LIVE

Κορωνοϊός

ΔΕΗ: Αυτό είναι το σχέδιο νόμου για τη σωτηρία της - Σημαντικές ελαφρύνσεις για τα νοικοκυριά

deh-xatzhdakhs

Προσλήψεις, μετακινήσεις προσωπικού και μείωση νυχτερινού τιμολογίου - Το σχέδιο νόμου αφορά στην απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας, τον εκσυγχρονισμό της ΔΕΗ, την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ και την στήριξη των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας - Τι προβλέπεται για την ελάφρυνση των νοικοκυριών

Κατατέθηκε, αργά το βράδυ της Παρασκευής, στη διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, το νομοσχέδιο για την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας, τον εκσυγχρονισμό της ΔΕΗ, την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ και τη στήριξη των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Δείτε εδώ το σχέδιο νόμου

Δείτε την αιτιολογική έκθεση


Με τις βασικές διατάξεις του νομοσχεδίου για τη ΔΕΗ επιχειρείται ο εξορθολογισμός του ύψους της τιμολόγησης των καταναλωτών στη νυχτερινή κατανάλωση για πάνω από 1600 kWh, που αναμένεται να οδηγήσει σε σημαντική ελάφρυνση για τα νοικοκυριά, ιδίως γι' αυτά που χρησιμοποιούν θερμοσυσσωρευτές, σύμφωνα με το υπουργείο Ενέργειας.

Ακόμη, με το νομοσχέδιο αντιμετωπίζονται θέματα προσλήψεων προσωπικού αορίστου χρόνου στη ΔΕΗ, προσλήψεων στελεχών με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, προγραμμάτων εθελουσίας εξόδου, μετακινήσεων ανάμεσα σε θυγατρικές, μεταφοράς προσωπικού στο Δημόσιο κλπ.

Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει επίσης ρυθμίσεις για τη νέα πολιτική προμηθειών της ΔΕΗ, τον περιορισμό της έκπτωσης που μπορούν να έχουν οι εργαζόμενοι για τις ανταγωνιστικές χρεώσεις ρεύματος, τη διασφάλιση του ενεργειακού εφοδιασμού της Κρήτης.

Δίνεται παράταση της προσωρινής ενιαίας άδειας λειτουργίας των μονάδων ηλεκτροπαραγωγής της ΔΕΗ Α.Ε. και της ΔΕΗ Ανανεώσιμες Α.Ε., ρυθμίζονται θέματα εταιρικού μετασχηματισμού και ιδιωτικοποίησης της ΔΕΠΑ, ενώ απαντώνται και διατάξεις για την αγορά φυσικού αερίου, την στήριξη της παραγωγής από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, την ενεργειακή αποδοτικότητα και την ηλεκτροκίνηση.

Η αιτιολογική έκθεση

«Στόχος του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας είναι ο σχεδιασμός αποδοτικών μέτρων από πλευράς κόστους και αποτελέσματος για τη χρηματοδότηση έργων και δράσεων για τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης στην τελική κατανάλωση μέσω ανταγωνιστικών διαδικασιών, με σκοπό τη μόχλευση κεφαλαίων από εμπλεκόμενους στην αγορά ενέργειας φορείς, την ενίσχυση της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας και των πρωτοβουλιών που έχουν αναλάβει στο πλαίσιο του Καθεστώτος Επιβολής Υποχρέωσης Ενεργειακής Απόδοσης και στην ελάττωση του κόστους επίτευξης μονάδων εξοικονόμησης ενέργειας» αναφέρει η αιτιολογική έκθεση του νομοσχεδίου για τη ΔΕΗ.

«Για την υλοποίηση του ανωτέρω στόχου προτείνεται η παροχή εξουσιοδότησης προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την έκδοση απόφασης σχετικά με τη συγκρότηση επιτροπής για την διαμόρφωση του θεσμικού πλαισίου ανταγωνιστικών διαδικασιών στην ενεργειακή απόδοση, καθώς και κάθε άλλη λεπτομέρεια προς τον ίδιο σκοπό» τονίζεται ακόμη.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (19)

Παραωρος

Ευκολες λυσεις..μπανιο μια φορα το χρονο, κερια για ατμοσφαιρα,δεκα κουβερτες για θερμανση,ωμοφαγια,παγο για ψυξη και συντηρηση μπαρμπεκιου καθε κυριακη να μυρισει καρβουνο..οχι αλλο καρβουνοο!

Φραγκοφονιας

Ειναι απλο εχουμε απ τους πιο ακριβους λογαριασμους ρευματος με ολες τις ληστρικες χρεωσεις σε ολη την εε.Μεσα στις τρεις πρωτες χωρες ειμαστε και απ τις πιο ακριβους λογαριασμους τηλεφωνου και ιντερνετ με μισθους πεινας.Μας περνανε για πολυ μακακες ολο το κοπριταριο ανεξαιρετως κομματων.μπορειτε και χειροτερα.βαλτε χερι και στο νερο που ελεγε το χτικιο ο μπαμπης να πινουμε και να πλενομαστε με το νερο της βροχης.

Θερμοσισορευτες

Έχει η πλειοψηφία των υπαλλήλων και συνταξιούχων της ΔΕΗ.Αρα αυτοί είναι οι κερδισμένοι.

George

Γιατί έχω την εντύπωση ότι δεν θα υπάρξει μείωση στην τιμή του νυχτερινού ρεύματος από τη ΔΕΗ αλλά μόνο μείωση στο ΥΚΩ (που πρόσφατα αυξήθηκε) και που αφορά όλους τους παρόχους αφού είναι ρυθμιζόμενη χρέωση και την πληρώνεις σε όποιον πάροχο κι αν είσαι? Προηγουμένως, η τιμή του ΥΚΩ στο νυχτερινό ήταν 0,00889 €/kWh και σήμερα ανεβαίνει κλιμακωτά από 0,00690 μέχρι 0,08500 για το τμήμα πάνω από τις 2000 Kwh όπως και στο ημερήσιο. Ταυτόχρονα η ΔΕΗ ανέβασε και περίπου 20% την τιμή της ενέργειας στο νυχτερινό από 0,06610 σε 0,07897 και περίπου 16% στις ημερήσιες κλίμακες κι άλλο 10% τα πάγια. Όσοι ζεσταίνονται με ρεύμα την έβαψαν αυτόν τον χειμώνα. Όσα δεν τους πάρει η ΔΕΗ (λόγω άλλου παρόχου) θα τους τα πάρει το ΥΚΩ που πάει στην επιδότηση του Μυκονιάτη επιχειρηματία που την έχει ανάγκη για να βάλει περισσότερα φράγκα στην τσέπη καθώς η φοροδιαφυγή δεν επαρκεί.

Γιωργος

Εγω που καταναλωνω ως 800 κιλοβατωρες, υπαρχει αυξηση 19%. Οι ελαφρυνσεις σε ποιους ειναι?

George

Εσύ έχεις μεγάλη κατανάλωση. Ξέρω άλλους με οικογένεια και παιδιά που έχουν αυτή την κατανάλωση.

Καταρχάς

μιλαμε για καταναλωση τετραμηνου. Αν εσύ καταναλωνεις 800 kWh το τετραμηνο σημαινει οτι καις μια δυο λαμπες, δηλαδη τιποτα και ετσι και αλλιώς ο λογαριασμός σου είναι πολύ χαμηλός. Στο ήδη χαμηλό τι έκπτωση να σου κάνουν ρε άνθρωπε, Αλλά έχετε μάθει στη συνεχή γκρίνια, γάιδαρο σας χαρίζουνε και τον κοιτάτε στα δόντια.

S

Παχύς τίτλος και το άρθρο φτωχό. Το πιάσαμε το υπονοούμενο

Μας δουλεύουν ψιλό γαζί!

Πόσα νοικοκυριά στην Ελλάδα έχουν θερμοσυσσωρευτες? Σα δε ντρέπονται!

Ξουράφι μυαλό

όλοι ωφελούνται, αυτοί που καίνε παραπάνω τη νύχτα (πχ θερμοσυσσωρευτες, και οτι άλλο βάζεις να δουλέψει το νυχτερινό) ωφελούνται ακόμα παραπάνω.

Κώστας

Μετά τα αυξημένα τιμολόγια που λάβαμε, αφού είχαν υποσχεθεί ότι οι αυξήσεις θα ήταν αμελητέες, όλοι ψαχνόμαστε να πάμε σε άλλη εταιρεία.

Ταλαιπωρος πολιτης

Εισθε ,κυριολεκτικα, ξεφτυλες και αναχρονιστες,γιατι 1.Βαζετε χερι στο νυκτερινο ρευμα κατω απο 1.600 kwh!..Πρεπει να εργαζομασθε σαν δρακουλες το βραδυ!.. 2.Δινετε προνομια( μειωμενο ρευμα) στους υπαλληλους της ΔΕΗ, δηλ. γυριζουμε πισω μισο αιωνα... 3.Εχετε ΦΟΥΣΚΩΣΕΙ τους λογαριασμους με διαφορες ανωμαλες κρατησεις, ωστε η πραγματικη αξια του ρευματος να ειναι κατω του μισου. 4.Εισθε μια εισπρακτικη επιχειρηση και καλουμαστε να πληρωνουμε ανανεωσιμες πηγες ενεργειας και διαφορες ιστοριες. 5.Συνταξιοδοτειτε προσωπικο, ΑΛΛΑ ταυτοχρονα προσλαμβανετε αλλους.Εξυπνη τεχνικη συλλογης ψηφων. 6.Μας αναγκαζετε να παμε σε αλλο παροχο. ΤΕΛΟΣ, κατασκευασατε νομοσχεδιο 100 σελιδων (!),που ειναι η αποθεωση της γραφειοκρατιας.Ελευθερη οικονομια δεν εχουμε?Γιατι μας δενετε πισθαγκωνα? Κατα τα αλλα ανηκουμε στην ΕΕ.

Παντόφλα με κάλτσες

Χα, χα, χα... Μεγάλα οφέλη στο νοικοκυριό που θα αλλάξει την αντλία θερμότητας με θερμοσυσσωρευτές, το φούρνο του με φούρνο πιτσαρίας και βάζει πλυντήριο με ένα βρακί μέσα. Θα πιάσει άνετα τις 1600 kwh. Το νυχτερινό ρολόι θέλει σχέδιο ηλεκτρολόγου και αίτηση και πάγια . Σε λίγο θα γράψετε μεγάλα οφέλη από τις καταστροφές στη συγκομιδή της ελιάς θα εξάγουμε πιο ακριβά το λάδι.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης