Δίκη Λαβίδα: «Για ποιο πράγμα νομίζετε ότι μιλούσαν Νίκας, Λαβίδας και ο πατέρας του;», λέει ο εισαγγελέας

nikas-lavidas-

Η πολύκροτη δίκη που εξελίσσεται την τελευταία εβδομάδα στη Νέα Υόρκη εισέρχεται στην πιο κρίσιμη φάση της

Δεν υπάρχουν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή τηλεφωνικές συνομιλίες που ενοχοποιούν άμεσα τον κατηγορούμενο της πολύκροτης δίκης Λαβίδα, για το ότι διαβίβασε μυστικές πληροφορίες προς έναν Έλληνα επιχειρηματία, το Γιώργο Νίκα. Ωστόσο, οι εισαγγελείς των ΗΠΑ λένε ότι υπάρχουν αρκετές αποδείξεις ώστε το δικαστήριο να τον κηρύξει ένοχο.

Ο 39χρονος Τηλέμαχος Λαβίδας κατηγορείται ότι διαβίβασε μυστικά της αγοράς στον φίλο του, ιδιοκτήτη εστιατορίων Γεώργιο Νίκα, ο οποίος φέρεται να βρίσκεται στο κέντρο ενός κύκλου εμπορίας εμπιστευτικών πληροφοριών που εκτείνεται σε τρεις ηπείρους. Ο Λαβίδας έλαβε τις πληροφορίες από τον πατέρα του Αθανάσιο, πρώην μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ariad Pharmaceuticals Inc., σύμφωνα με τους εισαγγελείς.

«Ο πατέρας του εναγομένου κατείχε μυστικές εταιρικές πληροφορίες», δήλωσε ο βοηθός εισαγγελέας Ρίτσαρντ Κούπερ στις ΗΠΑ. Ο Λαβίδας «χρησιμοποίησε αυτές τις πληροφορίες για να αναδείξει τον καλύτερο φίλο του, τον Γιώργο Νίκα, οπότε ο Νίκας θα μπορούσε να αποκομίσει τεράστια κέρδη από τη χρηματιστηριακή αγορά».

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

staikouras-735x400

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, θα εντοπιστούν «περιοχές που μπορούν να οδηγήσουν σε απελευθέρωση πόρων, προκειμένου αυτοί να διατεθούν σε κρίσιμες κυβερνητικές προτεραιότητες»