ΔΝΤ: Προβλέπει μεγαλύτερη επιβράδυνση στην ανάπτυξη της ευρωζώνης

ΔΝΤ: Προβλέπει μεγαλύτερη επιβράδυνση στην ανάπτυξη της ευρωζώνης

Ανάπτυξη 1,4% προβλέπει για το 2020 και 2021 το ΔΝΤ για την Ευρωζώνη ενώ στις προηγούμενες προβλέψεις του εκτιμούσε ότι η ανάπτυξη θα ανερχόταν στο 1,5% και για τα δύο χρόνια

dnt_makett1
Η οικονομική ανάπτυξη στην ευρωζώνη αναμένεται να επιβραδυνθεί περισσότερο από το αναμενόμενο καθώς η κρίση στον τομέα μεταποίησης του μπλοκ μπορεί να μετακυλισθεί στον τομέα υπηρεσιών λόγω της παρατεταμένης έντασης στο παγκόσμιο εμπόριο, όπως ανακοίνωσε σήμερα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Το ΔΝΤ ανακοίνωσε ότι η Ευρωζώνη θα καταγράψει ρυθμό ανάπτυξης 1,2% φέτος, αναθεωρώντας προς τα κάτω τις προηγούμενες προβλέψεις του Απρίλιου για ανάπτυξη 1,3% στο μπλοκ. Πρόκειται για σημαντική επιβράδυνση σε σχέση με τον περυσινό ρυθμό ανάπτυξης του 1,9%.

Η οικονομία του μπλοκ αναμένεται να αναπτυχθεί κατά 1,4% το 2020 και το 2021, σύμφωνα με το ΔΝΤ, που αναθεωρεί επί τα χείρω την προηγούμενη πρόβλεψη για ανάπτυξη 1,5% και για τα δύο χρόνια.

Όπως μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο τις προβλέψεις του ΔΝΤ, το Ταμείο αποδίδει την πτωτική αναθεώρηση κυρίως στην αναιμική ανάπτυξη στη Γερμανία, τη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης, και τη στασιμότητα στην Ιταλία, την τρίτη μεγαλύτερη οικονομία.

Διαβάστε περισσότερα στο Newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης