Οι 500 πλουσιότεροι του κόσμου αύξησαν την περιουσία τους κατά 1,9 τρισ. δολάρια το 2019!

Οι 500 πλουσιότεροι του κόσμου αύξησαν την περιουσία τους κατά 1,9 τρισ. δολάρια το 2019!

Το συνολικό ύψος της περιουσίας τους ανέρχεται πλέον στα 5,9 τρισ. δολάρια - Στην κορυφή της λίστας Τζεφ Μπέζος, Μπιλ Γκέιτς, Μπερνάρ Αρνό και Μαρκ Ζούκερμπεργκ

bezos-gates1
Εξαιρετική φαίνεται ότι ήταν η χρονιά που φεύγει για τους 500 πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου καθώς σύμφωνα με την τελευταία ανάλυση του Bloomberg Billionaires Index οι άνθρωποι αυτοί είδαν τις περιουσίες τους να αυξάνονται κατά 25% σε σχέση με το 2018.

Συγκεκριμένα οι περιουσίες τους αυξήθηκαν κατά 1,2 τρισ. δολάρια ανεβάζοντας το συνολικό τους ύψος στο δυσθεώρητο ποσό των 5,9 τρισ. δολάρια.

Στην κορυφή της λίστας παραμένει ο Τζεφ Μπέζος της Amazon παρά τις απώλειες της τάξης των περίπου 8 δισ. δολαρίων λόγω του διαζυγίου του από την πρώην - πλέον - σύζυγό η οποία βρίσκεται στην 25η της λίστας με περιουσία ύψους 37,5 δισ. δολάρια.

Στις πρώτες θέσεις βρίσκονται ακόμα ο ιδρυτής της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς, ο Γάλλος δισεκατομμοριούχος Μπερνάρ Αρνό, ο Γουόρεν Μπάφετ και ο «mr. Facebook» Μάρκ Ζούκερμπεργκ.

Αρνό, Ζούκερμπεργκ και Γκέιτς είναι εξάλλου από τους μεγάλους κερδισμένους της χρονιάς που φεύγει σε λίγα 24ωρα καθώς είδαν τις περιουσίες τους να αυξάνονται κατά 36,5 δισ., 27,3 δισ. και 22,7 δισ. δολάρια αντίστοιχα.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε το προηγούμενο διάστημα, οι 400 πλουσιότεροι άνθρωποι στις ΗΠΑ κατέχουν περισσότερα χρήματα από το 60% των Αμερικανών καθώς και ότι από τη δεκαετία του 1980 οι άνθρωποι αυτοί είδαν τις περιουσίες τους να τριπλασιάζονται.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης