Σκυλακάκης στον ΘΕΜΑ 104,6: Σημαντικό ότι έχουμε προϋπολογισμό χωρίς υπερπλεονάσματα

Σκυλακάκης στον ΘΕΜΑ 104,6: Σημαντικό ότι έχουμε προϋπολογισμό χωρίς υπερπλεονάσματα

Αν έχει κανείς υπερπλεόνασμα, πρέπει να δίνεται σε δαπάνες που είναι εφάπαξ είπε ο Θεόδωρος Σκυλακάκης

skilakaks-pro
Δύο στοιχεία ξεχώρισε μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 για τον προϋπολογισμό του 2020 ο υφυπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης.

«Το πρώτο είναι ότι περιλαμβάνει πολύ ισχυρά κίνητρα για επενδύσεις και το δεύτερο ότι είναι προϋπολογισμός χωρίς υπερπλεονάσματα. Τα υπερπλεονάσματα είναι στην τρίχα - 3,58% - σε σχέση με τις υποχρεώσεις της κυβέρνησης» εξήγησε ο κ. Σκυλακάκης.

Όπως είπε «αυτά που έχουμε πει στον προυπολογισμό το 3,7% είναι τα ρεαλιστικά, ίσως και κάτι λιγότερο».

Όσον αφορά τη διαπραγμάτευση για τη μείωση των πλεονασμάτων «έχει στην πραγματικότητα ξεκινήσει καθώς στις εκθέσεις για την ανάλυση βιωσιμότητας χρέους φτάνουμε 5-6 χρόνια νωρίτερα στο 100%. Αν πετύχουμε και ένα ταχύτερο ρυθμό ανάπτυξης, κάτι που θα φανεί μέσα στο επόμενο 6μηνο, θα είμαστε σε θέση να μιλήσουμε με πολύ πιο ισχυρά επιχειρήματα».

Για τους συνταξιούχους είπε ότι «στον προυπολογισμό υπάρχει σημαντικό κονδύλι που αντιστοιχεί σε ύψος με την 13η σύνταξη που μπήκε προεκλογικά και θα διατηρηθεί και το 2020».

«Σε ό,τι αφορά τους μισθωτούς κάναμε μια κίνηση με μείωση ασφαλιστικών εισφορών και υπάρχει και μια πρώτη μείωση στην κλίμακα της φορολογίας εισοδήματος συν το αφορολόγητο για κάθε παιδί» πρόσθεσε ο κ. Σκυλακάκης.

Κλείσιμο
Όσον αφορά, τέλος, το θέμα της κατάργησης της εισφοράς αλληλεγγύης, ο υφυπουργός Οικονομικών είπε ότι «όπως άλλη μια σειρά δεσμεύσεων πηγαίνει στους επόμενους προϋπολογισμούς γιατί πρέπει κάθε φορά να δημιουργούμε δημοσιονομικούς χώρους».

Εξήγησε, τέλος, ότι «αν έχει κανείς υπερπλεόνασμα, πρέπει να δίνεται σε δαπάνες που είναι εφάπαξ».



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης