Τι αυξήσεις θα δουν μισθωτοί και συνταξιούχοι από την 1η Ιανουαρίου

Στα 27 ευρώ τον μήνα η μείωση της παρακράτησης φόρου για τους μισθωτούς με τρία παιδιά - Δείτε τις αλλαγές στη φορολογική κλίμακα και τα νέα αφορολόγητα όρια

Αυξήσεις στις καθαρές αποδοχές τους θα δουν από τον Ιανουάριο του 2020 οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι λόγω της μείωσης των συντελεστών στη νέα κλίμακα φορολογίας εισοδήματος και των νέων αυξημένων αφορολόγητων ορίων ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών.

Πρόκειται για δύο από τις αλλαγές που προβλέπει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση στη Βουλή.

Ενδεικτικό είναι ότι η μείωση της μηνιαίας παρακράτησης φόρου θα ανέλθει στα 27 ευρώ τον μήνα για τους μισθωτούς με τρία παιδιά, ενώ για μισθωτό με δύο παιδιά η μείωση της παρακράτησης θα είναι 17 ευρώ το μήνα.

Η ενεργοποίηση της νέας φορολογικής κλίμακας και η αλλαγή στην έκπτωση φόρου για τα παιδιά αφορά τα εισοδήματα που θα αποκτηθούν το 2020 με αποτέλεσμα να αλλάξει και η μηνιαία παρακράτηση φόρου με βάση τις ελαφρύνσεις που προβλέπονται (Επισυνάπτονται σχετικοί πίνακες).

Ειδικότερα, με την εφαρμογή της νέας φορολογικής κλίμακας οι μηνιαίες κρατήσεις φόρου εισοδήματος για μισθωτούς και συνταξιούχους θα μειωθούν από την 1η-1-2020:

   - έως 14,75 ευρώ για όσους μισθωτούς του δημόσιου τομέα και συνταξιούχους λαμβάνουν πάνω από 617 ευρώ κάθε μήνα και δεν έχουν παιδιά. Οι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα χωρίς παιδιά θα δουν αύξηση στις μηνιαίες αποδοχές τους έως 12,64 ευρώ.

    - μέχρι 13,33 ευρώ για όσους μισθωτούς του δημοσίου και συνταξιούχους λαμβάνουν πάνω από 633 ευρώ κάθε μήνα και έχουν ένα παιδί. Για τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα το μηνιαίο όφελος φθάνει έως τα 11,43 ευρώ.

   - έως 16,67 ευρώ για όσους μισθωτούς του δημοσίου τομέα και συνταξιούχους λαμβάνουν πάνω από 7Ο0 ευρώ κάθε μήνα και βαρύνονται με 2 τέκνα. Οι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα θα έχουν όφελος μηνιαίο όφελος φθάνει έως τα 14,29 ευρώ.

   - μέχρι 26,67 ευρώ για τους δημοσίους υπαλλήλους και συνταξιούχους που λαμβάνουν πάνω από 682 ευρώ κάθε μήνα και βαρύνονται με 3 παιδιά. Όσοι εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα θα διαπιστώσουν αύξηση στις μηνιαίες αποδοχές τους έως και 22,86 ευρώ

   Οι μειώσεις αυτές στην παρακράτηση φόρου θα προκαλέσουν ισόποσες αυξήσεις στα καθαρά ποσά αποδοχών που λαμβάνουν κάθε μήνα οι παραπάνω μισθωτοί και συνταξιούχοι.

Οι αλλαγές στη φορολογική κλίμακα και τα νέα αφορολόγητα όρια που θα ενεργοποιηθούν από την 1-1-2020 προβλέπουν:

   - Νέα φορολογική κλίμακα: Μείωση του ελάχιστου φορολογικού συντελεστή από το 22% στο 9% για το τμήμα του ετησίου εισοδήματος μέχρι τις 10.000 ευρώ, συντελεστής φόρου 22% (όπως και σήμερα) για το τμήμα του ετησίου εισοδήματος από τα 10.000 έως τα 20.000 ευρώ, συντελεστής φόρου 28% (αντί 29%) για το τμήμα του ετησίου εισοδήματος από τα 20.000 έως τα 30.000 ευρώ, συντελεστής φόρου 36% (αντί 37%) για το τμήμα του ετησίου εισοδήματος από τα 30.000 έως τα 40.000 ευρώ και συντελεστής φόρου 44% (αντί 45%) για το τμήμα του ετησίου εισοδήματος πάνω από τα 40.000 ευρώ.

   - Νέα αφορολόγητα όρια: Για φορολογούμενους χωρίς παιδιά το αφορολόγητο όριο ανέρχεται σε 8.636 ευρώ, 9.000 ευρώ σε κάθε μισθωτό και συνταξιούχο με 1 εξαρτώμενο τέκνο, 10.000 ευρώ σε κάθε μισθωτό και συνταξιούχο με 2 παιδιά, 11.000 ευρώ για φορολογούμενους με τρία παιδιά, 12.000 ευρώ για μισθωτούς, συνταξιούχους και κατ΄ επάγγελμα αγρότες με 4 παιδιά.

Δείτε βίντεο: Οι αυξήσεις που θα δουν μισθωτοί και συνταξιούχοι από την 1η Ιανουαρίου
Οι αυξήσεις που θα δουν μισθωτοί και συνταξιούχοι από την 1η Ιανουαρίου


Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (23)

ΑΧΒΑΧ

Εκείνο το μεταφορικό ισοδύναμο τι έγινε ξεχάστηκε;;;. Έχω ταξιδέψει από νησί του Αιγαίου αρχάς Οκτωβρίου και ακόμα να γίνει πληρωμή.

Κώστας

Τι κράζετε ρε Ελληναράδες; Με τίποτα δεν είστε ευχαριστημένοι; Άντε τρέξτε να ξαναψηφίστε τον αγράμματο τον Τσίπουρα που σας έκανε αφαίμαξη να σας δώσει περισσότερα. Κι αν δεν μπορείτε να δαπανήσετε το 30% απ' αυτά που βγάζετε αλλάξτε χώρα και πλανήτη...

elli

Επειδή σε βλέπω για κομματόσκυλο, έτσι σε κόβω, νεόπλουτε ελληνάρα, δεν έκοψε μόνο ο..... Τσίπουρας σκέψου και πριν από αυτόν τι έγινε... Το αποτέλεσμα μετράει, δεν είμαστε ηλίθιοι εμείς, αλλά εσύ. Θέλω να ζω αξιοπρεπώς, με τη σύνταξή μου, να μπορώ να βοηθώ τα παιδιά μου και τα εγγόνια μου. Φυσικά τα παιδιά μου να έχουν έναν αξιοπρεπή μισθό όπως είχα εγώ και όχι 300 και 400 ευρώ. Όσοι μιλάνε έτσι μιλάνε εκ του ασφαλούς!!! Πές μας πόσα βγάζεις το χρόνο; Και τότε θα σου πω γιατί είσαι ευχαριστημένος εσύ. Αι..... στο διάκο...

Καμια αυξηση δεν θα δουν

Μόνο καποιο θεωρήτκό "όφελος" απο τη μειωση των φόρων. Το οποίο φυσικά και θα φαγωθεί απο τις μονιμα ακριβες τιμες υπηρεσιων και αγαθών. Ψεύτες.

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΤΑΞΗ

ΠΟΙΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΑ ΑΛΟΓΑ ΚΥΡΙΕ ΠΡΟΘΥΠΟΥΡΓΕ???? ΟΤΑΝ Ο ΑΛΛΟΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ 3 ΚΑΙ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΤΟΥ ΔΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ???? ΚΙ'ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΝΑ ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΘΑ,ΘΑ ΘΑ ΘΑ ΤΙΣ ΔΩΣΟΥΝ ΑΥΤΟΜΑΤΑ. ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΤΑΦΗ ΜΑΛΛΟΝ.

Άγγελος

Γιάννης Βρούτσης προεκλογικά : "Ο νόμος Κατρούγκαλου δεν διορθώνεται παρά μόνο καταργείται". Μετεκλογικά : "Θα κρατήσουμε τα θετικά από τον νόμο Κατρούγκαλου". Και τα θετικά είναι πως όσοι με διαδοχική ασφάλιση, έχασαν περίπου 400 ευρώ τον μήνα,(εν συγκρίσει με συνταξιοδοτηθέντες με τον 3863/2010), να τα ξεχάσουν διότι, "Ο Ε.Φ.Κ.Α. λαμβάνει υπόψη το σύνολο του χρόνου διαδοχικής ασφάλισης, τις συντάξιμες αποδοχές του ασφαλισμένου από το 2002 και εφεξής, ο μέσος όρος των συνταξίμων αποδοχών του ασφαλισμένου προκύπτει από τα δηλωθέντα εισοδήματα διαιρώντας το ποσό με τους μήνες του διαστήματος από το 2002 έως την υποβολή της αίτησης συνταξιοδότησης. Με τον νέο τρόπο υπολογισμού, το ποσό της σύνταξης δεν αποτελείται πλέον από τα επιμέρους τμηματικά ποσά των ενταχθέντων φορέων και ως εκ τούτου, δεν εφαρμόζονται οι διατάξεις του άρθρου 69 του ν. 2084/1992", σε συνδυασμό δε με τα απαράδεκτα ποσοστά αναπλήρωσης, που από το 63% του νόμου 3863/2010, ο Κατρούγκαλος τα πήγε στο 48%, και από τον τρόπο του υπολογισμού των συντάξιμων αποδοχων του ασφαλισμένου που περιορίζει τον υπολογισμό, από το 2002 και εφεξής, αποκλείοντας έτσι παλαιότερα καλύτερα εισοδήματα, και μεγαλύτερες εισφορές. Το χρονικό διάστημα από 2002 μέχρι το 2018 περιέχει το διάστημα της οικονομικής κρίσης, κατά το οποίο πολλά συνέβησαν, επίσης περιέχει το διάστημα, κατά το οποίο ο υποψήφιος συνταξιούχος έχει περάσει στην τρίτη ηλικία την οποία ενίοτε ακολουθούν ασθένειες με αποτέλεσμα τον περιορισμό των εισοδημάτων.

Ο Ζάμπλουτος

Σε αυτή την χώρα με 20.000 εισοδήματα νιώθω Ζάμπλουτος. Ίσως να δηλώνω περισσότερα και από τον γνωστό Μαρινάκη, που η κυβέρνηση βιαστικέ να του χαρίσει 1300€ φόρο. Οπότε παίζει να του δώσει και κανένα μέρισμα τις γιορτές !!!! Οικογενειακό επίδομα !! Και άλλα 40 επιδόματα που σκέφτηκαν για τους γνωστούς μπαταχτσήδες !!! Η πλάκα είναι που ζητάνε παντού εκαθαριστικό !!!! Ποιος δηλώνει σε αυτή τη χωρά εισόδημα εκτός από αυτούς που πληρώνει το κράτος ;;;;; ΚΑΝΕΝΑΣ

κατερινα μ

συγγνώμη!!!!απο 10 εως 20.000ευρω καμμία ελαφρυνση;,,;Ενώ απο 20 κ πάνω ναι;;;;ωραίοι είστε ρε!συλλυπητήρια για την ψήφο

W^Καρβούνης

Λεφτά παιδιά δεν υπάρχουν, ας μην γελιόμαστε. Πρέπει όλοι μας οι αλληλέγγυοι Έλληνες αντί να ζητάμε αυξήσεις, να βάλουμε το χεράκι μας ώστε να ασκήσει το δικαίωμά του ο Αλί για καινούριο άιφον 11 προ και η Φατμέ να πάει στο λουλούδι της ανατολής να αγοράσει την μεταξωτή μαντίλα γιατί η βαμβακερή της είναι εκτός μόδας. Εκτός να θέλουμε να είμαστε ρατσιστές και ξενοφοβικοί. Ας διαλέξουμε επιτέλους.

Η συνταγή της αποτυχίας

Βάλε πάνω από 70% μη παραγωγικούς και περίμενε με αλλαγές συντελεστών και προσθαφαιρέσεις φόρων να δεις άσπρη μέρα χωρίς παραγωγή πλούτου. Με ιδιωτική κατανάλωση και κράτος. Καλημέρα και καλά Χριστούγεννα.

Δημοσιος Σφραγιδοκρουστης

μονο ? δεν παμε καλα καθολου καλα....για να ετοιμαζονται οι συνδιλακαλησταραδες μας για μερικες απεργιουλες.....ΚΕΡΔΑΜΕ εμεις χανετε εσεις....οχι ισα και ομοια δημοσιος τομεας και ιδιωτικος.........

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης