Κομισιόν: Επικαιροποίηση των κανόνων ανταγωνισμού προαναγγέλλει η Βεστάγκερ

Η αντιπρόεδρος της Κομισιόν επισημαίνει ότι οι νέες προκλήσεις απαιτούν να επανεξετάσουμε τα εργαλεία που χρησιμοποιούμε ώστε να γίνονται σεβαστοί οι κανόνες - «Πολλές αγορές λειτουργούν διαφορετικά απ' ό,τι πριν 22 χρόνια»

«Έχει έρθει η ώρα να επικαιροποιήσουμε» τους κανόνες του ανταγωνισμού, τόνισε σήμερα η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργκρέτε Βεστάγκερ, μιλώντας σε συνέδριο για τις νέες προκλήσεις που δημιουργεί η ψηφιακή οικονομία και η παγκοσμιοποίηση.

Σύμφωνα με την Δανή αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, οι κανόνες χρονολογούνται από το 1997. «Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε στην αρχή αυτής της νέας δεκαετίας απαιτούν να επανεξετάσουμε τα εργαλεία που χρησιμοποιούμε ώστε να γίνονται σεβαστοί οι κανόνες του ανταγωνισμού», σημείωσε.

«Αλλαγές όπως η παγκοσμιοποίηση και η ψηφιακή οικονομία σημαίνουν ότι πολλές αγορές λειτουργούν διαφορετικά απ' ό,τι πριν από 22 χρόνια», σημείωσε η Βεστάγκερ.

Η ίδια ανέφερε την πιθανότητα ενός νέου ορισμού της αγοράς από γεωγραφική άποψη για την ανάλυση των συγχωνεύσεων και εξαγορών.

Η Μαργκρέτε Βεστάγκερ μελετά την περίπτωση επικαιροποίησης του ορισμού της αγοράς, ούτως ώστε να προσαρμοστεί στην ψηφιακή εποχή. Στην ομιλία της έδωσε το παράδειγμα των αμερικανικών κολοσσών υψηλής τεχνολογίας, όπως της Google και της Apple, που κυριαρχούν στους δικούς τους τομείς, κάτι που μειώνει σημαντικά τις επιλογές για τους καταναλωτές.

Οι ανακοινώσεις έγιναν σε μια περίοδο που όλο και περισσότερες φωνές ακούγονται για την αναθεώρηση της νομοθεσίας για τις συγχωνεύσεις και των κανόνων κατά των μονοπωλίων, ιδιαίτερα από την πλευρά του Βερολίνου και του Παρισιού ύστερα από την απαγόρευση από τις Βρυξέλλες της συγχώνευσης Siemens-Alstom.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

loans

Έχοντας επιτύχει συμβολικά και πραγματικά βήματα κανονικότητας και ανάπτυξης, μένει να γίνει και το πιο ουσιαστικό για την ελληνική οικονομία: Η ζωηρή αύξηση της ροής δανεισμού προς επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες

Photo_Nestle

Ο Όμιλος παγκοσμίως ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει 2 δισ. ελβετικά φράγκα στο πλαίσιο  ανάπτυξης βιώσιμων λύσεων συσκευασίας, που αφορούν κυρίως τη χρήση πλήρως ανακυκλώσιμων ή επαναχρησιμοποιούμενων συσκευασιών έως το 2025 – Η πρότυπη συνεργασία με την «Εναλεία» στο πρόγραμμα «Mediterranean Cleanup»