Airbnb: Οι πέντε top προορισμοί στην Ελλάδα

Airbnb: Οι πέντε top προορισμοί στην Ελλάδα

Πού παρατηρούνται οι ψηλότερες και πού οι χαμηλότερες τιμές ανά διανυκτέρευση πανελλαδικά - Η «χρυσή» πεντάδα των πόλεων

santorino-1
Σαντορίνη, Μύκονος, Χανιά, Αθήνα και Κέρκυρα.

Αυτή είναι η χρυσή «πεντάδα» των προορισμών με τα υψηλότερα έσοδα στην Ελλάδα όσον αφορά τις βραχυχρόνιες τουριστικές μισθώσεις όπως τουλάχιστον προκύπτει από τα στοιχεία της εξειδικευμένης εταιρείας AIRDNA που επεξεργάστηκε το Ινστιτούτο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (Insete).

Aπό το σύνολο του 1,08 δισ. ευρώ που υπολογίζεται ότι ήταν τα έσοδα για τα λεγόμενα αυτόνομα καταλύματα (αυτά δηλαδή που προσφέρονται ολόκληρα για μίσθωση, χωρίς να υπάρχουν κοινόχρηστοι χώροι) από τις γνωστές πλατφόρμες Airbnb και Homeaway για την περίοδο Ιουνίου 2018- Μαΐου 2019 τη μερίδα του λέοντος καρπώνεται η Σαντορίνη, στην οποία αντιστοιχεί το 10% επί του συνόλου ή αλλιώς 112 εκατ. ευρώ.

Στο 9% ή αλλιώς 103 εκατ. ευρώ επί του συνόλου αντιστοιχούν τα έσοδα από τις βραχυχρόνιες τουριστικές μισθώσεις στη Μύκονο και ακολουθούν τα Χανιά με 99 εκατ. ευρώ. Στην τέταρτη θέση, λόγω του μεγάλου ανταγωνισμού και άρα των χαμηλών τιμών ανά κατάλυμα για τους ιδιοκτήτες βρίσκεται η ελληνική πρωτεύουσα με 84 εκατ. ευρώ (8%) και πέμπτη στη σειρά η Κέρκυρα με 58 εκατ. ευρώ (5%).

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης