Επίσημη ανακοίνωση: Στον έλεγχο της Motor Oil το 100% του Alpha

Επίσημη ανακοίνωση: Στον έλεγχο της Motor Oil το 100% του Alpha

Την απόκτηση του 100% των μετοχών του Alpha και την αποχώρηση Κοντομηνά από την εταιρεία ανακοίνωσε και επίσημα η Motor Oil - Στα 4,45 εκατ. η συμφωνία

alpha_tv
Την απόκτηση του 100% των μετοχών του Alpha και την αποχώρηση Κοντομηνά από την εταιρεία ανακοίνωσε και επίσημα η Motor Oil.

Η συμφωνία είναι στα 4,45 εκατ. και αφορά  αφορά σε άσκηση δικαιώματος προαίρεσης (option) που υπήρχε στην αρχική συμφωνία του Οκτωβρίου του 2018 για την απόκτηση του 50% συν 2 μετοχές το τηλεοπτικού σταθμού

Αναλυτικά η επίσημη ανακοίνωση:

Στις 29 Νοεμβρίου 2019, η κατά 100% θυγατρική της Motor Oil, εταιρεία MEDIAMAX HOLDINGS LIMITED (*) με έδρα στην Κύπρο προέβη:

– στην απόκτηση του 24,95% των μετοχών εκδόσεως ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε. κυριότητος της κυπριακής εταιρείας ALPHA MEDIA GROUP LIMITED (Πωλητής)

– στην απόκτηση 998 ονομαστικών μετοχών (επί συνόλου 2.000) εκδόσεως NEVINE HOLDINGS LIMITED (**) κυριότητος της ALPHA MEDIA GROUP LIMITED (Πωλητής)

Κλείσιμο
Το συνολικό συμφωνηθέν τίμημα, δυνάμει και σε εκτέλεση της από 30.10.2018 συμφωνίας μετόχων, ανέρχεται σε Ευρώ 4.450.000 η δε καταβολή του θα πραγματοποιηθεί τμηματικά εντός διαστήματος 12 μηνών από την ημερομηνία ολοκλήρωσης των συναλλαγών.

Διευκρινίζεται ότι, μετά την υλοποίηση της παραπάνω συμφωνίας, η MEDIAMAX HOLDINGS LIMITED θα καταστεί μοναδικός μέτοχος της ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε. με άμεση συμμετοχή 49,90% και έμμεση συμμετοχή (μέσω της NEVINE HOLDINGS LIMITED) 50,10%.

Επιπρόσθετα, μέσω της NEVINE HOLDINGS LIMITED, η MEDIAMAX HOLDINGS LIMITED θα συμμετέχει με 99,95% στο μετοχικό κεφάλαιο της ALPHA ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ Α.Ε. και με 100% στο μετοχικό κεφάλαιο της ALPHA ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΚΡΟΝΟΣ Α.Ε.

Η ολοκλήρωση των ως άνω συναλλαγών εξαρτάται από τη λήψη των απαραίτητων εγκρίσεων σύμφωνα με την διέπουσα νομοθεσία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης