Νέα τροπή στο σκάνδαλο «insider trading»: Κατάθεση Ελβετού trader στη δίκη Λαβίδα

Νέα τροπή στο σκάνδαλο «insider trading»: Κατάθεση Ελβετού trader στη δίκη Λαβίδα

Οι αμερικανικές Αρχές υποστηρίζουν ότι τα μέλη του κυκλώματος αποκόμισαν πάνω από $100 εκατ. παράνομα κέρδη - Αθώος δηλώνει ο Τηλέμαχος Λαβίδας η δίκη του οποίου ξεκινά στις 6 Ιανουαρίου - Ο μάρτυρας «κλειδί» και επίσης κατηγορούμενος Ελβετός trader Μαρκ Ντεμάν-Ντεμπί

nikas-lavidas-
Ελβετός trader που βρίσκεται υπό κράτηση στις ΗΠΑ και θεωρείται εμπλεκόμενος στο διεθνές κύκλωμα «insider trading» αναμένεται να καταθέσει στη δίκη που έχει και ελληνικό ενδιαφέρον από την ανάμιξη των Γιώργου Νίκα και Τηλέμαχου Λαβίδα.

Ο Μαρκ Ντεμάν-Ντεμπί, trader με έδρα τη Γενεύη, συνελήφθη πέρυσι στη Σερβία, δήλωσε ένοχος για 38 ποινικά αδικήματα και συμφώνησε να συνεργαστεί με τους εισαγγελείς τον Οκτώβριο, σε μια διαδικασία κεκλεισμένων των θυρών, σύμφωνα με ένορκη δήλωση του FBI που κοινοποιήθηκε σε δικαστικό έγγραφο. Αναμένεται επίσης να καταθέσει στην επερχόμενη ομοσπονδιακή δίκη στο Μανχάταν του Τηλέμαχου Λαβίδα, γιου του Έλληνα φαρμακοβιομηχάνου, όπως ανέφερε την Πέμπτη η δικαστής που είναι υπεύθυνη για την υπόθεση.

Ο Λαβίδας, η δίκη του οποίου ξεκινά στις 6 Ιανουαρίου, κατηγορείται ότι λάμβανε απόρρητες πληροφορίες για την εταιρεία Ariad Pharmaceuticals Inc. από τον πατέρα του, Θανάση Λαβίδα, πρώην μέλος του ΔΣ της Ariad και διευθύνοντος συμβούλου της Lavipharm, τις οποίες και γνωστοποιούσε στη συνέχεια σε κάποιο φίλο του. Σύμφωνα με τους εισαγγελείς ο φίλος του ήταν ο Έλληνας επιχειρηματίας Γιώργος Νίκας, ιδιοκτήτης εστιατορίων στη Νέα Υόρκη.

Διαβάστε περισσότερα στο www.newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης