Creta Farms: Παραμονές Χριστουγέννων οι αποφάσεις για τη συμφωνία εξυγίανσης

Creta Farms: Παραμονές Χριστουγέννων οι αποφάσεις για τη συμφωνία εξυγίανσης

Σήμερα «κληρώνει» για το ποιος επικράτησε στη διαγωνιστική διαδικασία, η Impala Invest του Δημ. Βιντζηλαίου ή η Lime Capital, που βρίσκεται πίσω απ' τη ΔΩΔΩΝΗ

creta-farms
Στις 23 Δεμεβρίου, προπαραμονή Χριστουγέννων, η Creta Farms καλεί τους μετόχους της σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση, για την έγκριση της συμφωνίας εξυγίανσης και εξουσιοδότηση στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εταιρείας για υπογραφή και κατάθεση της σχετικής συμφωνίας στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Ρεθύμνου.

Όλα αυτά ενώ σήμερα -εκτός απροόπτου- αναμένεται να «κληρώσει» το μέλλον της Creta Farms, ήτοι ποιος εκ των δύο υποψηφίων επενδυτών θα επιλεγεί να πάρει πάνω του την τύχη της Creta Farms.

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες του ΝΜ τόσο η Impala Invest BV, το fund με έδρα την Ολλανδία του κ. Δημήτρη Βιντζηλαίου που σήμερα ελέγχει τη Λακωνική Τροφίμων και τη «Σερραϊκή – Θρακική Αλλαντοβιομηχανία Α.Ε.» (ΧΑΡΙΝΟ Α.Ε.), όσο και η Lime Capital, επενδυτικό σχήμα που ελέγχει την Γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ και την εταιρεία Unismack, έχουν καταθέσει τελικές προσφορές που προβλέπουν «κούρεμα» των τραπεζικών δανείων, που ξεπερνούν συνολικά τα 110 εκατ. ευρώ, από 50% και πάνω.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι προτάσεις που κατέθεσαν οι δύο επενδυτές έχουν συμπεριλάβει και την πρόβλεψη για σημαντική ελάφρυνση οφειλών της Creta Farms προς τους προμηθευτές της εταιρείας καθώς και το μάξιμουμ των διευκολύνσεων – ρυθμίσεων που μπορεί να προσφέρει το Δημόσιο. Και αυτό σήμερα το συνολικό ύψος των υποχρεώσεων που διαπίστωσαν οι δύο επενδυτές ότι έχει η εισηγμένη ξεπερνούν τα 170 εκατ. ευρώ!

Κλείσιμο
Διαβάστε περισσότερα στο newmoney
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης