Αirbnb: Προτεραιότητα το «ξεκαθάρισμα» της αγοράς - Σε δεύτερο χρόνο οι ρυθμίσεις

Αirbnb: Προτεραιότητα το «ξεκαθάρισμα» της αγοράς - Σε δεύτερο χρόνο οι ρυθμίσεις

Στην κυβέρνηση θεωρούν ότι δεν υπάρχει ανάγκη να υπάρξει ο περιορισμός των 90 ημερών για μίσθωση στους τουρίστες - Πάνω από 20.000 διαμερίσματα θα επιστρέψουν στη μακροχρόνια μίσθωση ή θα διατεθούν προς πώληση

akinita_ar
Σε δεύτερο χρόνο, κι εφόσον φύγουν οι «αλεξιπτωτιστές» από την αγορά των βραχυχρόνιων τουριστικών μισθώσεων, θα έρθουν οι όποιες κυβερνητικές ρυθμίσεις από το κυβερνητικό επιτελείο προκειμένου να διασφαλιστεί η σωστή λειτουργία της και να προστατευθεί, κατά το δυνατόν, η ποιότητα του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.

Βασικό «όχημα» προκειμένου να ξεκαθαρίσει το σκηνικό στην αγορά -δεδομένου ότι υφίστανται χιλιάδες ιδιοκτήτες που δεν έχουν δηλώσει τα ακίνητά τους στο σχετικό Μητρώο Ακινήτων- φαίνεται ότι θα είναι οι νέες φορολογικές ρυθμίσεις που προβλέπουν ελέγχους, τσουχτερά πρόστιμα και «κατέβασμα» της σελίδας από τις πλατφόρμες (Airbnb, booking.com, Homeaway κ.α.) με τα ακίνητα και τους ιδιοκτήτες για τους οποίους δεν παρέχονται οι σχετικές πληροφορίες.

Ακόμη πάντως κι αν ξεκαθαρίσει (οικονομικά) το τοπίο, από το κυβερνητικό επιτελείο θεωρούν ότι αυτή την στιγμή δεν υφίσταται η ανάγκη να υπάρξει χρονικός περιορισμός για περίοδο 90 ημερών ως προς τη μίσθωση των σπιτιών στους τουρίστες. Πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα εκδοθεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση, που ήταν σε εκκρεμότητα από την προηγούμενη κυβέρνηση, σύμφωνα με την οποία η τουριστική μίσθωση σπιτιών θα ορίζονταν σε 90 ημέρες το χρόνο.

Αντίθετα, θεωρούν ότι υπάρχει ανάγκη ρύθμισης τεχνικών ζητημάτων ή ακόμη και θεμάτων που σχετίζονται με την εύρυθμη λειτουργία των πολυκατοικιών όπου ιδιοκτήτες μισθώνουν τα ακίνητά τους σε τουρίστες μέσα από τις γνωστές πλατφόρμες (π.χ. χρήση κοινόχρηστων χώρων), θέματα ασφάλειας κ.τ.λ.


Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης