ΔΕΗ: Εκταμιεύονται κονδύλια €130 εκ. για Δ. Μακεδονία και Αρκαδία

ΔΕΗ: Εκταμιεύονται κονδύλια €130 εκ. για Δ. Μακεδονία και Αρκαδία

Έτοιμο το α' εξάμηνο του 2020 το master plan για την μεταλιγνιτική εποχή, σύμφωνα με τον υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γεράσιμο Θωμά

deh_yp_makett2
Τέλη του έτους με αρχές του 2020 θα διατεθούν τα πρώτα 130 εκ. ευρώ στις περιοχές που θα σβήσουν τα φουγάρα του λιγνίτη μέχρι να εξειδικευτεί το επιχειρησιακό σχέδιο της κυβέρνησης για τις περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας και της Αρκαδίας που διαχρονικά επιβίωναν με τα ορυκτά καύσιμα.

«Ετοιμάζουμε ένα μεγάλο master plan για αυτές τις περιοχές, στο οποίο θα εμπλέκονται διάφορα Υπουργεία» ανέφερε τη Δευτέρα ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γεράσιμος Θωμάς. Το ΥΠΕΝ έχει ήδη συγκροτήσει διυπουργική επιτροπή με σκοπό να σχεδιάσει την επόμενη μέρα και να προσφέρει κίνητρα που θα δημιουργήσουν συνθήκες για μια ομαλή μετάβαση. Τα κίνητρα αυτά θα είναι φορολογικά, επενδυτικά, παιδείας και νέων δεξιοτήτων.

«Η ιδέα της απολιγνιτοποίησης και η πολιτική προτεραιότητα της απολιγνιτοποίησης έχει ξεκινήσει πολλά χρόνια πριν. Υπάρχουν φόροι και τέλη, τα οποία θα έπρεπε να έχουν συγκεντρωθεί από το 2010 για τέτοιου είδους ενέργειες» ανέφερε σε συνέντευξή του ο κ. Θωμάς, υποστηρίζοντας ότι η προετοιμασία που έγινε από τις προηγούμενες κυβερνήσεις ήταν πάρα πολύ μικρή.

Διαβάστε περισσότερα στο Newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης