της κρίσης, επειδή η Ελλάδα προσέλκυσε τους παραθεριστές με φτηνές προσφορές και επειδή άλλες μεσογειακές χώρες είχαν εντελώς διαφορετικά προβλήματα: αναταραχές στην Αίγυπτο, τρομοκρατικές επιθέσεις στην Τυνησία, απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης