Μητσοτάκης - Λαγκάρντ: Τα καλά και τα κακά νέα από τη συνάντησή τους

Μητσοτάκης - Λαγκάρντ: Τα καλά και τα κακά νέα από τη συνάντησή τους

«Ένα στα δύο» έδωσε η συνάντηση Μητσοτάκη με Κριστίν Λαγκάρντ: Αίρεται το «τιμωρητικό» πλαφόν στα χαρτοφυλάκια ελληνικών ομολόγων για τις ελληνικές τράπεζες, αλλά παρατείνεται η αναμονή για την έναρξη του «Ηρακλή»

mitsotakis_lagarde
Θετικά μηνύματα -που αποτυπώνονται σήμερα στις αγορές- αλλά και παράταση αναμονής για την έναρξη του πρότζεκτ «Ηρακλής» αφήνει η πρώτη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Στον απόηχο της συνάντησης Μητσοτάκη – Λαγκάρντ οι αγορές ομολόγων αντιδρούν θετικά:

Το ενδεικτικό κόστος δανεισμού του ελληνικού Δημοσίου για τη δεκαετία διαμορφώθηκε, σχεδόν αμέσως μετά το άνοιγμα της αγοράς, 6% χαμηλότερα: Η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου άνοιξε το πρωί της Τετάρτης στο 1,35 για να υποχωρήσει στο 1,27. Ενδεικτικά το Ιταλικό ομόλογο έδινε την ίδα ώρα απόδοση 1,25 πράγμα που σημαίνει ότι η αγορά τιμολογεί στα ίδια επίπεδα το ρίσκο της Ελλάδας και της Ιταλίας.

Η βελτίωση μάλιστα δεν είναι γενικευμένη στα Ευρωπαϊκά ομόλογα αλλά επικεντρώνεται στα ελληνικά, ένδειξη ότι είναι απόρροια της ειδησεογραφίας για τη συνάντηση Μητσοτάκη - Λαγκάρντ.

Διαβάστε περισσότερα στο Newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης