Μέχρι τέλη Μαρτίου οι προτάσεις για τις νέες αντικειμενικές

Μέχρι τέλη Μαρτίου οι προτάσεις για τις νέες αντικειμενικές

Iδιώτες εκτιμητές θα υπολογίσουν την αξία ακινήτων 7,5 εκατ. ιδιοκτητών - Πρόκειται κυρίως για ακίνητα σε 2.900 εντός σχεδίου περιοχές - Απρίλιο ή Μάιο η απόφαση για τις τελικές τιμές - Αναλυτικά πού θα κτυπήσει η εφορία

antik545565
Στους ρυθμούς της 5ης αξιολόγησης που ξεκινά από Δευτέρα, κινείται πλέον η κυβέρνηση. Εκτός όμως από τις απανωτές συσκέψεις και επαφές του οικονομικού επιτελείου για να προετοιμάσει τους φακέλους (deliverables) για όλα τα εκκρεμή θέματα (Δημόσιο, Ιδιωτικοποιήσεις, Υπερταμείο, τράπεζες κλπ), αιχμή των νέων παρεμβάσεων αναδεικνύεται ο καθορισμός νέων αντικειμενικών τιμών, που έμειναν στη μέση το 2019 λόγω διπλών εκλογών.

Μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή, 400-500 πιστοποιημένοι εκτιμητές ακινήτων αναμένεται να έχουν δηλώσει την πρόθεσή τους να υπολογίσουν έως τέλη Μαρτίου την αξία της περιουσίας 7,5 εκατομμυρίων ιδιοκτητών ακινήτων.

Πρόκειται κυρίως για 2.900 εντός σχεδίου περιοχές της χώρας, που δεν έχουν ως τώρα ενταχθεί στο αντικειμενικό σύστημα προσδιορισμού αξιών της εφορίας. Στα τουριστικά νησιά, για παράδειγμα, οι πρωτεύουσες συνήθως έχουν αντικειμενικές τιμές, όχι όμως και οι άλλοι μεγάλοι οικισμοί. Αλλά και στην Αθήνα ακόμη, περιοχές στις παρυφές ή σε λόφους της Αττικής δεν έχουν ακόμη σωστές αντικειμενικές τιμές και ΕΝΦΙΑ (Τουρκοβούνια, Αγ. Ιωάννης Βουλιαγμένης κλπ). Σε χιλιάδες περιοχές οι τιμές της εφορίας για μεταβιβάσεις υπολογίζονται με συγκριτικά στοιχεία «ό,τι να΄ναι» εκτός προδιαγραφών, μέχρι 50% ή 70% χαμηλότερες από τις πραγματικές της αγοράς.

Διαβάστε περισσότερα στο www.newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης