ΟΤΕ: Ψήφος εμπιστοσύνης από Standard & Poor’s και JP Morgan

ΟΤΕ: Ψήφος εμπιστοσύνης από Standard & Poor’s και JP Morgan

Η πρόσφατη αναχρηματοδότηση σε συνδυασμό με τη συμμετοχή της Deutsche Telekom ενισχύουν τη ρευστότητά του ομίλου - Ψήφος εμπιστοσύνης και από την JP Morgan

ote
Σε αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας του ΟΤΕ προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor’s, σε επενδυτική βαθμίδα «BBB-», χάρη, όπως αναφέρεται στην υποστήριξη από την ισχυρή λειτουργική επίδοση της εταιρείας, ιδιαίτερα στην δραστηριότητα της σταθερής τηλεφωνίας στην Ελλάδα και την επαρκή ρευστότητα.

Ο οίκος σημειώνει την κυρίαρχη θέση του OΤE στην ελληνική αγορά τηλεπικοινωνιών και το μέτριο χρέος. Βλέπουμε πιθανή περαιτέρω αναβάθμιση, εάν η εκτίμησή μας για τους κινδύνους της Ελλάδας ως χώρας, η οποία αντανακλά εν μέρει την άρση των capital controls στην ελληνική αγορά την 1η Σεπτεμβρίου 2019, μετριαστεί.

Σε ό,τι αφορά ειδικά τον όμιλο επισημαίνεται ότι η πρόσφατη επιτυχημένη αναχρηματοδότηση των senior unsecured τίτλων ύψους 500 εκατ. ευρώ, με κουπόνι σε χαμηλό ιστορικό (0,875%), σε συνδυασμό με τη συμμετοχή της Deutsche Telekom (ύψους 100 εκατ. ευρώ), ενισχύουν τη ρευστότητά του.

Διαβάστε περισσότερα στο Newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης