Τραμπ: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η πρώτη φάση της εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα

Τραμπ: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η πρώτη φάση της εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα

Ο Αμερικανός πρόεδρος επιβεβαίωσε πως έγινε το πρώτο σημαντικό βήμα για τον τερματισμό του εμπορικού πολέμου μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας - Οι συζητήσεις για τη δεύτερη φάση θα ξεκινήσουν μετά τις εκλογές του 2020

trump
Ο Ντόναλντ Τραμπ επιβεβαίωσε την Παρασκευή πως οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Κίνα κατέληξαν σε μια «πολύ μεγάλη» εμπορική συμφωνία. Βάσει της συμφωνίας αυτής, η Κίνα θα ενισχύσει της εισαγωγές αμερικανικών προϊόντων, βάζοτας έτσι τέλος στον εμπορικό της πόλεμο με τους Αμερικανούς, έπειτα από δυο χρόνια.

Ο πρόεδρος Τραμπ υποστήριξε πως υπό τη νέα συμφωνία, η Κίνα θα προχωρήσει σε «μαζικές αγορές αγροτικών προϊόντων, ενέργειας και κατασκευαστικών αγαθών». Επιπλέον, ανέφερε πως τα «καπέλα» ύψους 25% θα παραμείνουν ως έχουν, ενώ τα πρόσθετα που είχαν ανακοινωθεί για τις 15 Δεκεμβρίου «δεν θα εφαρμοστούν, λόγω της συμφωνίας»

Σημειώνεται πως αυτή είναι η πρώτη φάση της προσπάθειας που καταβάλουν τα δυο κράτη για να τερματίσουν την εμπορική τους διαμάχη, η οποία επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό και τον υπόλοιπο κόσμο. Σύμφωνα με τον Τραμπ «οι συζητήσεις για τη Δεύτερη Φάση θα ξεκινήσουν μετά τις προεδρικές εκλογές του 2020».


Και η Κίνα ανακοίνωσε τη συμφωνία

Η Κίνα ανακοίνωσε σήμερα την επίτευξη μιας προκαταρκτικής εμπορικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ, που προβλέπει κυρίως τη σταδιακή μείωση των τιμωρητικών τελωνειακών δασμών σε βάρος κινεζικών προϊόντων, έπειτα από 19 μήνες έντασης με την Ουάσιγκτον.

Τα δύο μέρη θα πρέπει να υπογράψουν τη συμφωνία, υπογράμμισε ο υφυπουργός Εμπορίου Ουανγκ Σουουβέν, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου που οργανώθηκε στο Πεκίνο.

Από τον περασμένο χρόνο, το Πεκίνο και η Ουάσιγκτον έχουν επιδοθεί σε ένα εμπορικό μπραντ ντε φερ, που μεταφράστηκε από την αμοιβαία επιβολή επιπρόσθετων τελωνειακών δασμών ύψους εκατοντάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων σε ετήσιες συναλλαγές.

«Οι δύο χώρες κατάφεραν να επιτευχθεί ταυτότητα απόψεων στο κείμενο μιας προκαταρκτικής οικονομικής και εμπορικής συμφωνίας» επισήμανε ο Γουανγκ Σουουβέν.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης