Έπεσαν οι υπογραφές για την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης

Στην κοινοπραξία Royal Sugar - Συνεταιριστική Τράπεζα Κεντρικής Μακεδονίας τα δύο εργοστάσια της ΕΒΖ στο Πλατύ και τις Σέρρες - «Η Ελλάδα θα ξαναμπεί στο χάρτη της παραγωγής ζάχαρης», δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης

adonis-evz-1280x853
Στην κοινοπραξία Royal Sugar- Συνεταιριστική Τράπεζα Κεντρικής Μακεδονίας εκμισθώνονται επισήμως τα δύο εργοστάσια της ΕΒΖ στο Πλατύ Ημαθίας και τις Σέρρες έπειτα από την σχετική συμφωνία που υπεγράφη πριν από λίγο στο υπουργείο Ανάπτυξης μεταξύ της διοίκησης της βιομηχανίας, του βασικού πιστωτή (της τράπεζας Πειραιώς) και της κοινοπραξίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες το συνολικό τίμημα εκμίσθωσης ανέρχεται στα 490.000 ευρώ χωρίς τον ΦΠΑ ενώ στη συμφωνία προβλέπεται η απορρόφηση του συνόλου της τευτλοπαραγωγής.

Η ανάρτηση του υπουργού Ανάπτυξης στο twitter μετά την υπογραφή

Γεωργιάδης: Η  Ελλάδα θα ξαναμπεί στον  χάρτη

«Ένα μεγάλο πρόβλημα που μας κληροδοτήθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση, μετά από δική μου επίπονη προσπάθεια, του κ. Σκρέκα και του κ. Παπαθανάση, βρήκε τη λύση του. Ένας δυνατός Έλληνας επιχειρηματίας, ο κύριος Καραθανάσης, αποφάσισε να αναλάβει ένα σημαντικό ρίσκο, αλλά στο τέλος θα βγάλει και τους τευτλοπαραγωγούς και την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης ασπροπρόσωπους. Η Ελλάδα θα ξαναμπεί στο χάρτη της παραγωγής ζάχαρης», τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης. 


Πηγή: newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης